Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Muttinka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem jako dítě zbožňovala. Scénou, kdy Anastázie zpívá Once Upon a December a obrazy kolem ní ožijí, jsem byla fascinovaná. Líbilo se mi jak má Rasputin natahovací ruce :). Když jsem pak zjistila jaká byla realita, tak mi to zlomilo srdce, ale chápu, že to natočili takhle. Jinak by to ani nešlo. To už by nemohl být film pro děti. A i přesto že znám realitu a jsem stejně stará jako ten film, pořád se na to s chutí podívám. Hudba je nádherná a možná, že jí dnes ocením víc, než jako dítě. Hlavně je to něco jiného než ty věčný disneyovky. ()

GlaDOS 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak jsem jako malý na tomto filmu ulítával. Natočil jsem si ho na VHSku a písničky přetočil na kazetu do walkmana. Divím se, že tu má tak slabé hodnocení. Byl skvěle naanimován, příběh byl správně romanticko-pohádkový a i písničky nebyly k zahození. Co si ale tak teď vzpomínám, některé písničky byly zase docela zmršené dabingem a proto asi to modré hodnocení tady. Mám chuť se na to znova podívat v originále. A udělám to. ()

Reklama

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Nu... není možné říct, že by to bylo tak zlé. Mám výhrady k animaci mimiky a obličejů vůbec (hlavně Dimitrijho), ale jinak to šlo. Nevím, kdo přesně tohle vymyslel, protože jestli jsem se nepřekoukla, v titulcích je možné se dočíst, že film je dělaný podle divadelní hry... ale takhle s happyendem nám to v realitě nekončilo, že? Osobně mi přijde lehce morbidní udělat pohádku s veselými písničkami a šťastným koncem o osobě, která byla zavražděná v sedmnácti... No. Bez historických informací by to asi bylo stravitelnější :) Jinak rozpadající a sám sobě do útrob nakukující Rasputin mě pobavil, ale na to můžou mít menší děti odlišný názor :) Celkem povedený soudtrack, žel co do zpracování to má k Disneyovkám daleko. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tato animovaná verze Anastázie je asi nejlepší ze všech filmových zpracování tohoto tématu - ovšem pouze v původním znění. Český dabing se až tak moc nevyvedl. A i když se jedná pouze o pohádku - pravá velkokněžna Anastázie se s největší pravděpodobností nedávno našla zmasakrovaná se zbytkem své rodiny  - dávám tomuto zpracování vysoké hodnocení. Jednak proto, že legenda o přeživší dědičce ruského impéria mě vždycky velmi fascinovala a zde toho bylo hojně využito, a hlavně proto, že se to jednoduše povedlo. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem milovala už od dětství a pro mě je to prostě srdcová záležitost. Vždycky jsem si tak nějak představovala, že Anastázie přežila a když jsem viděla tuhle pohádku, byla jsem s touhle "teorií" spokojená. Spousta krásných písní, velice chytlavých a někdy i vtipných. Krásně udělaná pohádka. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Portrét v tanečnom sále zahŕňa celú rodinu vrátane psa. Pes existoval i v reálnom živote. Tento pes sa volal Joy a patril bratovi Anastasie, Alexejovi, a bol nájdený živý v dome, kde bola rodina zabitá. Pes Anastasie, Jimmy, však neprežil. (Carol Pifková)
  • Režisér Don Bluth, dřívejší pracovník společnosti Walt Disney, byl ve světe počítačových her známý především díky precizně animovaným arkádám z 80. let, jako jsou Dragon's Lair, Dragon's Lair 2 nebo Space Ace. (GlaDOS)
  • Baletné predstavenie, na ktoré sa prišli pozrieť postavy, sa volá "Cinderella", čiže u nás "Popoluška". (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama