Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (410)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Prkno na kolečkách mě nikdy nezajímalo a zajímat nebude a stejně tak borci, co si na něm rozbíjí ciferník, ale osudy zdejších floutků jsou tak dobře natočeny, že chtě nechtě smekám. Navíc Ledger jako vyčpělý surfař nemá chybu. Nakonec bazénové skejtování za doprovodu Wish You Were Here od Pink Floyd je něco jako dort na třešničce. Paráda. A žádný kecy o ničem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Stacy Peralta .. Free sk8 styl je mi poměrně cizí, ovšem film, který se zabývá jeho vznikem se mi líbil a Vám bude určitě také. Tvůrci zvolili pohodový a velice svěží rozměr vyprávění, který je příjemné sledovat. Atmosféra bezstarostnosti dýchá plně z každého okénka a herci v kombinací s dvojníky ukazují jezdecké umění i problémy s narůstající popularitou tohoto sportu. Zvláště zaujmou pasáže, kde se jezdí a utváří nejrůznější triky na prknech - kamera je dynamická, hudba sedí jako ulitá a podtrhuje jejich umění tak, jak o tom může většina z nás jen snít. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

No, abych pravdu řekla, film se mi i líbil. Sice mi zezačátku vadila ta šílená kamera... Po asi deseti minutách jsem usoudila, že to k tomu filmu asi patří. Rovněž jsem měla mírné nesrovnalosti ve skutečnosti, kdo je chlapec a kdo dívka, ale zvykla jsem si i na Stacyho. Dále obsazení chlapci byli velice šikovní, především Jay a taky Skip. Hudba byla poměrně chytlavá... Takže 3,5. (Půlka navíc je za roli Heatha... super styl života) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát to vyšlo na plné pecky. Kdežto v Trinástke (2003) mi vadila rozkývaná kamera ako z domáceho videa a nesadol mi ani príbeh, tu je to už o niečom inom. Režisérka sa nesnaží šokovať za každú cenu, dej sa odvíja značne rýchlo hlavne vďaka kinetickým scénkam na surfoch alebo skejtoch, na charaktery jednotlivých hercov (sú na nepoznanie zmenený, hlavne Heath Ledger mi pripomínal Val Kilmera) je radosť sa pozerať a ku koncu sa snaží aj dojať. A naviac je to podľa skutočného príbehu. Čo viac dodať!? ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Krásnej film se skvělými herci a špička v žánru. Mimo to, že se tam jezdí na prkně, tak je to hlavně příběh party kamarádů, kteří zažívají různý problémy a překonávaj překážky v životě, ať už společně, nebo každej sám, o tom v podstatě pojednává tenhle film. Láska, přátelství, pohrdání životem a hledání jeho smyslu zabalený v hezkym a svižnym kabátu. Konec mě se slzami v očích emočně vyždímal. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Kameraman - jazdec pre bazénové scény bol skateboardista Lance Mountain, jazdec tímu Powell - Peralta z roku 1980. (Smok)
  • Skip Engblom si přál, aby jej ztvárnil Heath Ledger. (Tygrys)
  • David Fincher, který měl o režii filmu zájem, si přál do hlavních rolí obsadit skutečné skateboardisty. Jeho nápad se ale ve studiu nesetkal s pochopením. (H.S.Thompson)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama