Reklama

Reklama

Falcon Lake

Trailer 4

Obsahy(1)

Stydlivý třináctiletý Bastien přijíždí s rodiči na letní dovolenou k jezeru Falcon Lake. V krajině, která je občas idylická a občas přízračná, potkává o tři roky starší dívku Chloé. Vzniká mezi nimi nerovnocenný vztah, který nejasně balancuje mezi romantikou a manipulací. Na břehu jezera, které je opředeno duchařskými legendami, prožívá Bastien prázdniny, které nenápadně změní všechno, co znal. Kluk přestává být klukem, hra přestává být hrou. Dětství se mění v jeden z mnoha přízraků. Debut známé quebecké herečky Charlotte Le Bon je stylovou delikatesou, která v sobě obratně spojuje romantickou komedii o dospívání a mysteriózní drama o místě, na kterém se z lidí stávají duchové. (Artcam Films)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (64)

Anianna 

všechny recenze uživatele

Co je realita a co je jen v představách dospívajícího chlapce, který se jedno léto na jednom místě u jezera stává oddaným průvodcem starší dívky? Probouzející se sexualita, náznaky, nevyřčenosti, hledání sebe sama. Skutečně je nemožné kousnout se do krve? Co o sobě v období dospívání víme kromě toho, že si nejsme jistí absolutně ničím? Jak snadné je ztratit se sám ve své nejistotě a ve vodách jezera? Po vizuální stránce mě bavily scény s deštěm. Chválím hudbu. Chlapec v roli Bastiena naprosto uvěřitelný.  Ale že bych pěla ódy? To ne. 65% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmy tohto typu (coming of age) mám celkom rád, keďže prechod z detstva do dospelosti (resp. puberta) so sebou prináša obrovskú škálu tém a námetov. Spočiatku pôsobilo Falcon Lake trochu nevýrazne, ale postupne sa nám to pekne rozbehlo a bolo zaujímavé sledovať ako sa vyvíjal vzťah medzi Bastienom a Chloé. Aj keď to bolo najprv v rovine priateľstva, neskôr iskra predsa len preskočila, hoci skôr smerom od Bastiana. Čakal som však, že sa to ešte viac rozvinie a neskončí sa to takýmto štýlom... Tie mysteriózne odbočky ohľadom tých "jazerných duchov" tu boli úplne zbytočné. 3* ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Příjemně civilní kanadský snímek o dospívání a prvních láskách s překvapivě jiným koncem. Kanadská respektive quebecká artovka/festivalovka, blízká příbuzná amerického nezávislého filmu s jeho nezaměnitelnou náladou a poetikou. Nikoliv příběhový, nýbrž pocitový film. V subžánru coming-of-age dramat rozhodně patří k tomu výrazně lepšímu, co daný segment nabízí... ()

Rebeca 

všechny recenze uživatele

Upřimné, citlivé a na debut velmi vyzrálé drama o dospívání a letní lásce, odehrávající se na odlehlém místě kanadské divočiny, prošpikováno mystikou hlubokých lesů u jezera Falcon. Příběh se odvíjí z perspektivy pohledu Bastiena, ještě neohrabaného 13letého kluka, jenž se postupně zamilovává do o 3 roky starší, zkušenější Chloé, která ale už pro něho představuje tajemství  ženství. Ta dává udivenému Bastienovi ochutnat potěšení z dospělosti (až je to cítit koketerii i snahou o manipulaci), zatímco Bastien ji nabízí alternativu nevzdalovat se příliš od hranice "být ještě dítětem". Nezkušenost režisérky se projevuje teprve v závěru, jenž "je cítit" ukvapeností →  dvojznačnost s přílišným tlakem na dramatično. PS.: Nad snímkem se vznášel s lehkostí chomáčků z odkvetlých pampelišek dokonalý soundtrack. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

První láska a ztráta nevinnosti v hororových kulisách, kterých by byla hloupost nevyužít, když máte alespoň na okamžik možnost zbavit se zmatené tíživosti reality a stát se strašidlem. Je to coming of age se vším všudy, včetně postav k vylískání, jednoho posledního léta, bicykly a všudypřítomnou vodou. Leč pod ní chytají za nohu podivné ruce, v jezerech plují mrtvoly, dívky na cestách nemají puls, kdosi chodí za chatou a na večírku breakujou duchové. Miluju to. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo od 23. júla do 29. augusta 2021 v kanadskej provincii Québec. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama