VOD (1)
Série(4) / Epizody(38)
Obsahy(1)
Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)
Videa (5)
Recenze (105)
Vcelku slušný pohľad do Chicago fast food businessu. Kriminalita v Chicagu klesá, ale zďaleka to nie je bezpečné mesto (ako ktorékoľvek iné v US, prím vedie teraz Anchorage , Alaska). A tak USA sú v bezpečnosti na 128 mieste zo 163 hodnotených krajín sveta. Aj z tohto dôvodu mi vo filme chýba výpalníctvo, drogy, alkohol,strelba a hukot policajných/sanitkárskych sirén. Je to prekvapujúce, ale práca s vareškou je poriadne stresujúca. Ponorka v ktorej sa stále niečo deje a veľakrát nevychádza. Tak 75% je myslím spravodlivých. ()
Takových vrstevnatých a štědrých seriálů na emoce a invenci všech zúčastněných, které nehrají na jistotu, ale na výjimečnost v tisíci malých detailech, je na světě co by na prstech jedné ruky napočítal. Radost z perfektní práce. Přeju jim všechna možná ocenění, včetně kategorie nejelegantnější omeleta. ()
Vstávačka v šest, meal prep, za dvacet otevíráme, neni dost hovězího, ta omáčka je moc hustá, šéf se dneska chová divně, mu teď umřel brácha, chodí prej na AA, je z toho v hajzlu, jeho bratranec, co vlastně neni jeho bratranec, netuší, co tady dělá, je úplně zbytečnej, jenom všechny sere, přestaň furt pilovat ten donut, tahle restaurace je úplně na hovno, máme dluhy, jak jsme vlastně proboha přežili covid, kdo nám střílí do výlohy, nevim, musíme hodit na menu ty špagety, ne, špagety nebudou, proč ne, protože ten recept je mrdka, proč se nevrátíš klohnit do mekáče, máme devadesát hot dogů na uberu, třicet kuřat, kdo dělá hranolky, co tady proboha dělám, jsem k ničemu, končim, jdu domu, nic jinýho neznám, zejtra znova, rinse, rinse, rinse, repeat, repeat, repeat. Yes, chef. Thank you, chef. ()
V zahraničí se o tomhle seriálu mluví hodně a hrne se na něj chvála ze všech stran. To, samozřejmě v kombinaci se zajímavým prostředím, mě donutilo zařadit si ho na watchlist a sledování propadnout. O úspěchu první řady mluví hodně nahlas to, jaké hvězdy se zde ukázaly v hostujících rolích v řadě druhé. Je to moderní náhled do profi-kuchyně. V první řadě jde spíš o zlepšení standartů a posunutí bistra na vyšší level než jen vydávání sendvičů. Druhá řada se potom hrne za snem být špičkou ve svém oboru a upřímně se nemohu dočkat, co nabídne ta třetí, až dorazí. Je to intenzivní náhled do místa plného stresu, chaosu a jídla, který je ve svém podání hravý, neokoukaný a tím pádem nesmírně zajímavý. Pořád se něco děje a není čas se zastavit a přemýšlet nad tím. Kamera experimentuje a funguje tak, jako málokdy a málokde. Postavy rostou, vyvíjejí se a člověk je má radši, čím víc času s nimi stráví a čím víc jim dokáže rozumnět. Mimochodem epizoda Ryby z druhé řady je nejintinzivnější hodina televize v roce 2023. Třetí série je pro mě trochu krok zpátky nebo minimálně do strany, hlavně protože to příběhově přešlapuje na místě a jen málo se to posouvá. To, co se chválilo předtím, pořád na pochvalu zůstává, jen ten děj se vleče. A závěr to nechává vyznít, jakože vše je jen přípravou na další řadu, kde se zase intenzita vystupňuje. Souhlasím s tím, že Ubrousky jsou nejlepší epizodou a jako již obvykle hvězdní hosté si kradou scény pro sebe a prostě zůstanou v hlavě. Ať jde o Jamie Lee Curtis, Jona Bernthala, Olivii Colman nebo Joela McHaleho, všichni mají i na malém prostoru vliv na hlavní hrdiny. ()
„… A ZANECHAL MI SVOU RESTAURACI. NĚKOLIK MĚSÍCŮ SE JI SNAŽÍM DÁT DOHROMADY A JE JASNÝ, ŽE MÁ SNAHA JE ZÁROVEŇ SNAHOU O NÁPRAVU TOHO, CO SE STALO S BRÁCHOU“… Má to super vypravěčský tempo, dlouho bez nějakejch zbytečnejch keců. Taková kuchyně v hospodě to je… závislost na lidským faktoru, budování týmu, hledání chemie, snaha o seberealizaci, chaos, nervy… ale ve finále jde o kšeft (kterej stojí (a padá) s lidma). The Bear je taková jednohubka a až v posledním díle si uvědomím, že ty lidi mám hodně rád a asi rozumím, těm oceněním. Je to jako když se tím posledním soustem dostaví chuťová extáze. Prostě posledních 10 minut… ale 4* tomu kvůli tomu nedám! (ale další sérii jo!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Za tmy do práce, za tmy z práce… Já ji kurva miluju! (Tu práci vole…) 2.) Přemejšlím, jestli prachy přináší štěstí. /// Thx za titule „Tereza Nesvačilová“. PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * /// 2.SÉRIE PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * více u ní.... ()
Galerie (42)
Zajímavosti (10)
- Film vychází z počátků kariéry legendárního michelinského šéfkuchaře Marca Pierra Whitea. (Dalfor)
- V tejto epizóde sa objaví skutočný manžel postavy Tiny, ktorý si tu zahral jej manžela. (vydumnica)
- Režisérsky debut Ayo Edebiri, ktorá si v seriáli zahrala postavu Sydney. (vydumnica)
Reklama