Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování kasovního trháku, který parodoval teenagerské vyvražďovací horory, si bere na mušku filmy o strašidelných domech a posedlosti temnými silami. Čtyři studenti se chystají strávit noc na zámku hrůzy, kam je profesor Oldman zlákal pod záminkou školního projektu. Noc rozhodně nemá poklidný průběh. I když je Mistr Kane dávno mrtvý, pořád má choutky si užívat, především s Alexem. Když začne jít opravdu do tuhého, parta se musí semknout a najít způsob, jak z tohohle děsivého místa utéct. (Cinemax)

(více)

Recenze (538)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší díl z prozatimní čtyřdílné série a je mi tak trochu líto, že tahle úchylárna patří k jinak celkem povedené sérii parodií s titulem Scary Movie. Záplava nechutného, fekálního a trapného humoru tady překračuje všechny únosné meze, takže ta jedna slabá hvězda je za praštěnou sympaťačku Annu Faris, za sexy pohled Kathleen Robertson a za ty asi tři povedené fóry. Nikdy více. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prineste mi vazelínu.“ Kým jednotka si brala na mušku slasher, dvojka (znova v réžii klanu Wayansovcov, odídení boli až v trojke) odkazuje na ghost house. Kým zo začiatku sľubuje náznak príbehu, postupne sa scenár dopracuje iba k tomu, že niekto v dome niekam pred niekým uteká a vy sa moc nechytáte. O príbeh nejde, len o vŕšenie brutálnych scénok jednu na druhú. Niektoré vtipy sú natoľko nezmyselne naťahované až za hranicu únosnosti, že som nevládal a, celý zúbožený, som sa MUSEL smiať (prvé stretnutie Cindy s komorníkom so znetvorenou rukou, komorník so znetvorenou rukou servíruje večeru, komorník so znetvorenou rukou si doberá hrdého mladíka na vozíku). Niektoré vtipy sú totálne hlúpe (znásilnenie neviditeľným, bitka s mačkou, závod vozíkov) a iné sú len „presnou“ kópiou zo slávnejšieho filmového titulu (od Johna Woo a HANNIBALA cez NEZVRATNÝ OSUD a TWISTER až po CHARLIEHO ANJELOV, či DETSKÚ HRU, hlavná dejová línia vykráda čierno-biele STRAŠENIE resp. remake s Liamom Neesonom ZÁMOK HRÔZY), ale je to taká kanonáda, že šokovanému divákovi neostáva nič iné, len to alebo vypnú ... alebo sa smiať. Nebude to smiech bolesti, zúfalstva ani totálneho nešťastia... ale nebude k nemu mať ďaleko. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že tu máme stejný tvůrčí tým jako u prvního dílu je pro mě ten kvalitativní propad oproti jedničce dost těžko pochopitelný. Tentokrát už ubylo trefných černohumorných vtípků, ale přibyly hlavně ty nechutný který se sice snaží tvářit vtipně, ale moc to nefunguje. Navíc v tomto případě nemusím moc filmy které tu jsou primárně parodovány. I když ta úvodní scéna s Vymítače ďábla ještě docela ušla, ale pak už to jde jenom dolů, Wayansovi už trochu místy docházely nápady už v prvním díle, ale dokázal to nějak ukočírovat. Tady už se to trochu vymklo a jediný štěstí je, že další pokračování už převzal jiný tvůrčí tým. Každopádně nebudu nějak přehnaně kritickej a ty dvě hvězdy si to vyslouží, ale dobrá parodie vypadá jinak.40% ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Narozdíl od prvního dílu Scary movie je tento sequel trapný až to bolí. V předchozí části byl nějaký ten souvislý příběh, vtip a dokonce i pár míst kde se dalo trochu bát - díky strachu vznikalo napětí, které ve Scary Movie 2 budete hledat asi jen těžko. Parodují se filmy, které jsou trapné samy o sobě a díky tomu vzniká jakýsi křečovitý humor, který nedokáže rozesmát ani tříleté škvrně. Pokud ale konečně narazíte na nějaké místo, kterému se lze smát, zjistíte, že tvůrci zjistili, že by z něj mohli vytěžit mnohem více a scénu natahují co nejdál to jde, čímž se opět dostáváme na bod mrazu... Dokonce v několika částech filmu se zdá, jakoby parodoval sám sebe, jen těžko si dokážete vybavit film, který je právě teď terčem posměchu. Tvůrci se rozhodli několik prázdných míst doplnit vlastními více či méně vtipnými situacemi... No prostě ouha, Scary Movie 2 je velice trapná komedie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád Annu Faris, ale tohle pitvoření mě prostě nebaví. Nevím, jestli už jsem takový suchar, ale podle mě tohle není humor, který... Podle mě tohle není humor. To, že je to místy urážlivé, to by mi bylo celkem jedno, spíš jde o to, že je to hloupé a bez nápadu. Tohle prostě vymyslí každý, ale fungující parodii, tu očividně už skoro nikdo nedává. Kdybyste měli nějaký tip na novou a dobrou parodii, dejte vědět. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (32)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 45 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama