Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Konečně film, kde se něco pořádného děje. Ty začátky skinheadského hnutí, byly takové šedivé. To souhlasím. I když někde to bylo takové přehnané, ale výborné. Konec smutný. Když kamarád vymění druhého za nějakou udavačskou děvku. Ale budiž. Super byly jatka s rákosníkama. Dostali co si zaslouží. A Russell Crowe to zahrál bravurně. Jako vůdce by byl dobrej. To se mi líbilo. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hodně násilný film. Ale podaný tak, že mi to všudypřítomné násilí, rabování a očišťování bílé rasy trochu vadilo. Tak trochu se nabízí srovnání s Kultem hákového kříže, v jednom momentu dokonce s Mechanickým pomerančem, ale zde bylo násilí, respektive neonacismus podáno o několik tříd hůře. Jediný dobrý herecký výkon podal nepřekvapivě Russel Crowe, který zastiňuje všechny zbylé herce rozdílem tří koňských délek. Ještěže má Romper Stomper jen hodinu a půl, jinak by mohl přijít o další hvězdičku z mého hodnocení. Trochu škoda Daniela Pollocka, který před uvedením filmu spáchal sebevraždu, protože jako jediný opravdu působil dojmem skinheada... Jako klad nemůžu připočítat ani hudbu, ani erotické scény, ani kameru, která byla hrozná. Proč tedy hodnotím průměrně? Na dvě hvězdy jsou tu imho horší filmy. ()

Reklama

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Sonda do života australských nacistů, kteří úpěnlivě bojují za zachování "čistoty" ve své zemi (Není ironické, že jsou potomky evropských přistěhovalců, kteří narušili "čistotu" původních australských obyvatel?). Je to jeden z dalších filmů, které ukazují násilí bez žádných okolků, a tudíž si logicky vysloužil nálepku kontroverzního snímku. Mimo kontroverznosti pozdvihuje tento film z průměrnosti i přítomnost Russela Crowa a povedený ironický závěr. 3 a ½* ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film, který rozhodně není k smíchu, což se bohužel o mnoha filmech se skinheadskou tématikou nedá říci. Je tady sice ještě trochu snahy o poselství (láska má být silnější než přesvědčení), ale to je naštěstí dost nevýrazné, takže se nedočkáme tolika vychovávání a hodnocení postav. Z praktického hlediska byli ze skinheadů sice vyrobeni takřka homelesáci, kteří jsou společnosti nebezpeční stejně jako třeba anarchisté, ale pořád je to lepší, než kdyby byla polovina filmu zaplácána nějakým uhozeným "diagnostikováním příčin" (Toho se dočkáme prakticky jen u Gabe, která stojí tak trochu mimo). ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Snímek Romper Stomper není hodnocen úplně výborně a i na csfd je málo uživatelů, kteří se odhodlali k plnému hodnocení. Přesto se o něm hodně mluví. Důvodem je zobrazované násilí, kontroverzní téma a první větší role pro Russela Crowa, co včechny bije. On je zřejmě i důležitý z toho důvodu, že inspiroval i mnoho dalších snímků. Mé osobní pocity s filmu jsou spíše pozitivní. Hodinka a půl uteče mrknutím oka, ovšem za téměř stejnou dobu odezněl i dopad tohoto filmmu na můj hladový mozek. A přitom nemůžu říci jediné negativum, či vypíchnout jednu jedinou špatnou věc. Myslím, že důvod je ten, že jsem pár snímků právě touto australskou drsňárnou inspirovaných viděl dříve než Rompera. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Podle webu premiere.com je film jedním z 25 nejnebezpečnějších filmů všech dob. (ČSFD)
  • Během natáčení byl Russell Crowe kvůli své vizáži několikrát zatčen. (morgos)
  • Předobrazem Handa (Russell Crowe) byl vůdce Melbournských skinheadů Dane Sweetman, který si v době natáčení odpykával ve věznici Pentridge doživotní trest za vraždu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno