Reklama

Reklama

Vítejte ve Wrexhamu

(seriál)
  • USA Welcome to Wrexham (více)
Trailer
Dokumentární / Sportovní
USA, (2022–2024), 21 h 10 min (Minutáž: 20–48 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(41)

Obsahy(1)

V seriálu Vítejte ve Wrexhamu se Rob McElhenney a Ryan Reynolds učí vést třetí nejstarší profesionální fotbalový klub na světě. V roce 2020 se Rob a Ryan dali dohromady, aby koupili fotbalový klub 5. ligy Red Dragons, a doufali, že z wrexhamového klubu vytvoří příběh outsidera, kterému bude fandit celý svět. Má to však háček: Rob s Ryanem nemají žádné zkušenosti s fotbalem ani se vzájemnou spoluprací. Tento dokumentární seriál bude od Hollywoodu až po Wales, od hřiště až po šatnu a od kanceláře až po hospodu sledovat Robův a Ryanův rychlokurz klubového vlastnictví a neoddělitelně propojené osudy týmu a města, které se spoléhá na to, že dva herci přinesou reálnou naději a změnu do komunity, která by ji potřebovala. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele Axident k tomuto seriálu (3)

Série 2 (2023) (S02) 

V druhé sérii už se hraje i na serióznější notu a tvůrci se snaží využít masivního zviditelnění Wrexhamu a jeho v dokumentu vystupujících obyvatel nejen k srandičkám, ale i k osvětě, ohledně tu autismu, tu sexuality či rozvodů, což vám nemusí úplně sedět, ale pochopitelné i záslužné je to velmi a na konci patnáctého dílu se tak jako tak - voilá - přistihnete, že brečíte dojetím, ač jste si už dávno vygooglili, jak to dopadne. Ryan Reynolds a Rob McElhenney narazili tak zlatou žílu, že to překvapilo i je samotné. Doporučuji všemi deseti i těm, kteří nevědí, co je ofsajd a i chystaná třetí série ještě bude určitě schopná fungovat. ()

Risky Business (2024) (S03E04) 

Občasné přesouvání pozornosti k nefotbalovým, ač bohulibým tématům a aspektům wrexhamského 'zázraku' (zde restart vymrtvené osblužnosti a kulturnosti (bary, obchody) na úroveň před dopadem průmyslového úpadku), je sice naprosto pochopitelné i logické, přeci jen ale hazarduje s pozorností fanoušků seriálu, kterým jde tak jako tak hlavně o tu fotbalovou euforii či frustaci. ()

Reklama

Reklama