VOD (1)
Série(3) / Epizody(28)
Obsahy(1)
Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)
Videa (5)
Recenze (100)
Za mě to je prostě TOP - konečně něco trochu jiného o světě podnikání s poutavým příběhem, který se vám rozvíjí až postupně. Nutno říct, že někdy musíte přejít až zbytečně vyostřené scény, co se pro mě týče, nějakého "hlubokého zírání", ale do druhé sezony vstoupili silně a s postavami se konečně pořádně seznamujete. Celé pojetí seriálu je zatím za mě úplně super a líbí se mi i nenásilné sžívání s hlavními postavami, kdy každá má svůj prostor. ()
U prvni serie jsem byl trochu napochybach, ale ta druha je super i pres "fuck" v kazde minute serialu... "Michelin" to pro me zatim, ale neni a to, co chybi je prave vtip i pres to ze by snad melo jit o komedii. Celkove to je pro me vlastne i pres ten krik celkem odpocinkovy a mily drama a dal bych to zbytecne neskatulkoval ()
Nemá to děj, nemá to žádný kladný postavy, všichni jsou divný a z bramborový kaše a hovězího sendviče tu dělaj Michellinskej pokrm. Velmi syrový a zároveď ohromně naivní a klouzající po povrchu. Co je prací bratrance Richieho? Co tenhle absolutně nesympatickej kokot dělá? Proč ten pohádkovej závěr? Odehrává se to v Marvel nebo DC universu? Pekař neumí péct? Každopádně je to bezvadný, chvílema jsem se fakt hodně bavil, často byl v dost nepříjemným napětí a pořád mě zajímalo, co bude dál. ()
Vývar ze stresu a emocí. Překvapivé poznání? Vlastnit restauraci je na sebevraždu. Snažit se bufet předělat na nóbl restauraci se rovná očistci. Herecky je to jedna velká paráda. Tempo je zběsilé a pořád se něco děje. Někdo to připodobňuje k Bodu varu, ale Medvěd je pořád o něco málo optimističtější. O to jsou ale bolestivější ty pády. Vážně síla. ()
Po dvou sezónách. Pokud má divák kladný vztah k jídlu a zajímá ho gastromoloch, tak rozhodně doporučuji. V 1. sérii se dozvíme, jak (ne)funguje přežívající bistro. Ve 2. pak jak se takové bistro rekonstruuje ve funkční a luxusnější podnik. Herecké výkony jsou skvělé, hodně mě baví záplava nových tváří doplněna o slavnější kolegy ve vedlejších rolích. Některé díly nejsou zase až tak šťavnaté. Ovšem ty, které jsou, jsou opravdu diváckou lahůdkou. Těším se na další! ()
Galerie (42)
Zajímavosti (8)
- Jeremy Allen White (Carmy) navštěvoval dva týdny kuchařskou školu a pracoval v kuchyni několika restaurací, mimo jiné v michelinské restauraci Pasjoli, aby se na roli v tomto seriálu připravil. (Dalfor)
- V byte Sydney (Ayo Edebiri) môžeme vidieť na stene plagáty ku filmom Nebezpečná rýchlosť (1994) a Bleskový Jack (1986). (maramashi)
- Film vychází z počátků kariéry legendárního michelinského šéfkuchaře Marca Pierra Whitea. (Dalfor)
Reklama