Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

sarfian 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o bratoch, z ktorých sa jeden stane medvedom a ten druhý ho chce zabiť. Na môj vkus bola ale trošku nudná a pripadalo mi to omnoho dlhšie ako 85 minút, z čoho vyplýva, že som sa až tak dobre nebavil. Ale ide určite o kvalitnú rozprávku, ktorej sa nedá moc čo vytknúť, chyba je skôr vo mne. VIDENÉ 2x ()

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem moc nečekal, když jsem byl nucen to shlédnout, mile mě to překvapilo. Krásný a dojemný příběh o vztazích mezi "bratry" spolu s příjemnou hudbou je skvělá kombinace ne jen pro malé diváky. "Klasické" provedení animovaného filmu možná není tak poutavé jako např. u Nema, ale i tak to stojí za to. Velká pochvala za hudbu. ()

Reklama

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Hezká Disneyovka na dvd se spoustou pěkných bonusů. Bohužel celkový dojem z filmu kazí velké množství lehce viditelných chyb. Např: Při scéně lovou na medvěda na obrovské ledové hoře má jeden z bratří (nemůžu si vzpomenout jesli Denay nebo Keenay) :-D v ruce oštěp, za pět vteřin ho nemá a za další ři vteřiny ve vzdáleném záběru kdy je vidět jak oba bratři utíkají má i druhý optě oštěp. Přitom není ani jeden záběr, jak si jej položil nebo o něj přišel. I tak hezký film pro malé i dospělé, co stojí za zhlédnutí. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Na animák to má dosti nevzvyklou atmosféru... Člověk, který je od Pixaru zvyklý na jakousi rozvernost téměř za jakékoli situace tu bude alespoň zpočátku vyveden z míry průběhem, který by nečekal... Avšak děj samotný je vcelku klišoidní a dalo by se říci i předvídatelný... Což ovšem nic nemění na tom, že jde o trošku vážnější pohádku pro děti a pokud se na to člověk dívá z tohoto úhlu, je to věc dobře koukatelná... ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemne prekvapenie. Cakal som presladenu sracku. Ono to sice bolo presladne, ale nejak to neprekazalo. Lahko sa to pozeralo malo to kratku minutaz co by taketo filmy mali mat lebo inac su nehorazne nudne. Bolo to super nakreslene tak klasicky. Pripomenulo mi to starsie disnyovky ako pocahontas a lion king no proste trochu klasiky pomedzi vsetky pixarovky. Na druhej strane ja osobne mam asi predsa len pixarovky radsej. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)

Reklama

Reklama