Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je bomba! Pokud se vám líbí Odpočívej v pokoji, budete nanejvýš spokojeni. George je děvče, které je v prvním díle zabito. Je jí ale nabídnuta možnost stát se grim reaperem - smrtkou. Na lístečku dostane jméno, čas a místo úmrtí, musí oběť najít, dotknutím jí odejmout duši a počkat, jak vlastně zemře. Černá komedie v pravém slova smyslu. Velice pěkně natočené a po deseti epizodách můžu říct, že neexistuje vyloženě špatný díl. A hlavní představitelka se tváří tak krásně cynicky... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších (pseudo)paranormálních seriálů, které kdy vznikli, hlavně i díky geniální cynické nadsázce a faktu, že děj není pitomý (občas by se dal dokonce nazvat chytrým, pro někoho možná i s přesahem) a humor je občas solidně upozaděn. Navíc je to dost často ten druh vtipu, u kterého se nesmějete, ale jen usmíváte. Všechny SuperPřírodniny, policejní pohádkáři, nebo přemožitelky zkřívaných tváří se mohou jít v porovnání Georgii (a Mandy Patinkinem) klouzat. PS: proč?! Proč je navazují film taková zhovadilost......? ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Koho by to napadlo, udělat z práce Smrtky job jako každý jiný - i když živobytí vás to nezajistí. I mrtví totiž musí z něčeho žít, tak to chce ještě nějaký vedlejšák. V půlce první sezony mě zaskočila změna vedlejší postavy, ale ukázalo se, že nová postava Daisi Adair má také něco do sebe a je velmi komplikovaná. Ale musím říct, že nic dalšího už mě v seriálu nijak nezaskočilo. Také nebylo co. A to je právě ten problém, co mi zabraňuje udělit plné hodnocení. Ač výborná základní koncepce, příběhy občas zvostanou na půl cesty, sklouznou do stereotypu a v pulce druhé sezony jsem nebyl už tak nadšený jako na začátku. Kdo ví, jak by dopadlo třetí řada, kdyby nějaká byla - a možná ten stereotyp je důvod, že nikdy žádnou třetí nenatočili. Jen mi řekněte ale jednu věc: Vážně je britský přízvuk tak divnej?! ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděla. Dokonalý černý humor a skvělé zakončení filmem. I když víc sérií by mi nevadilo. Ellen Muth byla skvělým tahem, zamilovala jsem si ale všechny postavy. Callum Blue a Cynthia Stevenson také excelovali a Mandy Patinkina není třeba zmiňovat. Tohle je prostě must see. ()

Dero 

všechny recenze uživatele

Předně - konverzační seriály i filmy zbožňuju. Skutečně po nich nepožaduji nic zvláštního, tu nějakou zajímavou myšlenku, tu analogii s mým vlastním životem a hlavně švih, ať ten díl odsejpá. V prvních dílech Dead like me jsem postrádal vše výše zmíněné. 42minutová stopáž je úmorná, pointa a dialogy předvídatelné nebo prostě jen tupé, herci toporní (světlou výjimkou je Mandy Patinkin) a celý ten podivně nekonzistentní svět smrťáků nepřesvědčivý. A taky jsem nesnášel úvodní znělku. Když se nad tím zpětně zamýšlím, vlastně se mi na tom seriálu nelíbilo vůbec nic. :o) Ale vytrval jsem a od pátého dílu se věci pomalu začaly měnit - minuty ubíhaly subjektivně rychleji, Ellen Muth se rozehrála stejně jako její kolega Callum Blue, dialogy přiostřily a tu a tam se do nich vedrala i zajímavá, nečekaná myšlenka. Stále se nejedná o nic světoborného, ale nemusí hned pršet, že ano... první 4 díly za dvě hvězdy, zbytek za tři a půl. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Reggiina bicí souprava je od firmy Ayotte, kanadského výrobce bubnů. (Tom Riddle)
  • Přestože nebylo nikdy řečeno, jak Rube zemřel, několik epizod z druhé řady naznačuje, že tu noc, co byl zabit, se pokusil vyloupit banku (když Rube hledá informace o Rosie, je vidět jeho plakát s nápisem hledaný a ve flashbacích je vidět, že má u sebe zbraň). (HappySmile)
  • I když se děj odehrává v Seattlu, natáčelo se ve Vancouveru. Přesto filmaři nepředělávali žádné značky ani nápisy. V některých dílech jsou proto vidět znaky Vancouveru. (lucieK)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama