Reklama

Reklama

Pearl

  • Kanada Pearl
Trailer 1

Pearl je uväznená na izolovanej farme a musí žiť s chorým otcom a panovačnou matkou. Túži uniknúť a žiť oslnivý život, aký videla vo filmoch, ale jej ambície čoskoro narazia na obmedzenia života na farme. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (220)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Mia Goth se na tyhle nestabilní role hodí jak kabát v zimě, proto mám ten dojem, že to táhne na bedrech ona sama, protože příběh to nemá příliš sofistikovaný. Moc jsem ani nepochopila ten Westův nápad na trilogii, když Pearl souvisí s X v podstatě minimálně, ale chtěl si tam najít spojitost, tak ji našel. Jako taková dramatická sonda do duše snílkovské venkovské holky, která má doma peklo a z toho psychické problémy to bylo ale ucházející. O horor se to jen otře, je to spíš takový jednohubkový bizárek. Plusové body si to může připsat za sáhodlouhý monolog, který se dal poslouchat a dalo se do něj vcítit a taky za závěrečné znepokojivé, ale potrhlé titulky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SVÉ PRAVÉ JÁ NEMŮŽEŠ SKRÝVAT NAVŽDY, PEARLO. NAKONEC SI TOHO VŠIMNOU A BUDOU VYDĚŠENÍ, STEJNĚ JAKO JÁ…“   Příběh psychicky nevyrovnaný mladý slečny, která by kvůli splnění svýho snu i vraždila… Ti West a Mia Goth popustili uzdu svýmu kumštu a díky tomu tady máme fajn naivní filmařinu dvacátejch let minulýho století, ve kterým se odehrává holčičí dramatický drama s pár momentama pro kluky. Takový náročnější „U nás na farmě“ .     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se naseru, beru vidle. 2.) Hledám cestu z vidlákova.  /// Thx za titule „Piorun“.                   PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Tuším, že to byl Sigmund Freud, kdo - a dál přinejlepším parafrázuju, přinejhorším překrucuju jeho teoretický náhled - chápal realitu jakožto zeď, o kterou se rozbijí naše sny a touhy. Jako něco, co je našim nejhlubším tužbám nepřátelské a zároveň má nad nimi navrch. My pak, chceme-li se stát dospělými, se s tímto musíme nějak smířit. A já k tomu při této příležitosti přidávám, že jak X, tak Pearl podle mě spojuje - krom Ti Westa a Mii Goth, která v tomto filmu hraje na Oscara - to, že jejich hlavním tématem je Pearlino nevyrovnání se právě s tímto modelem reality, nevyrovnání se s tím, že realita povětšinou přicházívá pouze se zklamáními. Tím se Pearl zákonitě vzdává možnosti stát se zdravým dospělcem a setrvává ve fázi jakésiho vzdorovitého, agresivního děcka. A čím se takovéto děcka baví? Krmením krokodýlů! ___ Je tedy možné, že film mě bavilo sledovat, protože tam kdesi hluboko bych byl vděčný za svět, kde si stačí věci vyřvat, že nějakým způsobem souzním s její revoltou, že není nic horšího než žít v pekle nesplněných přání. A pokud ne, tak mě možná baví ten vylitý vztek, dát volný průchod svému naštvaní z toho, že věci nevycházejí, jak byste chtěli! Kdoví? Na psychoanalytickém sezení jsem ještě nebyl. Každopádně vám doporučuju dát Pearl šanci, abyste nebyli o něco ukrácení! 80 % ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hororově ujetá jízda režiséra Ti Westa pokračuje tímto prequelem, který ale trpí stejnými neduhy jako snímek "X". Najdeme zde sice opět chytrou kompozici obrazu společně s výtečnou Miou Goth v hlavní roli, nicméně zbytek ingrediencí se po chvíli začne znovu trestuhodně svažovat do velmi předvídatelných vod. Doufám tedy, že třetí díl této neoficiální trilogie už se těchto neduhů vyvaruje. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

X jsem vyhodnotil jako cosi s potenciálem co se podařilo uplácat jen do tvaru podivné zhovadilosti. Pearl je už ale naprosto odlišná záležitost. Hluboké psychologické drama ve výtvarné stylizaci saturované á la Čaroděj ze země Oz, které herecky zcela ovládla Mia Goth (a to až tak, že film leckdo může vnímat jen jako její nekompromisní herecké portfolio) pod vedením nezvykle soustředěného Ti Westa.. Chvílemi jsem to vnímal jako jakéhosi Jokera pro holky (jakože to podobně citlivě a skoro klinicky sleduje propad do šílenství na základě izolace, komplikovanému vztahu s rodiči, ztráty snů a iluzí, atd. jen tady je to braný z dívčí/ženské perspektivy).. Překvapivá parádička. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (23)

  • Během prvního setkání Pearl (Mia Goth) s Projectionistem (David Corenswet) si oba připíjejí skleničkami vína; Pearl je zpočátku vidět, jak si připíjí pravou rukou, ale v dalším záběru má skleničku v levé ruce. (Johnny.ARN)
  • Pearly (Mia Goth) úsměv během závěrečných titulků byl původně neplánovaný a doba úsměvu je 111 vteřin. (HanzoBureshi)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

05.04.2023

V současné době se velká studia předhánějí v tom, komu se podaří vytvořit úspěšnější provázané komerční franšízy, a tím pádem většina filmů a seriálů, které něco vydělaly či přilákaly hodně diváků do… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama