Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

shantim 

všechny recenze uživatele

Být tam reálnější padouchové, šlo by zřejmě o obstojný thriller. Ovšem s nadpřirozenými bytostmi a tím naprosto nepovedeným koncem se jedná o opravdu nepovedený snímek. A je to škoda. Julianne Mooreová je ve své roli dost přesvědčivá a manipulace s lidskými osudy a lidskou myslí je divácky velmi přitažlivé téma. 48% hvězdiček ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Zloději paměti se dají rozdělit na dvě zhruba stejné poloviny. V první polovině je divákovi nabídnut zajímavý příběh s dobrou zápletkou. Ovšem způsob, jakým je to podáváno, je poněkoud podivný. Naprostá sterilita, kde režie ničím nevzniká a sráží tak divácký zážitek. V druhé polovině pak nastává zlom. Děj se zvrhává do naprosté magořiny, na scénu vyběhnou mimozemšťané a celé to rezignuje na jakoukoliv logiku. Ale všechno má své klady. Dočkáme se konečně několika solidních lekaček a alespoň nějakého hororového nádechu. Celkově jde ale o promrhaný potenciál, který zaručuje vskutku zajímavý námět. ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděla poprvé, dala jsem mu 3 hvězdy, teď jsem ho dokoukala v telce a přidávám jednu hvězdu:-) Protože se mi líbil:-) Otázka, zda by dokázala matka zapomenout na svoje dítě, kterému dala život...zajímavá:-) A závěr? Na rozdíl od ostatních tady mi vůbec nevadil :-) Tak nějak jsem si i přála, když tak moc Telly touží zjistit co se stalo se synem a poté ho i najít, aby ho nakonec našla:-) Já jsem spokojená :-) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je ten přechod z "psychologického dramatu" do sci-fi trošku více konzistentní, ovšem je pravda, že režie je docela impotentní (zvláště ony retrospektivy mohly být více zajímavěji natočené.) Jinak mě překvapilo, že jsem se i párkrát hodně lekl, což jsem nečekal. Hodnocení má tak "náběh" na 70% :-) ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Tohle je přestě ten druh filmů co mám v oblibě. Nepatrné náznaky, žádná velká odhalení až do samého konce. No a tady jsem narazil na problém. Sice to říkám nerad, ale konec bych nechal víc otevřený bez toho obyčejného odhalení a potom by to byla ta pravá bomba. Celkově je to průměr, který mohl jedním krokem dostat pět. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Díky úspěchu filmu bylo jeho mateřské studio Sony prvním, které v roce 2004 překročilo výdělek jedné miliardy. Studio zaznamenalo tuto sumu už třetí rok po sobě. (imro)
  • Kromě scén vzpomínek Tely, mají všechny postavy až do konce oblečené černé šaty. (imro)
  • Chátrajúci motel, v ktorom bývajú Ash (Dominic West) a Telly (Julianne Moore), má na záberoch v noci a osvetlené predajné automaty na oboch stranách vchodu. Ráno, keď sa motel natáča z vtáčej perspektívy, tam nie sú žiadne automaty. (Arsenal83)

Reklama

Reklama