Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Velice nudná záležitost, která si hraje na mnohem víc, než ve skutečnosti je! Velmi dobře herecky obsazené! Ale kde nic, tu nic! Debilní scénář mně donutil jen kroutit hlavou. Naprosto nesmyslné, ubohé a trapné. Od začátku do konce nonstop nuda. A ani rádoby akční konec není nijak zábavný a je také nudný. Do toho všeho příšerná hudba, která mně uplně tahala za uši. Vůbec mi nejde do hlavy co to jako mělo být! Angelina Jolie, Ethan Hawke, Théky Karyo, Olivier Martinez a Kiefer Sutherland jsou jedni z těch lepších herců. Ovšem v tomto filmu předvádějí mizerné výkony. Ethan Hawke byl jediný skvělý. Angelina Jolie taktéž ušla ale spíš tam asi byla na ozdobu. Jen se sám sebe ptám, co tam dělal Kiefer Sutherland? Dohromady se tam vyskytl asi tak 3 minuty a pronesl asi 8 vět. Tenhle herec nemá takovéto filmy za potřebí. A konec filmu? Trapný, vyhaslý a předvídatelný! Neuvěřitelný film!! Pokud možno a ještě jste ho neviděli, tak se mu jednoznačně vyhněte obloukem! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Agentka FBI Illeana Scottová má neobyčejnou intuici a umí mistrně vypracovat zločincův psychologický profil. Proto je vyslána do Montrealu, kde místní kriminální tým marně pátrá po neznámém sériovém vrahovi. Zde zjistí, že pachatel si vždy přivlastní identitu své oběti a tím tak po sobě dokonale zamete stopy. Jsou to však právě její nevšední schopnosti, jež agentku zavedou do slepé uličky. Vrah je totiž podobně empatický a podaří se mu její mysl zcela ochromit. K tomu se přidá ještě vzájemná sexuální přitažlivost. Je zřejmé, že režisérovi D.J.Carusovi šlo spíše o atmosféru a styl, než o přímočaré vyšetřování směřující k objasnění zločinu. Čerpání inspirace ze spřízněných temných thrillerů je také poměrně zjevné, ale zase nešlo vyloženě o nějaké napodobování. Navíc Angelina Jolie se ukázala v rouše Evině. Nepochopil jsem sice dostatečně funkčnost zmíněné schopnosti (na mě působila celkem jalově) brát na sebe cizí identitu, ale zvolené postupy v rámci žánru fungovaly dobře, o překvapení nebyla nouze. Finále bylo správně napínavé, jak se na daný žánr sluší a patří. Skvělé herecké obsazení je zárukou zajímavého thrilleru, který moc toužil využít zaběhané postupy a dát jim, pokud možno, invenční podobu. A to se i celkem podařilo. Mé hodnocení: 70% ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Nebo také "Čekání na Kiefera". Drama, které začíná více než slušně. Ale potom už je to jen typické krimi, při kterém jsem se nejvíce těšil na svého oblíbence Kiefera Sutherlanda, který ukázal své umění a po jeho "odchodu" snímek už jen těží z těla hlavní protagonistky. Začátek slibný, nicméně velmi nenapínavý hon na vraha. Když je scénář slabý, i známí herci s tím nic neudělají. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zlodej životov je v mnohých prípadoch veľkým prekvapením, film, ktorý udrží vašu pozornosť do samého konca, je to slušne zamotané a vy sa snažíte rozlúsknuť onú záhadu rovnako ako hlavná hrdinka agentka Scott v podaní nádhernej Angeliny Jolie, na ktorú sa pozerá veľmi dobre a čo viac, zaujme aj svojim hereckým umením. Rovnocenným partnerom jej je Ethan Hawke, ktorý si s ňou strihne aj jednu z najlepších sex scén. Skvelý psychologický thriller, ktorý toho môže ponúknuť oveľa viac než len slaboduchú zápletku a skvelých hercov, príbeh je do bodky vymyslený, všetko funguje tak ako má a na tom má samozrejme podiel aj hudba. Zlodej životov je pre mňa jedným z najlepších thrillerov aké som kedy videl. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller. Taky že 60% tady na ČSFD tzn. 3* mu sluší nejvíce. Film dokáže velmi dobře zabavit, především když vám ho pustí v autobuse. A to jak po stránce dějové, tak po stránce napětí. A fanoušci Angeliny si zde také přijdou na své. Děj je sice docela průhledný, ale přece jenom si nemůžeme být úplně jisti, jestli to tak opravdu nakonec bude. Závěr si mohli autoři odpustit, to už byl spíš takový zmar, ale jinak se dá říct, že bez větších očekávání stojí film za to. 55% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • V zástupu producentů snímku se mimo televizních tvůrců objevuje například také David Heyman, který stojí za všemi díly Harryho Pottera. (imro)
  • Zloděj životů debutoval v Severní Americe na třetím místě s 11,5 mil. dolarů během stejného víkendu jako třeba Úsvit mtvých. (imro)

Reklama

Reklama