Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh australského zbojníka irského původu Neda Kellyho, legendárního australského lidového hrdiny. Jako sedmnáctiletý je v roce 1871 nespravedlivě obžalován z krádeže koní a skončí na tři roky ve vězení. Po návratu se brzy dostane do střetu s policistou Fitzpatrickem, který obtěžuje jeho sestru Kate. Fitzpatrick se začne rodině mstít. Pokusí se zatknout bratra Dana za krádež koní a v potyčce s ním je zraněn. Nahlásí, že ho zranil Ned, ačkoli ten nebyl rvačce vůbec přítomen. Ned, Dan a jejich kamarádi Joe a Steve jsou prohlášeni za psance, které smí kdokoli zastřelit na potkání, Nedova matka je zatčena a posléze odsouzena k tříletému trestu. Mezi psanci a policisty vypukne válka, na straně policistů jsou první mrtví. Kellyho gang se toulá krajem, vyloupí dvě anglické banky a spálí zástavní listiny, které tam najde. Získává si sympatie prostých lidí, guvernér proti nim zato vypraví armádu policistů, vedenou náčelníkem Harem, pro kterého je dopadení Kellyho životním úkolem... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (135)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Jako za mne silné 3 hvězdy... Ano příběh podobného ražení tu již byl a ne jednou a herecké výkony nejsou natolik oslnivé na to jaká to jsou jména.. Ale já se bavil a na tom jistě přidala i skvělá hudba, která se táhne filmem od začátku do konce. Moc mne, ale nebavily ty záběry zabití 2 koní či ohořelých zvířat v lese o tom to nebylo a nemuselo to tam být.. Velké finále s pancířem bylo taky takové úsměvné základem je se vždy krýt bez ohledu na to, že mne nemá co zranit a zdejší gerojové? Vylezu stoupnu počkám a pak střílím ač sám inkasuji x zásahů. 3z5 ()

Mihail123 

všechny recenze uživatele

Prehnane nudný 2-hodinový blábol. Film bez napätia, bez akýchkoľvek vzťahov medzi postavami (načo sú nám zvučné mená, keď aj napriek tomu zahrajú veľké makové). Heath Ledger je drevený, Orlando Bloom ešte horší ako v Tróji, Geoffrey Rush neviditeľný a Noami Watts sa tiež moc nepredviedla. Nezávislý filmík, v ktorom si austrálčania zhovadili svojho Jánošíka. ()

Reklama

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč tento film byl vůbec natočený. Když se tak zamyslím nevím ani pořádně o čem ten film je a co mi přinesl. T co vím ale určitě je že film je špatný, místy otřesný respektive scéna kdy vykrádají banku a důchodkyně jim pomáhá diktovat výrazy, které zesměšňují strážníky, a kde se očekává bouřlivý smích. Ten sice přijde, ale až tehdy, vstoupí-li do děje zcela nepotřebná role, kterou hraje Orlando Bloom, a tím mi jen potvrzuje pravidlo, že některé "hvězdy" se obsazují do filmu, jen proto , aby natáhly co nejvíce lidí. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tady každej zešílel. Ten film je perfektní, nebere se až zas tak vážně a i když by to chtělo trochu víc rozvést a dát hercům víc prostoru tak se pořád jedná o krásný dílo s nádhernou hudbou (Badelt) a parádnim výkonem Ledgera. Ostatní za ním nijak nezaostávaj a všechno ostatní je prostě na tý nejlepší úrovni. Zajímalo by mě na čem všichni jedete. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $86,959Tržby Celosvetovo $6,585,516║ Príbeh je o hrdinovi typovo rázu nášho Slovenského Jánošíka skrývajúceho sa v Austrálskej buši, pred nespravodlivosťou zo strany polície a vtedajšej Anglickej nadvlády na území Austrálie. Jedná sa o vyhnanca s menom Ned Kelly, ten sa vo svojej dobe stal národným hrdinom snažiacim sa zjednotiť okolitých obyvateľov v tejto vyprahnutej zemi. Tento dobrodružný film je natočení na to, že ide o Austrálsku produkciu dosť svižne a zručne. Výpoveď o hrdinstve štyroch utečencov na čele s Nedom Kellym dokáže vo svojom stvárnení upútať a dokonca aj nadchnúť tým ako si počínali vo svojom odboji, prípadne prekvapí aj ich nápaditosť, keď sa oplechovaní „v rytierskom zbroji“ postavia presile asi stovke policajtov. Úloha Neda Kellyho výborne sadla Heath Ledgerovi, nestratil sa tu dokonca ani Orlando Bloom, teda aspoň jeho úloha bolo na danej ploche celkom znesiteľná. /80%/ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Irský folkový zpěvák, který se objevil ve filmu, je Bernard Fanning. (HappySmile)
  • Originální brnění Neda Kellyho je vystaveno ve státní knihovně ve Viktorii v Austrálii. Brnění Joe Byrnea je v rukou soukromého sběratele. Starý melbourneský žalář National Trust vlastní brnění, o kterém věří, že patřilo Danu Kellymu. Policejní muzeum v Melbourne Police Historical Unit vlastní brnění Stevea Harta. (HappySmile)
  • V současnosti krví zbarvená zelená šerpa, kterou dostal Ned Kelly za záchranu topícího se chlapce, je vystavena v muzeu v Benalle. (HappySmile)

Reklama

Reklama