Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (89)

biglion 

všechny recenze uživatele

Nejsem velkým fanouškem Netflixu a až na pár výjimek ani jejich originální produkce. Srdcerváči ovšem tuto výjimku naprosto rozdrtili. Dostal jsem se k nim vlastně úplnou náhodou díky podcastu na novinky.cz a nedával jim moc velkou šanci. Po pár minutách prvního dílu bylo ale všechno úplně jinak a najednou končil poslední díl. Ještě se mi nikdy nestalo, že bych nějaký seriál zhlédl úplně celý v kuse za jedno odpoledne. Naprosto mě to pohltilo, naprosto mě to dostalo. Přitom příběh je naprosto jednoduchý, ale herecké výkony jsou tak reálné a vynikající, že s hlavními postavami nelze jinak než soucítit. Samotná postava Charlieho je něco dokonale ryzího, snad až pohádkového. Pro někoho poznamenaného sérií Eufórie tohle jako pohádka skutečně vypadat může. Srdcerváči vám srdce opravdu rozervou, ale nikdy vás nenechají na pochybách, že to brzo bude dobrý a vlastně ještě lepší. Hluboce smekám před všemi, kdo se na tomto seriálu podíleli a velice se těším na další série, které už byli ohlášeny. Dobrých věcí není nikdy dost. "Ahoj." "Ahoj." :3 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Srdcerváči nevypráví nijak složitý příběh, který bychom neviděli v obdobné podobě už jinde (aktuálně např. v seriálu Love, Victor), a divák se nedočká žádných vyloženě šokujících zvratů, nicméně je to tak neuvěřitelně mile a sympaticky odvyprávěné, že tomu člověk odpustí onu jednoduchost a přímočarost. I když se postavy potýkaly s nelehkými problémy, dýchala na mě napříč všemi osmi díly, které člověk slupnul jako jednohubku, neskutečně pozitivní atmosféra a x-krát jsem se nachytal, jak se při sledování culím radostí. Došlo ale i na silné momenty, které člověka nenásilným způsobem dojaly. Ústřední herecká dvojice byla skvěle vybraná, vedle toho jsem ocenil menší roličku pro Olivii Colman a bavili mě rovněž i Tobie Donovan (Isaac) a Jenny Walser (Tori). Druhá série, která mě pohltila ještě o něco více, nabídla vedle částečné změny prostředí (Paříž) i prohloubení vztahů mezi postavami a nakousla další zajímavá témata (asexualita, šikana a její důsledky), čímž si připravila živnou půdu pro další řadu. Nesmím opomenout pochválit animované zpracování pocitů postav, které mi připomnělo krátký film Zamilovat se, a sympatický hudební doprovod. Věřím, že se v postavách najde nejeden divák, a i když jsem často vůči teen-obsazení skeptický, v případě Srdcerváčů jsem byl až na jednu dvě výjimky spokojený. ()

Reklama

tomeš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh i zpracování jednoduchý jako komiksová předloha (včetně občasných grafických prvků, které ale nijak nevadí), ale mě to bavilo. Heartstopper byl první komiks, co jsem si koupil - když jsem se dozvěděl, že ho někdo dokonce přeložil a vydal v češtině. A nedávno Dan Krejčík na svým Instagramu sdílel tohle seriálový zpracování, když jednu z postav do češtiny daboval. A docela jsem se těšil - a vlastně mě to nezklamalo, protože je to přesně takový, jaký čekáš: pobaví, dojme, nenásilně upozorní na problémy, zkrátka sympaticky rozšíří nabídku seriálů s queer linkou. Příjemný je na tom to, že je to v současný vlně teenage seriálů vlastně nejnormálnější - nejsou tam boháči a vraždy (Elite), královská rodina (Young Royals) nebo střelba ve škole (TBH). V tom to má asi nejblíž k Sex Education, ale bez tý šíře záběru témat a humoru, i když tohle srovnání není vůči Heartstopperu fér. Tu máme zkrátka příběh party teenagerů, co se hledaj, kterej by se  mohl odehrát i u vás na škole. Anebo zatím ne - a proto je dobře, že tu Heartstopper je. Tak třeba někdo zfilmuje i Muffin a čaj. PS: Olivia Colman je třešnička na dortu, a ani zbytek castu nedělá ostudu. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem zhltla během pár dní a mám z něj upřímnou radost. Ani nepamatuju, kdy mě něco takhle oslovilo a chytlo za srdce. Celé je to takové prosluněné příjemné pohlazení po duši, doplněné vtipnými animacemi, mojí srdcovkou - britskou angličtinou, a skvělými hereckými výkony. Především Kit Connor (Nick) v sobě spojuje úžasně zahrané emoce a zranitelnost, kterou umí a má odvahu dát najevo málokterý kluk, tím spíš zahrát - jsem si jistá, že tenhle herec má před sebou velkou budoucnost. Kdybych někoho jako Nicka potkala na střední, měla bych taky definitivně obří crush. Charlie mi původně nebyl moc sympatický, ale jako charakter si mě postupně získal a oběma jsem jim moc fandila. Na to, jak jsou mladí, jsou jejich herecké výkony naprosto neuvěřitelné a po několikátém zhlédnutí obdivuji, jak procítěně a citlivě zahráli každou scénu k naprosté dokonalosti. Takhle pozitivně laděný seriál se super soundtrackem jsem už dlouho neviděla a už se nemůžu dočkat další řady. Prozatím si budu na zlepšení nálady pouštět nejlepší scény pořád dokola :) EDIT: Z českého dabingu jsem naprosto znechucená a úplně seriál kazí - kdo neumí anglicky, kvůli tomuhle silně doporučuju se naučit nebo aspoň přetrpět české titulky, protože dabing je fakt joke a ne povedený. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Jako amatérský homofob, konzervativec trumpovského střihu a masochista, jsem k seriálu přistupoval hodně obezřetně, ale už Sun-c' napsal něco ve smyslu "poznej svého nepřítele". Myslel jsem, že po prvním dílu se seriálem seknu a následně pošlu celou sérii do odpadu, ale kupodivu si mě svou pohodovou atmosférou získal. Netlačí totiž na pilu ani emočně a ani přehnaným zdůrazňováním queer tématiky (zdravím všechny, co seriál považují za málo angažovaný a příliš líbivý). Až zase někdy vystřízlivím, dám si druhou sérii. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • První série vychází z prvních dvou dílů stejnojmenného grafického románu Alice Oseman, která se podílela i na produkci. (veverrka11)
  • Konkurzem na obsazení jednotlivých rolí prošlo přes deset tisíc teenagerů, včetně několika v té době již známých a úspěšných mladých herců. Do hlavní role Charlieho byl nakonec vybrán poměrně neznámý Joe Locke, který ještě nikdy nestál před filmovou kamerou. (emkon)
  • Automobil, kterým Charlieho vozí jeho otec, je Škoda Octavia combi první generace. (emkon)

Reklama

Reklama