Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlivný sloupkař si najme agenta, který má za úkol rozbít vztah jeho sestry s jazzovým hudebníkem.  Oni ho znají - a třesou se - velká jména Broadwaye, Hollywoodu a Capitol Hill. Znají J.J - světoznámý publicista, jehož psaní je božím slovem pro 60 milionů čtenářů! Znají ten jed, který plápolá v těch očích za sklíčky brýlí - a podlézají - jako SId Falco, chlapec, který chtěl tolik, že by prodal vlastní dívku, jen aby se postavil s J.J., a nasával sladkou vůni úspěchu! Tohle je příběh J.J. - ale ne takový jako by si ho on přál převyprávěný. (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Anderton 

všechny recenze uživatele

J.J. a Sidney sú možno tými najúlisnejšími záporákmi filmového plátna, ktorí nikdy nedržali v ruke zbraň a nikoho fyzicky nezabili, zato majú na svedomí množstvo ľudského nešťastia. V podaní takých hereckých es, akými boli Curtis a Lancaster to vôbec nie je prekvapenie. Základom je výborný scenár, ktorý okrem hlavnej zápletky ponúka množstvo chytrých dialógov pomimo s množstvom vedľajších postáv, ktoré do deja nijako zvlášť nezasahujú, ale dokreslujú svet a charaktery hlavných hrdinov. Tých by ste mohli nenávidieť, ale rovnako ako Lancasterova sestra nimi budete skôr pohŕdať, respektíve vám ich bude ľúto. Vôňu možno treba na plné docenenie vidieť aspoň dvakrát, tých dialógov je v nej skutočne veľa a svet, ktorý zobrazuje, je našincovi dosť vzdialený (pokiaľ nepracuje v show byznise), takže spočiatku nebude jednoduché sa v ňom orientovať. Na dobu svojho vzniku sa jedná o veľmi cynický a nekompromisný pohľad, respektíve hlboký rez do sveta pretvárky a sebectva bulvárnej novinárčiny. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Bible zkažených showbizových píáristů. Jediným mínusem téhle skvěle odvyprávěné, zahrané, nasvícené a já nevím co ještě temnoty je skutečnost, že dobro je vždy ploché a neatraktivní a Burt Lancaster jede o parník dál než ostatní. Mé srdce touží po remaku s Fassbenderm a Isaccem. Na tomto filmu si jednou budou studenti nových médií ukazovat, jak to vypadalo, když se lidé kvůli publicitě ještě potkávali, četli papírové noviny a zanechávali vzkazy u sekretářek. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krutý film s krutými postavami. Jako kdyby zde nebyla ani jedna postava, která je skutečně laskavá. A pokud už se nějaká objeví, tak jí společnost ostatních semele. Burt Lancaster je v roli J. J. Hunseckera nepřekonatelný a doslova z něj mrazí, a to vlastně většinou mluví poměrně klidně. Ale to, co říká, z toho jde chlad. Velmi mrazivý film, který odkazuje na skvělou éru noirových pecek. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Famózní Burt Lancaster a ještě famóznější Tony Curtis v ulicích New Yorku jako novinář a jeho tiskový agent. Sladká vůně úspěchu jako mé první setkání s filmem noir šedesátých let dvacátého století. Spousta vynikajících dialogů, při kterých se může jít zahrabat většina dnešních úznávaných děl. Oba herci se do svých rolí ponořili s neuvěřitelnou lehkostí a jakoby to ani nebyli herci. Jejich pohledy a postoje jsou uvěřitelnější než slepota Bryce Dallas Howardové ve Vesnici. Tohle je jeden z těch filmů, které by větší filmový fanoušek měl vidět, nemluvě o filmových fajnšmekrech. Jeden z filmů, který si zaslouží šestihvězdičkové hodnocení. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Slizký, úlisný fešáčik s úsmevom na tvári, každého schopný potopiť a využiť v záujme vlastného rastu sa nachádza všade, nielen v šoubiznize. Sladká vôňa úspechu na základe príbehu nadháňača tém pre bulvárne úvodníky a ich pisateľa, presne charakterizuje a ukazuje tieto typy bezcharakterných karieristov, manipulujúcich druhými aj vlastnou rodinou. Aké- také ponaučenie v závere dostávajú, no v realite zároveň bezpochyby zostávajú. Podobné typy je preto najlepšie na sto honov obísť. Dajú sa totiž intuitívne vycítiť. Smrdia mazľavou podlízavosťou. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Postava J. J. Hanseckera je založena na slavném newyorském publicistovi Walteru Winchellovi. (Kulmon)
  • Hudbu k filmu síce zložil Elmer Bernstein, ale okrem jeho skladieb tu zaznejú aj piesne od jazzovej formácie Chico Hamilton Quintet. Oba tieto soundtracky boli vydané o rok neskôr hudobným vydavateľstvom Decca. (ČSFD)
  • J. J. Hunsecker (Burt Lancaster) byl zařazen Americkou filmovou institucí AFI v žěbríčku nejzápornějších postav v dějinách americké kinematografie na 35. příčku. (TheDude)

Reklama

Reklama