Reklama

Reklama

Falcon Lake

Trailer 6

Obsahy(1)

Stydlivý třináctiletý Bastien přijíždí s rodiči na letní dovolenou k jezeru Falcon Lake. V krajině, která je občas idylická a občas přízračná, potkává o tři roky starší dívku Chloé. Vzniká mezi nimi nerovnocenný vztah, který nejasně balancuje mezi romantikou a manipulací. Na břehu jezera, které je opředeno duchařskými legendami, prožívá Bastien prázdniny, které nenápadně změní všechno, co znal. Kluk přestává být klukem, hra přestává být hrou. Dětství se mění v jeden z mnoha přízraků. Debut známé quebecké herečky Charlotte Le Bon je stylovou delikatesou, která v sobě obratně spojuje romantickou komedii o dospívání a mysteriózní drama o místě, na kterém se z lidí stávají duchové. (Artcam Films)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (65)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Prázdniny, které budou pro Bastiena zásadní. První párty, první láska, první erotický dobrodružství. Prázdniny, které změní životy všech v okolí Bastiena nejenom ten jeho. Prázdniny odehrávající se na břehu jezera Falcon Lake, které je obestřené legendou, která se možná teprve začíná tvořit. Knižní předlohu jsem nečetl takže hodnotím pouze samotný film. A na to, že jde o režisérskou prvotinu(doposud) jenom herečky Charlotte Le Bon tak si počínala velmi dobře. A jsem velice zvědav na její další film. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, ktorý evidentne nie je pre mňa. Pri jeho sledovaní je evidentne nutná spolupráca diváka, ktorý preciťuje a domýšľa to, čo na obrazovke chýba a stáva sa akýmsi spolutvorcom diela. To je pre mňa konkrétne u tohto filmu ťažko predstaviteľné.  Chápem všetkých obdivovateľov a to je aj dôvod, pre ktorý dávam nič neriešiace tri hviezdičky a ani o jednu menej. ()

Reklama

TOMEK17 

všechny recenze uživatele

9/10.Úžasně atmosférický film s velkou rolí zvukového designu a tísnivým, ale jemným soundtrackem. Dobrý pocit z filmu s černým, ponurým okrajem. Film se posouvá mezi triviálním a neškodným povídáním dospělých a odvážnějšími tématy, o kterých oba protagonisté diskutují. Chlapec a dívka jsou oba skvělí herci a vždy jim v jejich zápasech věříte. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Příjemně civilní kanadský snímek o dospívání a prvních láskách s překvapivě jiným koncem. Kanadská respektive quebecká artovka/festivalovka, blízká příbuzná amerického nezávislého filmu s jeho nezaměnitelnou náladou a poetikou. Nikoliv příběhový, nýbrž pocitový film. V subžánru coming-of-age dramat rozhodně patří k tomu výrazně lepšímu, co daný segment nabízí... ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Bylo to krásný, bylo to přesný, celou dobu mě to trápilo a dráždilo, že bych se neměl přestat bát, že něco přijde z těch temných lesů obklopujících jezero a pozře mě to spolu s hlavními hrdiny. Několikrát jsem se vrátil do mladí a až teď, když to píšu, mi dochází, že pocity, které jsem u filmu prožíval, jsou i pocity, které musí prožívat každý puberťák. Strašně přesně napsaný a natočený, čtyři poctivě přeplavaný jezera a v budoucnu dám asi i víc. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo od 23. júla do 29. augusta 2021 v kanadskej provincii Québec. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama