Reklama

Reklama

Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo

  • Francie Le Petit Nicolas : Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Patálie malého Mikuláše, od rvaček na školním dvoře až po dobrodružství na letním táboře, si v průběhu let zamilovaly více než čtyři generace dětí i dospělých po celém světě. Oblíbená postavička nyní poprvé ožívá v původní ilustraci Sempého v animovaném filmu pro celou rodinu. Vzniká tak svěží a zábavný snímek, citlivě kombinující příhody rozpustilého školáka s osudy jeho dvou tvůrců, spisovatele Reného Goscinnyho a ilustrátora Jeana-Jacquese Sempého, kterým v českém znění propůjčili hlasy Ondřej G. Brzobohatý a Ondřej Brousek. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (39)

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedno z TOP animovaných překvapení roku 2023 a příběh, kde se nejen pobavím nad patáliemi Mikuláše, ale i se dozvím zajímavé informace o životě autora Reného Goscinnyho a ilustrátora Jeana-Jacquese Sempého. A nutno podotknout, že jsou to občas příběhy velice pochmurné a smutné. To ale tento film jen posiluje v jeho kvalitách. Předal mi skutečně pestrou škálu emocí, pro kterou jej spíše doporučuji dospělým než dětem, i když i ti si na něm najdou to své. 90% ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem tak nějak čekal animovanou podobu předchozích hraných filmů, kde především ten první, považuju za naprosto geniální převedení krátkých příběhů na filmové plátno. I když jsem tady pár epizodiček dostal, je to spíše hraný historický dokument a já měl dost problém se přepínat mezi oběma žánry. Nepopírám, že mě film donutil kouknout na wiki a zajímat se o život obou hlavních aktérů, ale není to nic, z čeho bych byl unešen. 65 % ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jean-Jacques Sempé se dlouhá léta držel toho, že práva na svůj autorský styl jen tak nikomu nepředá, u Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo ovšem těsně před svou smrtí neudělal přešlap. Jak to celé začalo totiž ve finále skutečně vzdává poctu dvěma obdivuhodným autorům, kdy je hrdina Goscinnyho a Sempého přiveden k životu s očividným citem a přitom všem má Jak to celé začalo i poselství o širokém pojmu nesmrtelnosti.  Obdivuhodná práce, která zvládne nejen uspokojit dětské diváky, ale i starších diváků se bez problémů v nějaké formě dotkne.... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Paráda. Sice jsem doufal, že na film mrknu s předškolkními dětmi, ale ty to nebavilo. Což chápu. I samotný Mikuláš je spíš až pro školní děti. Navíc svým konverzačním humorem má v současné době tupých přeplácanin těžké se prosadit u malých dětí. Ale já byl nadšený. Poutavé vyprávění o vzniku francouzské dětské legendy a připomenutí dvou skvělých tvůrdců. Moc milé, moc hezké. A s vloženými částmi s Mikulášovými příběhy i vtipné. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál aby paralelní linka se Sempém a Goscinnym fungovala i na děti, ale odskoušel jsem to s klukama 4 a 7, a film je opravdu bavil! Krom toho - vypadá to fantasticky a dramaturgicky je to opravdu chytře vystavené - ať už prolínaní fikčního a reálného světa, příběhy a charaktery obou autorů (trochu zjednodušené, ale dostačující), ale i čistá groteska Mikulášových příběhů. Moc se to povedlo! ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama