Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlivný sloupkař si najme agenta, který má za úkol rozbít vztah jeho sestry s jazzovým hudebníkem.  Oni ho znají - a třesou se - velká jména Broadwaye, Hollywoodu a Capitol Hill. Znají J.J - světoznámý publicista, jehož psaní je božím slovem pro 60 milionů čtenářů! Znají ten jed, který plápolá v těch očích za sklíčky brýlí - a podlézají - jako SId Falco, chlapec, který chtěl tolik, že by prodal vlastní dívku, jen aby se postavil s J.J., a nasával sladkou vůni úspěchu! Tohle je příběh J.J. - ale ne takový jako by si ho on přál převyprávěný. (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krutý film s krutými postavami. Jako kdyby zde nebyla ani jedna postava, která je skutečně laskavá. A pokud už se nějaká objeví, tak jí společnost ostatních semele. Burt Lancaster je v roli J. J. Hunseckera nepřekonatelný a doslova z něj mrazí, a to vlastně většinou mluví poměrně klidně. Ale to, co říká, z toho jde chlad. Velmi mrazivý film, který odkazuje na skvělou éru noirových pecek. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nie A Star is Born, ale Sweet Smell of Success by si zaslúžil remake pre každú generáciu. Aj dnes aktuálny film o prehnitom novinárovi (fantastický Tony Curtis), ktorý je schopný urobiť hocičo, aby sa zapáčil publicistovi, ktorý nemá o nič viac morálky. Skvelá dráma s prvkami filmu noir a navyše za zvukov jazzu. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Hledat v showbusinessu slušného člověka, je jako hledat feministické myšlenky ve filmu Michaela Baye. Třeba takový reklamní agent Sidney Falco, to je přímo bikvadratická svině. Pořád ale fajn člověk oproti sloupkaři J. J.Hunseckerovi – hotový satan mezi bulvárními novináři. Když se dají ti dva dohromady, nic dobrého to nevěstí. Bude se lhát, bude se podplácet, bude se zneužívat cizích citů, bude to bolet. I na dnešní (natožpak na svou) dobu mimořádně drsná mediální satira. Výborné herecké výkony Tonyho Curtise a monstrózního Burta Lancastera (všimněte si, jak je po většinu filmu snímán!), téměř neustálá noc, bezmoc obyčejných pěšáků a situace natolik vyhrocené, a přesto natolik opravdové. Od klasického filmu-noir se Sladká vůně úspěchu liší snad pouze přetransformováním zla do všehoschopných médii, která hýbou světem, což dokázal před Alexandrem Mackendrickem podobně působivě zachytit snad pouze Orson Welles. 85% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Film právě dohrál a zůstala mi tu po něm sladká vůně úspěchu, pocitu úspěchu nad dnešním dokonalým filmovým zážitkem. Myslím si, že snad ještě žádný film noir mě ještě tolik neuchvátil jako právě tento a marně přemýšlím, jestli jsem někdy koukal na film a při tom si vyloženě užíval úplně každou větu, kterou pronesla jakákoliv z postav. Jsou to právě brilantní dialogy, které nesou hlavní podíl na tom, jaký tento film je. Jednotlivé repliky jsou pronášeny vynikajícími herci. Hlavním esem je samozřejmě Lancaster. Nikdy jsem mu nemohl přijít na chuť, ve většině filmů mi spíš vadil, ale kdykoliv se jeho všivák JJ Hunsecker objevil na plátně, hltal jsem doslova každé jeho gesto, každý pohyb, každý výraz a každou větu, kterou pronesl. Další postavy byly také výborně obsazené, hlavně samozřejmě slizoun Curtis. V neposlední řadě je film úžasný svou dokonalou temnou atmosférou jazzových klubů a nočních ulic. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Slizký, úlisný fešáčik s úsmevom na tvári, každého schopný potopiť a využiť v záujme vlastného rastu sa nachádza všade, nielen v šoubiznize. Sladká vôňa úspechu na základe príbehu nadháňača tém pre bulvárne úvodníky a ich pisateľa, presne charakterizuje a ukazuje tieto typy bezcharakterných karieristov, manipulujúcich druhými aj vlastnou rodinou. Aké- také ponaučenie v závere dostávajú, no v realite zároveň bezpochyby zostávajú. Podobné typy je preto najlepšie na sto honov obísť. Dajú sa totiž intuitívne vycítiť. Smrdia mazľavou podlízavosťou. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Bytový dom Hunseckera (Burta Lancastera) vo filme je v skutočnosti kancelárska veža showbiznisu na 1619 Broadway, je známa tiež ako Brill Building. (westerns)
  • J. J. Hunsecker (Burt Lancaster) byl zařazen Americkou filmovou institucí AFI v žěbríčku nejzápornějších postav v dějinách americké kinematografie na 35. příčku. (TheDude)
  • Hudbu k filmu síce zložil Elmer Bernstein, ale okrem jeho skladieb tu zaznejú aj piesne od jazzovej formácie Chico Hamilton Quintet. Oba tieto soundtracky boli vydané o rok neskôr hudobným vydavateľstvom Decca. (ČSFD)

Reklama

Reklama