Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film o hokejistech z Aljašky, kteří na své poměry hrají skvěle a mají se utkat s NY Rangers? Čekal jsme blbost což se i z části potvrdilo (hlavně finální podávání rukou od arogantních hráčů NHL), ale příběhy jednotlivých hráčů a vůbec život v městečku byl zábavný tudíž přesně toto zachránilo film od propadu níže. 3z5 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se už před zhlédnutím odvážíte vyložit kompletní děj a šance na zmýlení je minimální. Přesto film zhltnete a po skončení se budete cítit téměř uspokojeni. To je film Mystery, Aljaška. Film, kde se hokejoví nadšenci střetnou s profesionály. A protože se jedná o film, tak film patřičným filmovým způsobem i skončí. Nicméně vše je více než pěkně zahrané, takže na druhou stranu proč ne. Takže asi tak. 3* ()

Reklama

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Hokejoví srdcaři si zaručeně přijdou na své, leč naivita a typické americké klišé z tohoto filmu stříká snad na všechny světový strany. Russell jako šerif-útočník, Grimes jako nejlepší střelec (a to doslova), tvrďák Durand nebo předčasně ejakulující Northcott, ti a všichni ostatní jsou sice sakra sympaťáci, ale když se nad tím člověk opravdu zamyslí, zjistí, že to prostě nestačí. Ani závěrečný zápas nebyl po technické stránce nikterak precizně přednesen. I když jedna věc se filmařům nechat musí, výsledek zápasu mě malinko překvapil. Slabší 4* ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Novozélanďan jak Brno, Russell Crowe "mydlí" na opačném konci světa s Američany hokej. No to jsem musel vidět. Hmm....několik dní po skončení filmu jsem si toho ale moc nepamatoval, akorát to že na konci hráli proti Rangers a že tam hrál Russell Crowe. Dal bych asi jen 2*, ale hokej mám rád, Russella taky, sportovní filmy taktéž, nakonec dávám tedy průměr. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Otázka znie: čo prinútilo R. Crowa, B. Raynoldsa, C. Meanlyho alebo dokonca M. Mayersa aby hrali v tomto filme? Nehovorím, že je to zle natočené, ale ten príbeh je tak čitateľný a jednoduchý, že divák rozmýšľa už len nad tým, či hokejový Rocky otočí zápas a porazí Apolla alebo Apollo udrží tesné vedenie a Rocky sa stane len morálnym víťazom. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Tvůrci se při vymýšlení jednotlivých postav z týmu městečka Mystery nechali inspirovat řadou skutečných, převážně kanadských hokejových mistrů. (Olík)
  • Hoci je príbeh filmu zasadený na Aljašku, natáčalo sa v Kanade, v provincii Alberta. (ZOUi)
  • V 39. minúte filmu sa v športových správach v televízii spomína, že Wayne Gretzky bol zvolený za hráča mesiaca so 17 gólmi a 22 asistenciami, pričom v tej dobe mal Gretzky už asi pol roka ukončenú profesionálnu hokejovú kariéru a vo svojej poslednej sezóne za New York Rangers strelil iba 9 gólov. (p0uNc3r)

Reklama

Reklama