Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama vychází ze skutečných událostí, k nimž došlo při bankovní loupeži v roce 1997 v sverním Hollywoodu. Na zemi tehdy zůstali ležet dva mrtví a patnáct lidí bylo zraněno. Byla to nejbizarnější a nejhrdinštější akce v historii losangeleské policie. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

jefff 

všechny recenze uživatele

Nevím důvod, proč tu někdo píše, že je film zdlouhavý. Mě to nepřišlo, ba naopak. 44 minut má slušný spád a je obsazen sympatickými herci, kteří odvádí kvalitní výkon. Líbilo se mi dokumentární pojetí celého příběhu a i když si událost nijak ve zprávách nepamatuji, výkony policistů mě ohromily - pokud se tedy 44 minut drželo skutečnosti. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaná skutečná přestřelka, o které se říká, že napravila pověst amerických policajtů od doby, kdy si veřejnost představila policajty jen jako ty, kteří mlátí Rodny Kinga. Tenhle film v televizní formě je ale taková unylá nudná blbost, kterou jsem si zapamatoval, jen tím, že tu hraje Mario Van Peebles. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že všechno v čem se objeví Madsen nemusí bejt sranec. Takhle zajímavá kombinace filmu a realistické policejní rekonstrukce mi docela sedla a nutno uznat, že je to i zpracováno na solidní úrovni, takže to nenudí, byť událost kterou film mapuje sama o sobě už tak atraktivní není. Rozhodně boří mýty o superpřesných střelcích z akčních filmů, když tu máme dva kretény co vystřílí stovky kulek a trefí howno. Samozřejmě, že je od začátku jasný, že to s nima nemůže dopadnout dobře. No nic, že bych si jel taky splnit émerickej sen a nechal se rozstřílet na hadry? Mno radši ne mě by sejmuli hned v úvodu a z filmu by bylo kuloví.60% ()

askina odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli tohle opravdu bylo podle skutečnosti, tak potěš pán bůh! Co je hrdinského na tom, že spousta policajtů za 45 minut nedokáže zasáhnout dva zločince do místa, které nemají chráněné vestou. Kdyby v žánru bylo uvedeno "komedie" tak bych dala 5*. Dlouho jsem se tak nezasmála! Nedivím se, že je v Americe taková zločinnost, když je tam tak "schopná" policie. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události. Což je asi jedinej důvod se na to koukat, protože popisuje něco, co se jen tak nestává. Ale natočeno je to bídně, akce se snaží být reálná a jako by uprostřed dění, ale působí nezajímavě a rutinně. A závěrečných deset minut vypadá, jako by to natočila sama Los Angeleská policie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Na fotke svojho otca, ktorú Ron Livingston drží v ruke, je vlastne skutočný SWAT LAPD dôstojník Donnie Anderson, ktorý bol jedným z troch zasahujúcich dôstojníkov SWAT, ktorí vykonali finálne zatknutie podozrivého a na ktorom je postava Rona Livingstona založená. Môžete ho tiež vidieť s ostatnými dôstojníkmi LAPD na konci filmu pri udeľovaní medailí za statočnosť. (Smok)
  • Policajti Richard Massa, Don Anderson a Steven Gomez, ktorí sa podieľali na zneškodnení Emila Matasareanu, boli vyznamenaní Medailou za statočnosť. (Smok)
  • Celkovo bolo toho dňa zranených 12 policistov a 8 civilistov, avšak obete na životoch boli len zo strany lupičov. Jeden z nich zomrel po 11 a druhý po 29 zásahoch. Obaja mali na sebe nepriestrelné vesty. (Smok)

Reklama

Reklama