Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Drama zaměřené zejména na postavy, nikoliv na samotnou akci, na kterou je soustŕeděna zejména závěrečná část filmu. Jeden z mála filmů, kdy divák už zhruba od poloviny tuší, že film spěje opravdu do tragického finále, je pro mne o to víc atraktivní, zejména pro svoji syrovost a autenticitu! Přesto film vlivem ostatního zapadl do průměrnosti a ani výkony hlavních představitelů, na tom nedokázali nic změnit :-( ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrý snímok, ktorý si vyslovene pýtal scény plné klišé a "amerického" hrdinstva. Na moje veľké prekvapenie sa nič podobného nekonalo, tvorcom sa podarilo balansovať medzi klišé a skutočnými emóciami tak dokonale až ma oblbli a ja som na záver bol normálne smutný ako to celé dopadlo. Prekvapivo výborne natočené, prekvapivo výborné herecké výkony (ďalšia mimoriadne silná rola pre Phoenixa), prekvapivo nápaditý a pekný scenár. Ľudský film o hrdinoch, ktorý nie je sentimentálny...to sa cení! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $74,541,707Tržby Celosvetovo $100,572,044║ Zručne natočená dráma, kde nechýbajú emócie, napätie, akcia a hlavne výborne zahrané úlohy, v prvom rade to dosť tiahne Joaquin Phoenix ale i na prekvapenie John Travolta sa dá v celku zniesť. Samozrejme že sa to nezaobíde bez sentimentu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak ako majú životopisné filmy už niekoľko rokov takmer ten istý príbeh, tak aj tie o chlapcoch v uniformách sa príliš nelíšia. Posádka nie je síce nijako výrazná, ale má v sebe slušný emocionálny základ, až máte pocit, že patríte do rodiny. Páčilo sa mi značné barbarstvo pri zaobchádzaní s hereckými hviezdami ako aj budovanie chlapského priateľstva. OHEŇ bol lepší a ZÁCHRANÁRI zábavnejší, napriek tomu to mne osobne vychádza na rovnaké štyri šutre... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Film jsem původně bral jako jeden z dalších filmů o tom, jak si přírodní živel zahrává s lidskými životy. Pak mě ale nadchly herecké výkony ostříleného Travolty a "méně zkušeného" Phoenixe..a samozřejmě krása Jacindy Barrett! :) Skrze pomalejší (a místy i vtipný) začátek jsem se po chvíli sžil s postavami..jejich utrpení v podobě zranění nebo smrti přátel..postaveno v protiklad k satisfakci v podobě zachráněných obětí. Zkrátka..je to film, který se zabývá mnohem větší "akcí" než je jeden výjezd..a tou akcí je život! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Martin O'Malley, který hraje starostu, je ve skutečnosti starostou města Baltimore. (KucC)
  • Joaquin Phoenix měl neskutečný strach z výšek a před natáčením filmu by se neodvážil ani sklouznout po požární tyči. Prošel výcvikem a vše se pro něj změnilo. Během natáčení pak vysel ve výšce odpovídající 20patrové budově. (KucC)
  • Masky s dýchacími přístroji ve filmu jsou ve skutečnosti ochuzeny o potřebnou část, tzv. „polomasku“, kvůli které by hrdinům nebylo vidět do obličeje. (jirijost)

Reklama

Reklama