Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mickeymu (Craig Hamann) je právě třicet let a jeho přítel Clarence (Quentin Tarantino) se rozhodne pro něj uspořádat v místním baru velkou oslavu. Mickey ale nemá náladu, nejradši by šel domů a na celé narozeniny zapomněl. Je unavený, v depresi - a stejně jako Clarence i on ztratil místo a rozešel se se svou přítelkyní. Ale Clarence se nevzdává a najme pro Mickeyho prostitutku. Od té chvíle nastanou problémy, se kterými se musí vypořádat. Zdá se, že to bude nejhorší den v Mickeyho životě. (Kryšpín)

(více)

Recenze (72)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Kvalitou a náladou to má blíž k tehdejším porno produkcím, než k řekněme regulérním béčkovým filmům. Samozřejmě, tarantinofilové si stříknou do gatí i z tohohle a dají čtyři hvězdy, no, nebudu to hochům a dámám vyvracet, ani brát, ale nebýt u toho jméno Quentin Tarantino, názory a hodnocení by se rapidně změnily. ____ Nejvíc mě zaujalo a díky tomu stálo za to 'My Best Friend's Birthday' vidět, jak velký rozdíl je mezi tímhle (1987) a nadcházejícími 'Reservoir Dogs' (1992), jak moc Quentin ušel a že pro mnoho filmařů/režisérů/scénáristů je třeba se prokousat i touhle mizernou částí kariéry, kdy zkrátka nemáte nic, peníze, finance, lidi a stejně to chcete dělat a ukázat, že na to máte. Takže spíš než příběh bych se snažil tenhle fragment (36 zachovaných min z původních 69, které byly zničeny při požáru, jak melodramaticky filmové), snažil vnímat jako milou malou krátkou kapesní inspiraci pro začínající filmaře. I Velkej Quentin kdysi natočil něco jako tohle. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se nedochoval celý film, jelikož úvodní půl hodina nabízí jen tradiční (a neskonale vtipné) Tarantinovské dialogy o ničem či popkultuře (v jednom z nich se dokonce jeho postava přizná k fetiši na nohy :) ), ale bohužel jen mírné nastínění děje budoucího. I tak se ale jedná o místy parádně vtipný kousek, který bohužel dojíždí na svou scénkovitost a nesourodost, amatérské zpracování alespoň mě rozhodně nevadilo. Tohle úvodní půlhodinové intro do Tarantinolandu, jehož námět Quentin později alespoň zčásti uplatnil v Pravdivé romanci, rozhodně stojí za pozornost a žádný Tarantinofil by si ho neměl nechat ujít. 70 % ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit tento nedochovaný kousek, nakonec jsem se rozhodl pro tři hvězdy. Tarantinův styl byl tehdy ještě v úplných plenkách, přesto jsou jeho zárodky jasně cítit. Film, který se dá rozhodně označit přívlastkem amatérský, doporučuju jen skalním fandům (kteří si také nejvíce užijí mnoho skrytých narážek a propojení s dalšími Quentinovými snímky - K-Billy, Aldo Ray, postava pasáka jak Samuel Jackson...) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Samo o sobě tohle půlhodinové torzo není skoro o ničem, ale pro fandu Tarantina je to něco jako základní kámen. Vidíme jeho postupy v začátcích a nutno dodat, že se zase tak moc nezměnili. MBFB je samořejmě narvaný spoustou odkazů (i na sebe K-Billy's Supersounds of 70's, Aldo Ray atd.), hlášek, vtipných scének, výborné hudby a samozřejmě Elvise. Vždyť sám Quentin jak by mu z oka vypadl. - Mně byly tři, ale pamatuju si to jako by to bylo včera. Zničeho nic jsem měl tíživý pocit, jako temný mrak vznášející se mi nad hlavou. Chtěl jsem se zabít. Opravdu jsem se chtěl jít zabít. Chystal jsem se napustit si vanu horkou vodou a podřezat si žíly. Fakt jsem se chystal... Opravdu, chtěl jsem to udělat! Na tříleté děcko docela depresivní uvažování. A víš co mě zachránilo? "The Partridge Family". Když běželo "The Partridge Family", hrozně jsem to chtěl vidět. Tak jsem si řekl OK, nejdřív se dodívám na "The Partrige Family" a pak se zabiju. ()

Perfo 

všechny recenze uživatele

V jistém ohledu lepší, než pozdější úlety alla Auto zabiják. V pasážích s česnekovou žvýkačkou jsem se upřímně a od srdce zasmál, ale to je asi tak všechno. Je vidět, kam se pozdějíší Tarantino bude ubýrat. Co se týče té špatné technické kvality, v ní bych takový problém neviděl. Problém bych viděl v některých hereckých výkonech a samoúčelnému "karate" souboji, ale to lze tolerovat vzhledem k tomu, že to je filmeček dělaný amatérsky jen tak pro radost. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Film vznikol v čase, keď Quentin Tarantino (Clarence Pool) pracoval vo videopožičovni v Manhattan Beach v Kalifornii, ktorá v súčastnosti už neexistuje. Keď jeho kolega Craig Hamann (Mickey Burnett) napísal krátky 30 až 40-stranový scenár, Tarantino sa pripojil k projektu a scenár sa rozšíril na 80 strán. Hamann a Tarantino si vo filme zahrali spolu s niekoľkými kamarátmi z videopožičovne. (Raccoon.city)
  • "Je to najkomplikovanejší komediálny film, aký som natočil," povedal režisér Tarantino v rozhovore pre Charlieho Rose. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno