Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (88)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude víc reálnější, trochu to chvíli připomínalo příšernosti z jihovýchodní Asie, ale naštěstí to ten styl není. Je to prostě pohádka pro mladší teenagery. Zpočátku jsem měl problém s obsazením Nicka, ale ukázalo se to jako dobrá volba. Oba hlavní herci to zahráli výborně. Chápu, že je to podle předlohy, takže vyjadřovat se k obsahu moc smysl nemá, jen bych vytknul tu bisexualitu. Je mi jasný, že pro většinu společnosti je to přijatelnější než homosexualita, ale v 21. století už snad takové alibismy nemáme zapotřebí. Je fajn, že seriál upozorňuje i na jiné aspekty seznamování, jako je třeba udržení přátelství. Update po 2. sérii - pohádka pokračuje, kluci se ve vztahu dostali k cucfleku, což působí komicky, na druhou stranu to je tak výborně zahrané, že celkové hodnocení neměním. ()

ForgetMeNot5 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna cílová skupina LGBTQ+ seriálů a filmů, ale pro pozitivní ohlasy jsem se rozhodla na tento seriál podívat. Už od začátku mě překvapil vibe a styl, jakým je to točeno. Už dlouho jsem neviděla seriál, který by byl laděn takto uklidňujícím a pozitivním způsobem. S tématy, které se zde řeší, jakožto hledání identity, místa ve světě, se ztotožní dost možná většina lidí, nehledě na orientaci. Mojí oblíbenou postavou je rozhodně Teo, možná je to i faktem, že s jeho issues se dokáži ze všech postav v seriálu nejvíce ztotožnit. Umím si představit, že pro teenagera, který stále hledá sám sebe, včetně objevování své orientace, může být seriál jako tento nesmírně důležitou oporou. Už proto si myslím, že má tento seriál jistý přesah, přece jenom, každý má právo na lásku. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na kratučkú chvíľu som uvažoval epizódam popridávať po 1* a rovnako tak celkovému hodnoteniu, lebo - čuduj sa svete - súdruhom z Netflixu došlo že stereotypy o zlých bielych otcoch a dobrých kakaových rodičoch ktorí chápu inakosť svojich detí ako ich predostreli v Sex education vadí ešte aj samotným rodičom detičiek, ktoré sú teplučké ako radiátor a ani tak ich neodvrhli. Dokonca súdruhovia z Netflixu nijako neurazili kresťanskú vieru a to už je čo povedať. Korektné čiernobiele páry ostali, pochopiteľne aj tenisky Vans, nechýbali cca 9 ročné dievčatá ktoré riešili či sú lesby alebo nie (.-D) ale seriálu patrí obdiv. Jednak herec čo hrá Charlieho má uši vyťahané tak ako keby ho pri indickej fajke za ne ťahal bojfrjend pri každej príležitosti a treba uznať že je to celkom milé, napriek tomu že som statočným držiteľom titulu homofób rocku na tejto databáze už niekoľko stoviek komentárov :-D. Tajne som dúfal v niečo v štýle End of the F***ing world, dostal som podstatne lepšie, ale aj teplejšie Sex education. Málokedy čítam komentáre iných a o to menej sa k nim vyjadrujem ale jednu z epizód som okomentoval v štýle že mnohí ľudia budú ľutovať že toto nebolo natočené v čase ich dospievania a ajhľa, spomína sa to tu. Mne to nechýba, mne stačil heterosexuálny Baywatch a Beverly Hills a aj tak by som teraz do amerického fastfoodu žrať nešiel. A zaujal aj druhý komentár že kohosi prekvapuje že človek si nepozrie o čom je seriál a potom ho hnevá že je o radiátoroch. Nuž, neviem aké máš IQ milá moja, ale napadlo Ťa že dotyčný použili funkciu Netflixu nechám saprekvapiť a táto agitka im tak trochu zámerne vybehla? Zlatým klincom seriálu je nepochybne výzva mladým aby sa to nehanbili povedať. Pravda, ak s tým vyjdete von vyhýbajte sa niektorým miestam najmä v nočných hodinách. A to je z mojej strany naozaj priateľská rada... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Srdcerváči nevypráví nijak složitý příběh, který bychom neviděli v obdobné podobě už jinde (aktuálně např. v seriálu Love, Victor), a divák se nedočká žádných vyloženě šokujících zvratů, nicméně je to tak neuvěřitelně mile a sympaticky odvyprávěné, že tomu člověk odpustí onu jednoduchost a přímočarost. I když se postavy potýkaly s nelehkými problémy, dýchala na mě napříč všemi osmi díly, které člověk slupnul jako jednohubku, neskutečně pozitivní atmosféra a x-krát jsem se nachytal, jak se při sledování culím radostí. Došlo ale i na silné momenty, které člověka nenásilným způsobem dojaly. Ústřední herecká dvojice byla skvěle vybraná, vedle toho jsem ocenil menší roličku pro Olivii Colman a bavili mě rovněž i Tobie Donovan (Isaac) a Jenny Walser (Tori). Druhá série, která mě pohltila ještě o něco více, nabídla vedle částečné změny prostředí (Paříž) i prohloubení vztahů mezi postavami a nakousla další zajímavá témata (asexualita, šikana a její důsledky), čímž si připravila živnou půdu pro další řadu. Nesmím opomenout pochválit animované zpracování pocitů postav, které mi připomnělo krátký film Zamilovat se, a sympatický hudební doprovod. Věřím, že se v postavách najde nejeden divák, a i když jsem často vůči teen-obsazení skeptický, v případě Srdcerváčů jsem byl až na jednu dvě výjimky spokojený. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Znám původní komiksovou předlohu od Alice Oseman a ze seriálové adaptace jsem absolutně nadšený. Autorka si scénář napsala sama a první dvě knížky byly do seriálové podoby převedeny s největší roztomilostí. Je to totální pecka, kterou si nejde nezamilovat. Tvůrci používají pro oživení animované vložky a komiksový způsob vyprávění. Zhltl jsem to jako pověstnou malinu a je to doják jak nevím co.__________EDIT 4/24: Heartstopper znovu dokoukán a pořád obrovská pecka. Je to ten typ seriálu, na který by člověk mohl koukat pořád. Ty postavy jsou nádherně napsané a zahrané. A ten soundtrack, nemluvě o těch komiksových prvcích. Srdcerváči jsou perfektním komiksovým dílem a teprve tady jsou k vidění opravdoví superhrdinové. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • První série vychází z prvních dvou dílů stejnojmenného grafického románu Alice Oseman, která se podílela i na produkci. (veverrka11)
  • Ve scéně, kdy jedou Charlie (Joe Locke) a Nick (Kit Connor) na rande vlakem a Charlie říká, že tímto směrem ještě nikdy vlakem nejel, sedí přes uličku vedle nich dívka s kudrnatými zrzavými vlasy v pruhovaném tričku a zelených kalhotách s kšandami a něco píše – je to samotná autorka komiksu i seriálu Alice Oseman. (vade_mecum)

Reklama

Reklama