VOD (1)
Série(4) / Epizody(38)
Obsahy(1)
Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)
Videa (5)
Recenze (100)
Jestli Vám říká něco Noma nebo prestižní Eater, tak se tento seriál bude určo líbit. První série byla více než dívatelná, fakt jsem se bavil. Druhá řada vypadá velmi nadějně. Pátým dílem to již lehce začíná nabírat styl Haute cuisine. Zavzpomínal jsem ca 8 let zpět na návštěvu restaurace L'Institut Restaurant, jinak řečená Institut Paul Bocuse v Lyonu. U vstupu do hlavní části je obří foto Paula Bocuse, který od roku 1965 až do své smrti 2018 držel nepřetržitě tři hvězdy, nejdéle na světě. Tak po celé druhé řadě musím zvednout do plných :) ()
Vstávačka v šest, meal prep, za dvacet otevíráme, neni dost hovězího, ta omáčka je moc hustá, šéf se dneska chová divně, mu teď umřel brácha, chodí prej na AA, je z toho v hajzlu, jeho bratranec, co vlastně neni jeho bratranec, netuší, co tady dělá, je úplně zbytečnej, jenom všechny sere, přestaň furt pilovat ten donut, tahle restaurace je úplně na hovno, máme dluhy, jak jsme vlastně proboha přežili covid, kdo nám střílí do výlohy, nevim, musíme hodit na menu ty špagety, ne, špagety nebudou, proč ne, protože ten recept je mrdka, proč se nevrátíš klohnit do mekáče, máme devadesát hot dogů na uberu, třicet kuřat, kdo dělá hranolky, co tady proboha dělám, jsem k ničemu, končim, jdu domu, nic jinýho neznám, zejtra znova, rinse, rinse, rinse, repeat, repeat, repeat. Yes, chef. Thank you, chef. ()
Po Boiling Point ďalšia vecička, z ktorej Pohlreich a spol. musia mať stojáka pod zásterou a pri ktorej si poviete, že radšej do uranových dolov faráť, než do reštiky ku plotni. Hektické tempo od prvej minúty, stresujúca atmosféra, všetky dialógy idu za pochodu a tu a tam sa nájde chvíľka na to zvoľniť a zotriasť zo seba emócie, alebo si dať len v kľude cigaretku a odfúknuť a pokecať, či už o banálnych, alebo dôležitejšívh veciach. Nič viac, žiadna veľká story, len vyvíjajúce sa vzťahy medzi posádkou jedného bistra. Nie je to nahláškovaná vykecávačka typu Clerks a ani to nie je zrovna oddychovka, skor občas vypätý ukričaný chaotický emocionálny nervák (ep.7 je parádne one-shot kuchynské peklo), no má to echt vťahujúcu intenzívnu autentickú atmosféru. No hlavne to má, ako spomínaná 'smithovka', extrémne sympatické, živé a skutočné postavy, ktoré sú so svojimi osobnými radosťami a mindrákmi do jedného proste spoločnosť, v ktorej chcete stráviť okamžite ďalšiu sezónu. ()
Nakonec po 2 seriich plna nálož. Zacatek byl pro mne, klidneho cloveka, docela tezce pozivatelny. S postupem casu ale clovek chape, ze to toxicke prostredi a cela minulost se nejak vykreslit musi. Takze komunikacni agrese strika na vsechny strany. S kazdym dalsim dilem a hlavne druhou serii to ziskava vice a vice logiky a spojitosti. Postavy maji svuj prostor. Kazdy se Vam dostane pod kuzi. Chce to vyděržat pijonýr a fakt to videt cele. Na konci budete odmeneni grandioznimi dily, ktere ten serial vytahnou k tem vynikajicim. Ja si na zacatku rikal no tsi kraso to je děs to je tak na 3* pokud to vubec dokoukam. Koncim s 5* a jsem rad, ze jsem vydržel. ()
Za mě to je prostě TOP - konečně něco trochu jiného o světě podnikání s poutavým příběhem, který se vám rozvíjí až postupně. Nutno říct, že někdy musíte přejít až zbytečně vyostřené scény, co se pro mě týče, nějakého "hlubokého zírání", ale do druhé sezony vstoupili silně a s postavami se konečně pořádně seznamujete. Celé pojetí seriálu je zatím za mě úplně super a líbí se mi i nenásilné sžívání s hlavními postavami, kdy každá má svůj prostor. ()
Galerie (42)
Zajímavosti (8)
- V scéne, kedy sa Richard (Ebon Moss-Bachrach) prebúdza, môžeme vidieť nad jeho posteľou plagát ku filmu Votrelec (1979). (maramashi)
- Film vychází z počátků kariéry legendárního michelinského šéfkuchaře Marca Pierra Whitea. (Dalfor)
Reklama