VOD (1)
Série(4) / Epizody(38)
Obsahy(1)
Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)
Videa (5)
Recenze (104)
Vývar ze stresu a emocí. Překvapivé poznání? Vlastnit restauraci je na sebevraždu. Snažit se bufet předělat na nóbl restauraci se rovná očistci. Herecky je to jedna velká paráda. Tempo je zběsilé a pořád se něco děje. Někdo to připodobňuje k Bodu varu, ale Medvěd je pořád o něco málo optimističtější. O to jsou ale bolestivější ty pády. Vážně síla. ()
Po dlouhé době jsem narazil na seriál, který je něčím originální a osvěžující. Výborný casting a postupné rozplétání psychologie jednotlivých postav proložené kulinářskými orgiemi tvoří příjemný mix, který jede chvílemi zběsilým tempem, aby v další epizodě zase zvolnil skoro na nulu. Jeremy Allen White má před sebou nejspíš skvělou budoucnost. ()
Za mě to je prostě TOP - konečně něco trochu jiného o světě podnikání s poutavým příběhem, který se vám rozvíjí až postupně. Nutno říct, že někdy musíte přejít až zbytečně vyostřené scény, co se pro mě týče, nějakého "hlubokého zírání", ale do druhé sezony vstoupili silně a s postavami se konečně pořádně seznamujete. Celé pojetí seriálu je zatím za mě úplně super a líbí se mi i nenásilné sžívání s hlavními postavami, kdy každá má svůj prostor. ()
Vyzkoušel jsem to, protože to sbírá všechny možné seriálové ceny v kategorii "komedie". Komedie to není ani smykem, ale na podobné podvody s kategoriemi jsem zvyklý. Co to tedy je? Afektované drama o partě nesympatických lidí, co provozují restauraci, a v jednom kuse na sebe křičí, což asi znázorňuje stresovost prostředí. Jediná postava, o kterou bych si opřel kolo, je ta mladá černoška. Děje minimum. Hodnocení 90%+ u některých epizod je wtf (i s vědomím toho, že do sedmého dílu vydrží jen ti, kterým se to líbí, tudíž hodnotí lépe). Nejlepší na seriálu je to, že hudební supervizor má výborný vkus podobný mému a vybírá do seriálu dobré songy (Pearl Jam, R.E.M., Sufjan Stevens, David Byrne, Radiohead), což je ale trochu málo. Druhou řadu už hodlat nesleduji. ()
Jestli Vám říká něco Noma nebo prestižní Eater, tak se tento seriál bude určo líbit. První série byla více než dívatelná, fakt jsem se bavil. Druhá řada vypadá velmi nadějně. Pátým dílem to již lehce začíná nabírat styl Haute cuisine. Zavzpomínal jsem ca 8 let zpět na návštěvu restaurace L'Institut Restaurant, jinak řečená Institut Paul Bocuse v Lyonu. U vstupu do hlavní části je obří foto Paula Bocuse, který od roku 1965 až do své smrti 2018 držel nepřetržitě tři hvězdy, nejdéle na světě. Tak po celé druhé řadě musím zvednout do plných :) A zapomněl jsem napsat o třetí sérii. Nemohu se dočkat finální 4té :) třetí byla takové vyplnění ale velmi příjemné :) ()
Galerie (42)
Zajímavosti (8)
- V seriálu se velice často vyskytuje použítí slova „fuck“. V prvních dvou sériích bylo toto slovo a nebo jeho varianty použity 1 052x, anebo každých 34 vteřin. (Dalfor)
- Jeremy Allen White (Carmy) navštěvoval dva týdny kuchařskou školu a pracoval v kuchyni několika restaurací, mimo jiné v michelinské restauraci Pasjoli, aby se na roli v tomto seriálu připravil. (Dalfor)
Reklama