Reklama

Reklama

Amerika hledá topmodelku

(pořad)
  • USA America's Next Top Model
Reality-TV / Dokumentární
USA, 2003, 322x42 min

Tvůrci:

Ken Mok

Scénář:

Kenya Barris

Účinkují:

Tyra Banks, Dita Von Teese, Atoosa Rubenstein, Katie Cleary, Janice Dickinson, Dylan Ramsey, Erika Heynatz, Ryan Hansen, Nicole Richie, Bill Maher (více)
(další profese)

Jedna z nejpopularnějších modelingových reality show. Supermodelka Tyra Banks hledá topmodelku. Z několika tisíc dívek jich bylo porotou vybráno 10, které budou po celých 8 týdnu ubytované v luxusním hotelu. Každé kolo budou modelky muset splnit úkol a na konci každého dílu jednu dívku porota vyloučí. (oficiální text distributora)

Recenze (212)

karinakari 

všechny recenze uživatele

Patřím k těm nadšencům, kteří viděli všech 19. řad. ANTM stojí celé na největší hvězdě, někdejší super modelce Tyre Banks. Soutěž je uzpůsobena k její reklamě a propagaci a samotné účastnice ji vnímají jako bohyni všeho, co k modelingu patří. Mně Tyra přirostla k srdci a čertím se pokaždé, když o ní vyjde článek, jak je tlustá a ošklivá. Jak by sama Tyra řekla, má takové jméno, že si klienti rádi připlatí za retušování a jiné úpravy. Bez Mr. a Ms. Jay by to taktéž nebylo ono. Stačí říct, že 19. série, u které se změnil celý koncept soutěže, a Jayové byli nahrazeni, je strašný propadák. Jako správná vlastenkyně, jsem ocenila účast Pavlíny Pořízkové a bylo mi velmi líto, když jí nahradili. Spolu s drzou Janice Dickinson byly mé nejoblíbenější porotkyně, hlavně díky skvělým komentářům. Show mě naučila nahlížet na modeling a samotnou ženskou krásu úplně odlišně, než jak tomu doposud bylo. Konečně dokážu ocenit editoriální look, stejně tak ugly beaty a rozhodně už nejsem fanouškem komerčního vzhledu modelek. Nejvíc mě na pořadu baví focení a někdy se nestačím divit, s jakým nápadem tvůrci přijdou. S úspěchem účastnic a výherkyň je to jiná. Po skončení každé série zadávám do Googlu jednotlivá jména, abych věděla, kam to děvčata dotáhla a moc valný to není. Uspěla většinou jen ta z prvních sérií, což je v mnohých případech opravdu škoda. Ale tak to chodí ve světě, kde každá holka chce být modelkou. U nás stačí mít plastiku prsou nebo být večírková královna, a právě proto si cením těch, co se prosadily ve světě. Oceňuji Tyry pokusy o to dát šanci i silnějším a menším dívkám, ale to musíte být sakra úžasná, aby se vám povedlo porazit ty vysoký vychrtlý kozy. Bohužel, se domnívám, že pořadu odzvonilo. Zbytečná modernost s cílem zapojit diváky je vyloženě na škodu. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem první a druhou řadu, ale nevěřím, že by si zasloužily takové hodnocení. Správně by tu tato série ani neměla být, protože se jedná defakto o soutěž, ale budiž. Pro většinu lidí, nebo alespoň pro mě, se jedná o něco zcela nového a člověk si uvědomí, že práce modelky není jen stát před objektivem a pobíhat po molu. Soutěž se snaží vychovat normální holky, aby mohly být vzorem pro spousty mladých děvčat. Vzory nejen vzhledem, ale i vystupováním. Líbí se mi poznávání různých kultur co se týče oblečení, hodnocení vkusu na šaty i spousty zajímavých soutěží. Momentálně si vzpomínám na pózování s tarantulí, natáčení reklamy na japonské výrobky (beze znalosti jazyka), rychlostní vybíhání výškové budovy a následné focení, výuka čajového obřadu, či promenáda v botách o dvě čísla menších. Jedenáct úspěšných sérií snad vypovídá o tom, že nepůjde o přišernou záležitost, jak to tady podle hodnocení vypadá. ()

Reklama

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Některé holky jsou vážně hezké - ale to je v té záplavě stupidity málo podstatné. Porota, zvláště její mužská (???) část je konglomerátem kreatur a bizarnosti fyzické i duševní (což poznáme, jakmile otevřou ústa aby světu sdělily svá moudra). K pořadu jsem se dostal náhodou a jedno pokračování jsem shlédl až do konce, abych zjistil zda bude úroveň tohoto atentátu na kulturu stejně ubohá na začátku jako na konci. Co myslíte že jsem zjistil? A jednou mi to úplně stačilo. ()

megan017 

všechny recenze uživatele

Not Bad. Show je to celkem pěkná, ale zároven v něčem hodně přitažená za vlasy. Tyra ráda připomíná, že se z nuly vyšplhala na nejvyšší bod, pak ta stará rachotina Janice, která ráda prohlašuje, jak kdysi dávno fotila pro Vogue a s obličejem připomínaje Rockyho Balbou v ženské podobě....a další. Jinak dle mě se to výrazně neliší od světa modelingu a tím myslím to vyřazování. Svět modelingu na vysoké noze chce ty nejlepší z nejlepších. Podívána, která nenudí, ani nenadchne....je celkem pěkné pozorovat jak se naivní děvčata snaží zapůsobit. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených soutěží! Tyra je úžasný člověk a když jsem byla menší, byla můj velký idol. Tohle jsou Vyvolení v holčičí verzi, spousta chůze na mole, šminků, úprav zevnějšku, korunu tomu nasazuje zženštilý černoch se sakra dobrou chůzí na podpatcích, ktetou by záviděla asi každá. Toho doplňuje fešný Ken/Jay, který svými občasnými výrazy a hláškami hodně pobaví. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (8)

  • V několika řadách se v úloze porotkyně objevila česká modelka Pavlína Pořízková. (ČSFD)
  • Tyra Banks projekt vymyslela a zároveň je jeho moderátorkou a porotkyní. (ČSFD)

Reklama

Reklama