Reklama

Reklama

Medvěd

(seriál)
  • USA The Bear (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (98)

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Za mě to je prostě TOP - konečně něco trochu jiného o světě podnikání s poutavým příběhem, který se vám rozvíjí až postupně. Nutno říct, že někdy musíte přejít až zbytečně vyostřené scény, co se pro mě týče, nějakého "hlubokého zírání", ale do druhé sezony vstoupili silně a s postavami se konečně pořádně seznamujete. Celé pojetí seriálu je zatím za mě úplně super a líbí se mi i nenásilné sžívání s hlavními postavami, kdy každá má svůj prostor. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Yes, Chef" "Thanks, Chef" I když je Bear prezentován jako komedie, tahle nálepka je daleko od pravdy. Bear je docela depresivní drama s pár komediálními nebo vtipnými momenty. Doslova bych ho nazval kulinářskou noční můrou. Rychlé střihy, chaos v kuchyni, stres. Tohle je asi nestresovější seriál, který jsem viděl. Za deset minut otevíráme. Carmy je kuchař, který pracoval v pětihvězdičkových restauracích, ale po sebevraždě jeho bratra Michaela "Beara" se vrací do rodinné sendvičárny. I když Michael je v celém seriálu na jednu scénu, tak jeho smrt a život ovlivňuje všechny postavy. Bratránka Richieho, sestru Carmyho, a celou kuchyňskou skvadru v sendvičárně The Beef. Každý díl začíná noční můrou některé z postav. Díky těmto sureálným scénám do postav mnohem více pronikneme. Bear je často experimentální. Jaký seriál má koule otevřít závěrečnou epizodu desetiminutovým záběrem na monolog u anonymních alkoholiků? Všechny epizody tohodle seriálu jsou skoro nejhorší den v životě postav. Spadne vám Xanax do pití na dětské narozeninové oslavě? Má vás ex-manželka v mobilu jako Richie Bad News? Jediný způsob, jak za Covidu udržet restaurant je prodávat koks? Dlužíte italské mafii a musíte pro ně pořádat večírky? Zatknou vás za zabití? Práce v kuchyni je kurva stress. Bear je originální seroš a strašně by mě zajímalo, co udělají v druhé sérii. První sezóna je dobrej úvod, ale myslím, že se dá ještě dost vylepšit. Zatím 4* s tím, že věřím, že pokračování může být za 5*. Let it rip. Boloňská vomáčka a čau. ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Naprostá blaženost, žrádloláska, famózní gastro porno v housce, s hovězím angusem a lečem. Rozhodně povznášející než vítězná bageta s kuřetem a salsou z bagošky bulvár, a to vše do obědové pauzy, kežby všechny seriály byly tak krátké.. 🌭 [překvapivě stravitelné, ale nejstresovější seriál za hodně dlouhou dobu? Udělám den otevřených dveří, abyste si vyzkoušeli moji práci, a tohle bude jen slabý odvárek..] ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vývar ze stresu a emocí. Překvapivé poznání? Vlastnit restauraci je na sebevraždu. Snažit se bufet předělat na nóbl restauraci se rovná očistci. Herecky je to jedna velká paráda. Tempo je zběsilé a pořád se něco děje. Někdo to připodobňuje k Bodu varu, ale Medvěd je pořád o něco málo optimističtější. O to jsou ale bolestivější ty pády. Vážně síla. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maso se důkladně dusí, omáčka bublá, z kořenové zeleniny jsou vmžiku kostky. A furt někdo ječí. Pohled na chod kuchyně v podniku The Original Beef of Chicagoland plný několika ztracených existencí je poměrně náročný. Mladý Carmen platí za úspěšného šéfkuchaře, který se rozhodl oživit zapadlou a umaštěnou restauraci, kterou po starším bratrovi převzal i s dluhy. Je tu třeba cynická a ambiciózní kuchařka Sydney, která chce do absolutního chaosu vnést nějaký řád, zkušenější Tina, která nehodlá mladé pískle poslouchat, či věčně oponující Richie. Pro mnohé je ale tenhle kuchyňský šum drogou a jakousi přirozeností. Hrozně těžko jsem si nicméně k postávám hledal alespoň úzkou cestičku. Ústřední Jeremy Allen White jede na dřeň s emocemi. Svůdným půvabem jídla je fascinovaný. Kamera nejen jeho nachází v obtěžujících detailech, uspokojení z hotového jídla střídá frustrace i arogance, snáší urážky i sám je rozdává. Často se omílá nedávný Boiling Point o chodu jedné opravdu vytížené restaurace. Výsledek byl svěží, realistický, skvěle zahraný a do puntíku rozplánovaný. Ovšem zatímco tam byla konfrontace personálu dramatická, tady je místy otravná. Protože křivdy minulosti, protože chaotické vedení, protože toxický tým kolegů, protože rozpad elementární slušnosti, protože… ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Matty Matheson, představitel Neila Faka, byl v době vydání seriálu známým kanadským šéfkuchařem a majitelem několika restaurací. Mimoto se okrajově věnoval i herectví a moderováni a byl také aktivní na Youtube. V seriálu fungoval nejen jako herec, ale i jako jeden z producentů a také jako odborný konzultant. (Wishkah)
  • Celý diel je natočený na jeden záber, čo je odkazom na o rok mladší film Bod varu. (maramashi)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

Reklama

Reklama