Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna suverenne jedna z najlepsich detektivok, ake som vobec kedy videl. Inspektor vysetruje vrazdu, vsetko je poriadne zamotane, vidno, ze scenarista odviedol poriadny kus prace. Filmu vladne suverenne skvela pani Elizabeth Krajcirka /Kleopatra, Cat on a Hot tin Roof.../, ktora v pohode dokaze film utiahnut aj sama. Veru, damy a pani, tak megatalent sa skryval v pani Krajcirke. A ked sa k nej prida vyborna Kim Novak, par vysperkovanych dialogov a krasne prostredie interierov, kde sa odohrava pribeh, hned je postarane o kvalitnu podivanu : 100 % ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se s chutí podíval na příběh, který dobře znám. Malebný anglický venkov, na povrchu krásně upravený, až pohádkový, uvnitř však plný klepů a závisti... Úžasná hudba mi připomněla staré bondovky a hned jsem věděl, že stará dobrá Anglie neztratila nic ze svého poetického kouzla. A pak britský humor, který má snad ekvivalent jen v českém. Na vtipné postřehy Oscara Wildeho jsem si vzpomněl při průpovídkách typu: ,, Propadla zálibě v mužském údu." Jak skvostný eufemismus pro nevěstku! Souboj dvou stárnoucích hereček připomínal střety dračic, které zdaleka nejsou ve výslužbě. Herecké obsazení je vůbec skvostné, jen při čtení titulků jsem se musel ujistit, že v roli filmového herce se opravdu mihl P.Brosnan. Film o pomstě, která nemá hranice... ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Herci se podobají podezřelým. Jak ukazuje úvodní film ve filmu, podezřelí skrývají pravdu a hrají si na nevinné, přičemž jeden z nich je vrah. Herci neustále hrají jiné postavy, takže i u nich je stejně težké dostat se k pravdě. Scénaristé si uvědomili, že každý, kdo přečetl několik románů Agathy Christie, odhadne vraha hned na začátku, a tak se rozhodli využít natáčení filmu a soupeření hvězd k opepření detektivní zápletky. Taylor i Novak si své role užívají, je tu mnoho skvělých hlášek, a právě to, nikoliv Agatha Christie, dělá z filmu solidní zážitek. A překvapilo mě, jaký je Edward Fox, ehm, prcek. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velké díky České televizi, že oprášila původní dabing. Filmové studio Barrandov dabing 1982 - Alena Kreuzmannová - Libuše Švormová - Bohumil Švarc - Stanislav Fišer - Eduard Cupák - Alena Vránová - Věra Galatíková. Ke komentáři kolegy PetrPan2 jen poznámka: sežeň si s Angelou nějaký její starý film z šedesátých let, kdy často hrála krásné a charakterem zkažené ženy, doporučuji zejména Svět Henryho Orienta. Jako detektivka poněkud omšelé, nezábavné a bez napětí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno som rád čítal diela Agathy Christie. Paradoxne som nikdy neobľuboval filmy nakrútené podľa jej predlôh. Počnúc Vraždou v Orient exprese a končiac dnešným Rozbitým zrkadlom. Jednak David Suchet a Angela Landsbury nezodpovedajú mojim predstavám vytvoreným pri čítaní jej detektívok a tiež naftalínovosť, ktorú je cítiť z týchto predčasne zostarnutých filmov. Tvorcovia sa príliš snažili vtlačiť do filmov atmosféru starej dobrej Anglie, čím vytvorili staré a nie príliš dobré filmy, pri ktorých sa výrazne nudím. A tak ma z Rozbitého zrkadla zaujala iba nezvyčajne rozsiahla zbierka známych hercov a herečiek. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno