Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joel Goodsen zůstává sám. Rodiče odjeli a nevrátí se dříve než za týden. Ještě nikdy neměl holku, a tak je jeho první starostí, aby nějakou s pomocí kamarádů sehnal. Jeden z nich zavolá prostitutku. Joel musí otevřít černošce s mužským hlasem a není to jeho první zkušenost se sexem, která ho deprimuje. Potíže totiž teprve začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kluby mladých podnikateľov, by si možno, zrejme, alebo v skutočnosti mali zobrať príklad z tohoto filmu, ktorý z malého veľkého Toma urobil hviezdu. Za pár dní tisíce prašúl. No a my diváci sa len môžme tešiť z toho, že nie všetky teen komédie 80. rokov boli na úrovni PORKY´S a jeho (pre)nasledovateľov. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Nemám daleko ke čtvrté hvězdě... Risky Business je moc příjemnou osmdesátkovou podívanou s nezvykle sympatickým Cruisem, protože do nějakého roku 1986 jsem ho považoval spíše za frajírka, který se zklidnil až v průběhu let devadesátých a samozřejmě se z něj stal i velice slušný herec, ale to už je jiný příběh. Tyhle nevinné začátky prostě působily strašně přirozeně se vším všudy a obrovský podíl na tom má skvělý hudení doprovod od Tangerine Dream, díky čemuž se u spousty zásadních scén (první vzplanutí, noční projížďka na kole, druhé vzplanutí ve vlaku) znásobuje zážitek. Dále mě potěšil velmi mladý vtipálek Curtis "Metatron" Armstrong a Joe Pantoliano byl ve své typické roli téměř k nepoznání. ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

"Joel, every now and then, say What the f*ck. "What the f*ck" gives you freedom, freedom brings opportunity, opportunity makes your future." Osmdesátkový Tom Cruise je prostě nejlepší, navíc v námětu, který se mi líbí snad ze všech nejvíc (sex, prachy, erotika, cool Cruise, pěkný holky - Rebecca solidní 10/10, you name it. A celý tenhle námět podtrhuje dokonalý soundtrack, který posunuje tohle dílečko na zcela jinou úroveň, až bych řekl, že ty písničky a muzika úplně mění význam celého filmu k lepšímu. Příběhově to je originální a jednoduché, dobře se na to kouká a mě osobně to hned na začátku zaujalo, přesně tak, jak jsem očekával a pořádně mě to nepustilo ani po dokoukání. Cruisův tanec na Old Time Rock & Roll je legendární !!! Hold, dá se říct, že jsem na těchto 80's Cruisovkách naprosto závislej, je to moje guilty pleasure, a tady mi to tím cool vibem strašně připomíná Koktejl. Lepší 4* "My name is Joel Goodson. I deal in human fulfillment. I grossed over eight thousand dollars in one night. Time of your life, huh kid?" ()

montel 

všechny recenze uživatele

Joel (Tom Cruise) je mladík, kterého nechávají rodiče samotného doma a odjíždějí na dovolenou. Joel využívá situace a přemýšlí jak konečně sbalit holku, když má dům sám pro sebe. Nakonec mu nezbyde jiná možnost, než zavolat si prostitutku. První pokus sice nevýjde podle jeho představ ale ten druhý už mu poskytne to, co celou dobu hledal. Otvírá dveře krásné Laně (Rebecca De Mornay) a stráví s ní vášnivou noc. Problém nastane ráno, kdy zjistí, že nemá dostatek peněz na zaplacení. Nechá tedy Lanu samotnou doma a odjíždí do banky pro peníze. Jakmile se však vrátí domů, čeká jej velké překvapení...Jeden z prvních filmů Toma Cruise, kde už dostal dostatek prostoru, ale nedokázal se ještě patřičně projevit. Svým výkonem tak nedokázal film posunout výš, ale taky možná proto, že děj je tak prostý, že vymáčknout by z toho víc by asi dokázal málokdo. Ani u ostatních herců se nedá říct, že by předvedli bůhví jaký výkon a tak se Riskatní podnik příliš nepovedl. Zajásat mohou snad jen fanynky Cruise, protože se zde objeví hned v několika milostných scénách, ale to je na tomto snímku asi to nejzajímavější. 45% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

V 80. letech se komedie o teenagerovské honbě za ještě takřka bájným sexem natáčely jinak. Trapné momenty a trapný humor sice nechybí, ale mladý Tom Cruise má v roli, která jej zviditelnila, určitý styl. Rebecca De Mornay je neodolatelná a Riskantnímu podniku nechybí solidní poselství. Když chcete vydělat prachy, něčeho v životě dosáhnout nebo prostě jenom něco pořádného zažít, nesmíte myslet v maloměšťáckých mantinelech. Někdy úplně stačí říct: What a fuck! 7/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (23)

  • Producent snímku si přál, aby Tom Cruise působil více jako teenager a aby proto kvůli roli shodil 5 kilogramů. (Monco)
  • Automobil, na ktorom vo filme jazdí Joel (Tom Cruise), je Porsche 928 z roku 1979. (hollci)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno