Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Hokejoví srdcaři si zaručeně přijdou na své, leč naivita a typické americké klišé z tohoto filmu stříká snad na všechny světový strany. Russell jako šerif-útočník, Grimes jako nejlepší střelec (a to doslova), tvrďák Durand nebo předčasně ejakulující Northcott, ti a všichni ostatní jsou sice sakra sympaťáci, ale když se nad tím člověk opravdu zamyslí, zjistí, že to prostě nestačí. Ani závěrečný zápas nebyl po technické stránce nikterak precizně přednesen. I když jedna věc se filmařům nechat musí, výsledek zápasu mě malinko překvapil. Slabší 4* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"My sme tu doma, toto je náš rybník!..." Aj keď táto veta trochu zaváňa trápnosťou, ten kto miluje hokej, nemôže tak ľahko film odpísať. To prostredie a sobotnejšie zápasy v Mystery majú čosi do seba a čo by som dal za to, keby som mal ľad takto blízko a zadarmo. Hrať zápas proti New York Rangers je výzva...Pre bežného diváka bude film zaujímavý hlavne pre účasť R. Crowa, ostatní sa možno zaľúbia do krásneho prostredia a či už hokej máte radi alebo nie film si minimálne tri hviezdy zaslúži. Ja ako fanda hokeja pridávam štvrtú. 70%. ()

Reklama

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Novozélanďan jak Brno, Russell Crowe "mydlí" na opačném konci světa s Američany hokej. No to jsem musel vidět. Hmm....několik dní po skončení filmu jsem si toho ale moc nepamatoval, akorát to že na konci hráli proti Rangers a že tam hrál Russell Crowe. Dal bych asi jen 2*, ale hokej mám rád, Russella taky, sportovní filmy taktéž, nakonec dávám tedy průměr. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Otázka znie: čo prinútilo R. Crowa, B. Raynoldsa, C. Meanlyho alebo dokonca M. Mayersa aby hrali v tomto filme? Nehovorím, že je to zle natočené, ale ten príbeh je tak čitateľný a jednoduchý, že divák rozmýšľa už len nad tým, či hokejový Rocky otočí zápas a porazí Apolla alebo Apollo udrží tesné vedenie a Rocky sa stane len morálnym víťazom. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tedy jak kanadští tvůrci do této tuctové jednohubky mohli ukecat tak výstavní obsazení je jediným překvapivým aspektem celého snímku. Outsideři z malého městečka, kteří si žijí své šťastné životy a jejich zápas proti profesionálům. Znáte, že? Tak Mystery vám to nabídne v hokejovém balení. Není to zlé, je to nepochopitelně dlouhé a vše je zde přesně jak očekáváte. Alespoň, že zápas samotný, byť plný sportovních klišé, je dobře natočen a vlastně i napínavý. A nebojte však on nakonec někdo ve zpomaleném záběru to své svalstvo naplne a vsítí rozhodující branku. Zvolejte WOW! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy John Biebe (Russell Crowe) vysvětluje v kabině na bramborách taktiku, zmiňuje úlohu bránícího levého křídla. Tuto taktiku vymyslel Vladimír Kostka a začal ji praktikovat během trénování československého národního týmu. Tato nová role levého křídla nám přinesla i zlatou medaili na MS 1972 a započala hokejovou revoluci. Na Kostku navázal Scotty Bowman v 90. letech v Detroitu, s nímž vyhrál třikrát Stanley Cup a stal se z toho celosvětový hokejový trend. (3T)
  • Tvůrci se při vymýšlení jednotlivých postav z týmu městečka Mystery nechali inspirovat řadou skutečných, převážně kanadských hokejových mistrů. (Olík)
  • Jay Roach chtěl původně angažovat skutečnou sestavu NY Rangers. Po jejich odmítnutí si však musel vystačit jen s fiktivními hráči. (Olík)

Reklama

Reklama