Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě horší než muzikál je travesty muzikál. Dílo stejně bizarní jako představa Radima Uzla v tangách, zpívajícího na mejdanu roku z Václaváku s dildem v zadku Smells Like Teen Spirit. Pokud slovo kultovní znamená, že si stisknu kule a otáčím jimi v horizontálním směru zprava doleva v pravidelném rytmu o 360 stupňů, přičemž prožívám stejnou bolest, jako při sledování takto hodnoceného díla, pak ano. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Byť se mé hodnocení neřadí mezi ty vysoké, Rocky Horror považuji za dobrý film - muzikálům neholduji, nikdy mě nebavily, tady jsem se chtěl jen trochu vzdělat a vzhledem k tomu jsem neodcházel od obrazovky zklamán! Však co jiného může být lepším důkazem zábavnosti a líbivosti filmu, než to, že dokáže obstát i u opaku cílového publika? Rocky Horror Picture Show je na můj vkus příliš bezdějový, působí jako snad až moc velká spousta hudebních čísel poslepovaná dohromady, ale přesto jsem se nenudil. Vtipné a zároveň nepříliš degradující vyobrazení transsexuality, celkově otevřená sexualita a originální zpracování muzikálu, to vše drží divácký požitek nad hladinou. A co teprve výtečné kreace Tima Curryho? Zkrátka fajn bizarnost... 6/10 ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Některé písně jsou úžasné (vede u mně Touch-a, touch-a, touch-a touch me, zajímavá je i ta co zpívá Meat Loaf) a už úvodní song Double feature oznamující několik starých sci-fi filmů (vybavuje se mi Zakázaná planeta, Flash Gordon, King Kong, inspirace se určitě hledala i u Doktora Divnolásky - čekal jsem, kdy profesor vstane a začně vyřvávat "Mein Führer, I can walk" - a snad i u Eda Wooda, ten kriminalista/vypravěč byl přesně jako Criswell A HLAVNĚ SUSAN SARANDON VYPADÁ V KORZETU I VE SPODNÍM PRÁDLE SAKRA DOBŘE a já bych už to souvětí mohl konečně ukončit, že... no tak jiná vystoupení mě zas tak moc nebrala. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterých koukáte na televizi s otevřenou pusou a nevěříte, co vaše oči vidí. Tim Curry je ve své roli neuvěřitelně přesvědčivý a přirozený. Ty pohyby a grimasy - nemohli vybrat lépe. Pro mě doslova oskarový výkon. Není divu, že si tím udělal velké jméno. Podle mého by se měla i ocenit odvaha tvůrců a hlavních představitelů. V době svého vzniku bych nevěřil, že může kritika přijmout takto úchylný muzikál o transvestitovi z planety Transsexual z Transylvanie. Klobouk dolů, že se povedlo. A jak se pozná, že je The Rocky Horror Picture Show kultovní klasikou? No přece tak, že ji parodovali v Simpsonech. 85% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nic šíleného mi není cizí, jak by mohl dosvědčit můj soused, který nevěřícně zíral, když jsem ráno při odklízení sněhu tancovala s lopatou a prozpěvovala si "let it snow, let it snow, let it snow!" Příště si po vzoru uživatelky Viktooorky k tomu ještě vezmu korzet a podvazky a píseň vyměním za Touch-A, Touch-A, Touch Me a to by bylo, aby nebylo. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (79)

  • Po uvedení filmu v roce 1975 na něj vyšly vesměs zdrcující kritiky, které nedpovažovaly na tehdejší dobu sexuálně otevřený film za vhodný pro mainstream. Jediné, co chválili byla hudba a výkon Tima Curryho. (Galadriel)
  • Richard O'Brien, který ztvárnil Riff Raffa, je zároveň tvůrcem celého muzikálu. (Turtle)
  • Dům Oakley Court, ve kterém natáčení probíhalo, hostil již hezkou řádku štábů. V roce 1981 pak prošel rekonstrukcí a byl přeměněn na hotel. V roce 2012 byla cena jedné strávené noci 6 000 Kč. (Terva)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama