Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Brilantní záležitost - má to šmrnc, vtip, akci, hloubku… a ku*va skvělou produkci. Takhle nějak by někdo měl natočit film o založení Navy Seals, Roy Boehm by si to taky zasloužil. Ale tohle po první sezóně o Amících není, ostatně jejich žabí muži si teprve kdesi zkoušejí skafandry, paragáni se začínají cvičit a Rangers jakbysmet. Kucí z SAS byla parta pěkně drsnejch chlapíků a co uměli s Land Rovery a Vickersy se stalo legendou - a právě tu tady médium veřejné služby v roce 2023 brilantně zachytilo. Pěkně po anglicku, s tunou humoru suchého jako písek u Tobrúku, skvělým soundtrackem a hlavně velmi dobrým storytellingem. Za mě créme de la créme z druhoválečných minisérií! Rád si někdy dám znova. 90 % ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další bratrstvo neohrožených a dostal jsem bandu opilců, který by se nejraději pozabíjeli mezi sebou. To ale neznamená že bych si tuhle odlehčenou a pohodovou jízdu neužil. Tvůrci nejspíš dobře a brzo pochopili že kdyby tohle předložili divákům ve vážném tónů tak se jim každej vysměje protože jestli je jen polovina obsahu pravda tak je to až neuvěřitelné. Neokoukané prostředí války v Africe má dalšího zástupce kvalitní seriálové tvorby, chce to druhou sérii. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Ach, to je tak boží! Ještě větší pecka, než Peaky Blinders. Nejvíce chlapácký seriál za hodně dlouhou dobu. Testosteron z toho stříká na všechny strany. Žádná novodobá bullshit agenda. Všechny postavy jsou sympaťáci, ale každý v určitém stupni šílenosti. Člověk má takový mírný úsměv po celou dobu, plus těch několik vážnějších a emotivnějších momentů. Navíc, když už během 2 epizod dostanete 4 songy od AC/DC (od Bona Scotta po poslední album) a pak i něco od Saxon, Judas Priest, Motörhead, Foghat a něco punku, ale vše sedí, jak prdel na hrnec a hned máte TOP 5 letošního roku. Jediná žena v celém seriálu je okouzlující femme fatale Sofia Butella. Sem s druhou sérií. Všichni chlapi povinně. Hned!!! 9/10 ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Vznik SAS vyprávěný bandou pankáčů na amfetaminu. Chvíli jsem si na mix punku a dixielandu musel zvykat, ale pak jsem mu přišel na chuť. Ono je to nakonec dost originální a vskutku geniální nápad, protože skvěle vystihuje nastavení členů této speciální jednotky britské armády a jejich veskrze odmítavý postoj k autoritám i konvencím. Paddy Mayne a David Stirling vystiženi fakt přesně, stejně jako vztah mezi nimi. Velké plus i za autentickou výstroj a výzbroj i za zmínku o LRDG. Těším se na další sérii. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SHROMÁŽDÍM MUŽE VHODNÝCH VLASTNOSTÍ A VY PATŘÍTE K NIM. TI OSTATNÍ JSOU ŠÍLENCI, VE VĚZENÍ NEBO SI ZOUFAJÍ JAKO JÁ. A TAK TU VÁLKU VYHRAJEME…“   Na to, že se jedná o celkem vážný věci, se to fakt moc vážně nebere. Což je super (stejně jako byla Hlava 22). Navíc se tady skoro vůbec nezdržuje, hraje k tomu bytelná muzika a je to parádně natočený. Steven Knight je fakt frajer…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2016 napsal Ben Macintyre, neznám. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti.  3.) Hledám místo nevhodný pro realisty, pragmatiky a vyznavače zdravýho rozumu. /// Thx za titule „Vladimír Fuksa“.                   PŘÍBĚH  *****  HUMOR  **  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • I když Stirling (Connor Swindells) tvrdí, že zničil při nájezdu 15 Stuk a 18 Messerschmittů, za celý seriál neuvidíme na nepřátelských letištích jiný typ letounu, než stíhací Messerschmitt Bf 109 a kurýrní Messerschmitt Bf 108 Tajfun. (p3tris)
  • V první epizodě hodí David Stirling (Connor Swindells) na kulečníkový stůl falešný, kouřící ruční granát. Skutečný David Stirling hodil na stůl opravdový granát. (Jirka_Šč)
  • I když jsou repliky německých Messerschmitt Bf 109 vcelku povedené, můžeme si všimnout, že některé z letounů mají nesmyslně místo třílistých vrtulí čtyřlisté. (p3tris)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama