Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama vychází ze skutečných událostí, k nimž došlo při bankovní loupeži v roce 1997 v sverním Hollywoodu. Na zemi tehdy zůstali ležet dva mrtví a patnáct lidí bylo zraněno. Byla to nejbizarnější a nejhrdinštější akce v historii losangeleské policie. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten Simoneau nebyl takovej patlal. Nesnášim ho od tý doby, co totálně zkurvil Napoleona. Omlouvám se za sprostý slovo, ale tenhle člověk nemá za kamerou co dělat. Tím spíš nechápu, že mu přihazujou samý relativně zajímavý věci, aby měl dost materiálu ke kurvení. Působí to nudně, usedle a nepřesvědčivě, což u filmu podle skutečný události je obzvlášť zarážející. Není to průběhem událostí, ale rejžovou neschopností dosáhnout působivosti nebo netelenovelovosti (ve všech bodech obžaloby - kamera, postavy, dialogy, akce). Film, jehož lepší části jen mírně překonávají zprávy na TV NOVA, si zkrátka soucit nezaslouží. Sakra, proč to nedostal někdo schopnější. Simoneau by se měl podívat na Baader Meinhof Komplex, aby se dozvěděl, jak má vypadat film podle skutečnejch událostí, ale obávám se, že by to stejně nepochopil. Hallmark jsi a v Hallmark se obrátíš. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jestli máte zálibu v pohledu na střílející jedince, tak budete blahem bez sebe. Protože nic jiného tu není. Dialogy jsou stupidní, postavy nezajímavé, scény leckdy tak zjednodušené, až jsou nereálné a k smíchu. Nebo spíš k pláči. Jeden z vůbec nejhorších filmů, jaký jsem kdy viděl. 20 % Oblíbená část- hysterický výlev slečny na operačním ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

44 minut střílejícího pekla uprostřed Hollywoodu. Skvělý námět na film podle skutečné události, škoda jen, že došlo na televizní zpracování, tohle mělo zatraceně větší potenciál. A nakonec z toho nemuselo vzniknout to, co z toho vzniklo. Řada nelogičností je prostě tatam, na řadu přichází slušný příběh, který v začátcích rozehrává hru, kterou Vám už poté nic nepřekazí. Na televizní film slušní herci, střelba, chaos to je jedn něco málo. 44 minut střílení nepřežili pouze dva úročníci, ostatní zázrakem přežili. ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že je to podle skutečné události, tak jsem se docela těšil. Při sledování filmu jsem ovšem zažíval čím dal větší zklamání. Zbytečně zdlouhavě a hlavně nudně natočené. Akce prostě nebyla akce. A prokládání monology "hlavních hrdinů" by možná bylo k něčemu, kdyby mluvili skuteční účastníci té události a ne herci, kterým dali text do ruky... Krom toho: přišlo to tak jenom mně, nebo ti policajti byli neskutečně neschopní? Oba zloději se jim naservírovali jako na talíři a těm cca 50 střelcům trvalo asi 10 minut, než jednoho neřáda trefili do ramene. Kdyby se ti dva aspoň kryli, tak nic moc nemůžu namítat, ale vzhledem k tomu, že stáli uprostřed parkoviště a prostě zmateně vytříleli asi 3 obrovský zásobníky, tak to pardon, ale WTF?! Jestli to tak bylo i ve skutečnosti tak to potěž pánbu. Nejvíc mě asi dostal jeden policajt, který se zřejmě snažil chránit postřelenou ženu, ale vypadalo to spíš, jako by ji používal jako vlastní štít. Tolerance jedné hvězdičky za to, že to byl TV film... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že všechno v čem se objeví Madsen nemusí bejt sranec. Takhle zajímavá kombinace filmu a realistické policejní rekonstrukce mi docela sedla a nutno uznat, že je to i zpracováno na solidní úrovni, takže to nenudí, byť událost kterou film mapuje sama o sobě už tak atraktivní není. Rozhodně boří mýty o superpřesných střelcích z akčních filmů, když tu máme dva kretény co vystřílí stovky kulek a trefí howno. Samozřejmě, že je od začátku jasný, že to s nima nemůže dopadnout dobře. No nic, že bych si jel taky splnit émerickej sen a nechal se rozstřílet na hadry? Mno radši ne mě by sejmuli hned v úvodu a z filmu by bylo kuloví.60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Zásahu proti dvěma bankovním lupičům se zúčastnilo na 200 policistů. (Rollo_Tomasi)
  • Na fotke svojho otca, ktorú Ron Livingston drží v ruke, je vlastne skutočný SWAT LAPD dôstojník Donnie Anderson, ktorý bol jedným z troch zasahujúcich dôstojníkov SWAT, ktorí vykonali finálne zatknutie podozrivého a na ktorom je postava Rona Livingstona založená. Môžete ho tiež vidieť s ostatnými dôstojníkmi LAPD na konci filmu pri udeľovaní medailí za statočnosť. (Smok)
  • 28. února 1997 v 9:15 došlo v severním Hollywoodu k přepadení jedné z poboček Bank of America. V době přepadení bylo v prostorách banky 32 zákazníků a 10 zaměstnanců. Bankovním lupičům se podařilo získat 303 tisíc amerických dolarů. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama