Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Počátkem srpna 2011 jsem se byl osobně na pevnosti d´If podívat a po návratu domů jsem si řekl, že by neškodilo si osud Edmonda Dantese připomenout. Příběh zná snad opravdu každý, takže co se týče samotného zpracování - rozhodně není špatné. Film se zbytečně netáhne, R.Chamberlain má pro svou roli dostatečné charisma, i ostatní postavy hrají solidně. Nejlepší verzí je ovšem ta z roku 1954, kde září Jean Marais. Všechny ostatní verze se mu nemohou vyrovnat, proto dávám Chamberlainovi 70%. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém dali Britové Francouzům na prdel na jejich vlastním hřišti (Britové použili z předlohy velmi citlivě ty správné momenty a vzhledem k možnostem filmového zpracování tak rozsáhlého románu citlivě některé pozměnili - děj tím získal na spádu, romantičnosti a má "šťávu", kterou starší verze tolik postrádá. Dále viz komentář k francouzské verzi z roku 1954)... 75% ()

Reklama

martins 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s filmovým Hrabětem Monte Christo, oproti verzi z roku 1954 o trochu slabší, ale herecky silněji obsazena(Chamberlain, Jourdan, Pleasance nebo Curtis). Oproti původní verzi je zde osoba Danglarse, ale Caderus není hospodský naopak zde vystupuje jak chycený zloděj na lodi Faraon, nakonec je jako v knize zabit, ale v souboji s bývalým spoluvězněm Andreou Benedettem, také zatčení Dantese a jeho eskortu na pevnost If, je velice rychle provedeno, po 10-ti letech(nikoliv po 6-ti)dochází k jeho setkání s Abbé Fáriou, také milostné pletky hlavních postav jsou skoro celé vypuštěny. Vynikající český dabing. 75%. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem běžet omylem ČT2 (na ZOOMu bylo Údolí vlků (2016)!), trošku se zaposlouchal a zadíval do jedné z mnoha adaptací Dumasova románu (kolik jich vlastně je?) a po uvrhnutí hlavního hrdiny do žaláře už jsem musel film dočumět, ač jsem tušil/věděl, jak film dopadne. Velmi zdařilá adaptace! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dumasovo najlepšie dielo, ktoré som v mladosti prečítal za dva dni a dve noci priam volá po filmovom spracovaní, i keď hneď v počiatkoch realizátori narazia na problém v podobe epickej rozsiahlosti diela. Čo vynechať, čo skrátiť, aby to bolo ešte zrozumiteľné, a akú celkovú dĺžku pripustiť, aby to diváka ešte bavilo? Nezanedbateľným problémom je, koho obsadiť do úlohy Dantésa. Už som sa niekde vyjadril, že takéto diela sú nevhodné na sfilmovanie, možno by seriálová forma vyhovovala najlepšie. Videl som viacero verzií, ale iba verzia so Jeanom Maraisom a táto zhruba zodpovedajú mojej predstave. Pikantné na tejto verzii je, že ju nakrútili vo Veľkej Británii a dokázali pritom uchovať ducha literárnej predlohy. K čomu sa paradoxne verzia so slávnym francúzskym opilcom ani nepriblížila. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama