Reklama

Reklama

Medvěd

(seriál)
  • USA The Bear (více)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (98)

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

U prvni serie jsem byl trochu napochybach, ale ta druha je super i pres "fuck" v kazde minute serialu... "Michelin" to pro me zatim, ale neni a to, co chybi je prave vtip i pres to ze by snad melo jit o komedii. Celkove to je pro me vlastne i pres ten krik celkem odpocinkovy a mily drama a dal bych to zbytecne neskatulkoval ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Povedený seriál, který krásně využije svou délku, počet epizod a téma. Užil jsem si to, a znovu jsem pochopil, že bych v gastru nemohl dělat (tady je to vykreslené jako ultimátní toxické prostředí). Herecky super, režijně taky povedené, má to silné momenty, dobře napsané postavy, ale je tu jedno velké ALE. Celou dobu mi to přišlo, že se nejde do hloubky - asi kvůli tomu, že tady chybí nějaký hlavní příběh. Všechny ty srdceryvné dialogy, vážné momenty nebo problémy hlavního hrdiny, jsou skvěle natočené a zahrané, ale nějak mě to neumí dojmout. Je to hodně dáno tím, že postavy spolu normálně nekomunikují, a když už spolu mluví, tak si nadávají, nebo jen říkají Yes Chef. Trochu mi to rozbíjí i katarze v posledním díle, kde byl prostor, proto, aby si postavy řekli více, než jen jednu větu. Sice, ta věta znamená pro ně všechno, ale normální reakce by byla jiná. I tak dost velká spokojenost, a druhou řadu si určitě dám s chutí. S02 - Druhá řada mi udělala velkou radost. Má hlavní dějovou linku, na kterou jsou velmi dobře napojené vedlejší linky. Díky tomu celá sezóna působí uzavřenějším dojmem, má začátek, prostředek a konec. Tvůrci mnohem více zapojili do příběhu vedlejší postavy a díky delší stopáži nemusí tolik spěchat a mohou rozvíjet všechny důležité charaktery. Krásně je to vidět na šesté epizodě, jenž je skvěle natočená a zahraná, a velmi jasně nám poodhaluje, proč mají hlavní hrdinové takové problémy, jaké mají. Osobně jsem pak nadšený ze sedmé epizody, která je vynikající a skvěle pracuje s postavou Ritchieho. Z mého pohledu se druhá sezóna seriálu The Bear povedla a vy byste na ní měly kouknout. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

povedená minisérie, která stojí na postavách a dialozích a obejde se i bez nosného příběhu. Hlavním hrdinou je Carmy, který se srovnává se sebevraždou bratra a zároveň se snaží vést restauraci, která mu po něm zůstala. The Bear je nenápadný malý kousek,který mate tělem a chvíle kdy se v něm relativně nic neděje vyvažuje situacemi, které vygradují během několika sekund..Po Boiling point další výborný kulinářský počin...80% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Vyzkoušel jsem to, protože to sbírá všechny možné seriálové ceny v kategorii "komedie". Komedie to není ani smykem, ale na podobné podvody s kategoriemi jsem zvyklý. Co to tedy je? Afektované drama o partě nesympatických lidí, co provozují restauraci, a v jednom kuse na sebe křičí, což asi znázorňuje stresovost prostředí. Jediná postava, o kterou bych si opřel kolo, je ta mladá černoška. Děje minimum. Hodnocení 90%+ u některých epizod je wtf (i s vědomím toho, že do sedmého dílu vydrží jen ti, kterým se to líbí, tudíž hodnotí lépe). Nejlepší na seriálu je to, že hudební supervizor má výborný vkus podobný mému a vybírá do seriálu dobré songy (Pearl Jam, R.E.M., Sufjan Stevens, David Byrne, Radiohead), což je ale trochu málo. Druhou řadu už hodlat nesleduji. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nemá to děj, nemá to žádný kladný postavy, všichni jsou divný a z bramborový kaše a hovězího sendviče tu dělaj Michellinskej pokrm. Velmi syrový a zároveď ohromně naivní a klouzající po povrchu. Co je prací bratrance Richieho? Co tenhle absolutně nesympatickej kokot dělá? Proč ten pohádkovej závěr? Odehrává se to v Marvel nebo DC universu? Pekař neumí péct? Každopádně je to bezvadný, chvílema jsem se fakt hodně bavil, často byl v dost nepříjemným napětí a pořád mě zajímalo, co bude dál. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • V seriálu se velice často vyskytuje použítí slova „fuck“. V prvních dvou sériích bylo toto slovo a nebo jeho varianty použity 1 052x, anebo každých 34 vteřin. (Dalfor)
  • Jeremy Allen White (Carmy) navštěvoval dva týdny kuchařskou školu a pracoval v kuchyni několika restaurací, mimo jiné v michelinské restauraci Pasjoli, aby se na roli v tomto seriálu připravil. (Dalfor)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

Reklama

Reklama