Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

swed 

všechny recenze uživatele

Hodně nedotažený a zmatečný thriller. Začátek přitom působil atmosfericky zajímavě a herecky koukatelně. Jakmile se film přehoupl do své druhé poloviny, bylo všem nadějím konec a cesta do záhuby byla už nevyhnutelná. Na vině je jednoznačně scénárista, který nemá ani ponětí o tom, co chce vlastně vyprávět. Výsledkem je chaos a neschopnost vytvořit fungující příběh (a to ani nemluvím o konci, který má více děr, než opotřebovaná tenisová raketa). 4/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I když se mi film poprvé,tušim že je to tak patnáct let ani moc nelíbil, tak tahle druhá, z mý strany o dost pozornější sledovačka, docela zamlouvala.Je to mystery, dramatický, trochu to připomíná Správce osudu, a moje pochyby o jednání postav v průběhu děje rozmetali autoři v poslední třetině filmu.Takže sem o jednu hvězdici zvednul hodnocení.Solidní podívaná.70%. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Prodloužená verze jednoho z dílů Akt X?Myslím si že ne,Akta X mezi sebou totiž snad ani tak hloupou epizodu neměli.Úplný začátek filmu sice naznačuje zajímavý a potemnělý směr,ovšem již po pár minutkách autoři z onoho směru přehodili vyhýbku,veškerá atmosféra a onen zajímavý námět během chvíle zmizí a místo neobvyklého a temného thrilleru přijde všehoschopný kříženec,kde každou minutou přibývá blábol na blábol,pointa je pak "neuvěřitelná" sama o sobě!Navíc i ústřední herecká dvojice je prachmizerná a nevýrazná,takže ve výsledku jsou pro mě Zloději paměti,stejně jak již zde někdo pronesl,spíš zloději času. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděla poprvé, dala jsem mu 3 hvězdy, teď jsem ho dokoukala v telce a přidávám jednu hvězdu:-) Protože se mi líbil:-) Otázka, zda by dokázala matka zapomenout na svoje dítě, kterému dala život...zajímavá:-) A závěr? Na rozdíl od ostatních tady mi vůbec nevadil :-) Tak nějak jsem si i přála, když tak moc Telly touží zjistit co se stalo se synem a poté ho i najít, aby ho nakonec našla:-) Já jsem spokojená :-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Telly Paretta (Julliane Moore) se stále, i přes veškerou péči svého manžela i psychiatra Dr. Munceho (Gary Sinise) nemůže vyrovnat se ztrátou svého 9letého syna Sama. Po několika měsících se ale dozvídá šokující informaci - nikdy syna neměla, vše je jen iluzí její choré mysli. I videokazety, fotografie - vše dosvědčuje, že oba mají pravdu. Ale Telly je přesvědčena o tom, že syna opravdu měla - a na svoji stranu získává bývalého hokejového hráče Ashe (Dominic West), který podobně přišel o svoji dceru. Společně se - navzdory okolí, policii i FBI - vydávají celou záhadu objasnit... První polovina filmu je brilantní. Fakt mi běhal mráz po zádech, když jsem si představil tu bezmoc, kterou musela Telly - v podání Julliane Moore zažívat. Zvlášť když najde prázdné fotografie a videokazety, brrr. Jenže pak se všechno nějak zvrtlo, a ze skvělého psychologického thrilleru se stal pouhý sci-fi akčňák, a veškeré tajemno se vytratilo. A samotný závěr filmu už je snad úplný výsměch... Škoda škoda ... pokud mohu doporučit, po polovině filmu (zhruba kdy na scénu vejde policie) to klidně vypněte, a zbytek si domyslete - určitě to nebude horší než samotný film... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Jeden z agentů NSA se jmenuje Al Petalis. Petalis je latinský výraz pro okvětní lístek. Okvětní lístky růží jsou tradičně symbolem lásky a oddanosti a mohou být také symbolem mateřství – dvou hlavních témat filmu. (veronikajel)
  • Díky úspěchu filmu bylo jeho mateřské studio Sony prvním, které v roce 2004 překročilo výdělek jedné miliardy. Studio zaznamenalo tuto sumu už třetí rok po sobě. (imro)

Reklama

Reklama