Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

venus 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda muzikály a nemám ráda vypravěče, co rozbíjí události. I přes nesnášenlivost těchto dvou elementů jsem se zvládla dívat, až do konce, což připisuji jako kladný kredit na účet snímku. Tim Curry byl jednoznačně tahounem celé téhle bizarní dekadentní extravagantní fetišistické estrády. Zbytek byl jen dobře namalovaný a punčochami stažený komparz, který tajtrlíkoval podle toho jak transvestita pískal. Vizuálně slušné, velmi nevšední, originální a ve své době dost možná i inovativní, ale podruhé bych si tuhle šílenost už nepustila. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Docela velké zklamání. Čekal jsem zábavnou šílenost s výborným soundtrackem (třeba něco ve stylu Malého krámku hrůz), ale dostalo se mi pouze ujetého čehosi s dobrou a chytlavou hudbou, která film drží ještě v průměru a donutila mě dokoukat ho až do konce, přestože směrem k závěru to bylo čím dál víc trapnější, nudnější a zmatenější. Mnohokrát zde zmiňovaný Tim Curry byl sice nejvýraznější postavou na scéně, přesto mě jeho výkon spíš minul (o mdlé "stále-v-podprsence" Susan Sarandon ani nemluvě). ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Desetiletá kvóta pro tančení a zpěv na veřejnosti vyčerpána za pouhé dvě hodiny. Kéž se Aero nenechá opít ovacemi vestoje a a neudělá z prvního českého shadowcastu pravidelnou kolektivní oslavu burácivé střelenosti, protože jinak bych takhle musela oslepovat lidi každý rok. Nepopsatelný zážitek. Jo a v kuchyni odteď funguju jediným způsobem. ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Vo svete dosiahol kultový status. No u mňa nedosiahol zhola nič. Pieseň, slabá spojovacia vata, pieseň, transvestita, ešte slabšia vata, mladá Susan Sarandon v prádle, pieseň, koniec. To teda bola jazda. Beriem to tak, že ja som nepochopil skvelosť tejto Show a cudzinec zasa nedocení kult menom Dědictví aneb Kurvahošigutntág. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Jsem se jistá, že kdybych to mohla vidět v kině jako půlnoční promítání s kamarády a pivkem, neváhám s 5* ani na chvilku (hint hint, Aero a spol.). __________ [edit 14. 11. 2015] Chtěla jsem pusu, dostala jsem soulož i s happyendem. Slibuju, co jsem slíbil, a tu pátou dávám svým Otrlým idolům z Aera. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Když se Janet (Susan Sarandon) a Brad (Barry Bostwick) dívají do mapy, je vidět název několika měst a řek. Dle toho lze usoudit, že hrad Frank N. Furtera se ve filmu nacházel v blízkosti města McArthur v Ohiu. (Alfréda)
  • Rty na obálce filmu patří tehdejší modelce Lorelei Shark. (Alfréda)
  • Režisér Sharman a Richard O´Brianem založili excentrický zjev Franka-N-Furtera (Tim Curry) na výrazně nalíčených postavách z německých expresionistických snímků, ale například i na australském kabaretním umělci Bobbym Le Brunovi, který byl proslulý výstupy v ženských šatech. (Cherish)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama