Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama vychází ze skutečných událostí, k nimž došlo při bankovní loupeži v roce 1997 v sverním Hollywoodu. Na zemi tehdy zůstali ležet dva mrtví a patnáct lidí bylo zraněno. Byla to nejbizarnější a nejhrdinštější akce v historii losangeleské policie. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

askina odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli tohle opravdu bylo podle skutečnosti, tak potěš pán bůh! Co je hrdinského na tom, že spousta policajtů za 45 minut nedokáže zasáhnout dva zločince do místa, které nemají chráněné vestou. Kdyby v žánru bylo uvedeno "komedie" tak bych dala 5*. Dlouho jsem se tak nezasmála! Nedivím se, že je v Americe taková zločinnost, když je tam tak "schopná" policie. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film, zaujalo mě několik věcí. Lupiči ti byli nestandardní, s upravenými samopaly nakráčeli do banky a začali střílet, tak snad nikdo banku nevykrádal, v hlavě to nejspíš v pořádku neměli, což platí i o policistech. Jestli to tak bylo, tak díky bohu za to, že nejsem Američan žijící v L.A. Nebýt nepřesné mušky zločinců, tak by místě těch zraněných byli mrtví. Nakonec to ale zmákli, a pak přišlo pár změn. Podle některých informací, které zazní ve filmu, je tohle možné jenom v USA. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vítězství síly vůle nad silou palebnou aneb hraný polodokument o jedné skutečně skutečné kriminální události a to byl, jak dobře víme, major Zeman taky.. Mé konspirační já to spíše vidí jako akci na objednávku výrobce nábojů Luger 9mm, který potřeboval vyprázdnit policejní sklady střeliva a proto zrovna v ten den měli všichni odstřelovači S.W.A.T. odpolední směnu a policisté z daného okrsku chodili posledních šest měsíců místo cvičných střelb na koblih a kávu s třemi cukry do místního Donut Landu. Režisér Simoneau leští odznak L.A.P.D. jako smyslů zbavený a dělá to neskutečně nudným způsobem. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

44 minut střílejícího pekla uprostřed Hollywoodu. Skvělý námět na film podle skutečné události, škoda jen, že došlo na televizní zpracování, tohle mělo zatraceně větší potenciál. A nakonec z toho nemuselo vzniknout to, co z toho vzniklo. Řada nelogičností je prostě tatam, na řadu přichází slušný příběh, který v začátcích rozehrává hru, kterou Vám už poté nic nepřekazí. Na televizní film slušní herci, střelba, chaos to je jedn něco málo. 44 minut střílení nepřežili pouze dva úročníci, ostatní zázrakem přežili. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nevím důvod, proč tu někdo píše, že je film zdlouhavý. Mě to nepřišlo, ba naopak. 44 minut má slušný spád a je obsazen sympatickými herci, kteří odvádí kvalitní výkon. Líbilo se mi dokumentární pojetí celého příběhu a i když si událost nijak ve zprávách nepamatuji, výkony policistů mě ohromily - pokud se tedy 44 minut drželo skutečnosti. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • 28. února 1997 v 9:15 došlo v severním Hollywoodu k přepadení jedné z poboček Bank of America. V době přepadení bylo v prostorách banky 32 zákazníků a 10 zaměstnanců. Bankovním lupičům se podařilo získat 303 tisíc amerických dolarů. (Rollo_Tomasi)
  • Scény na uliciach v obytnej štvrti, kade sa lupiči snažili uniknúť z banky, boli natočené na skutočných miestach za budovou prepadnutej banky. (Smok)
  • V reále bola prepadnutá banka spoločnosti "Bank Of America" v severnom Hollywoode. Filmovalo sa však v prázdnej budove v nákupnom centre v La Habra, Kalifornia. (Smok)

Reklama

Reklama