Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu, velmi povedená animace, překvapilo mě jak až Princka dospělá může být :). Rozpadající nemrtví záporák z lampičkou taky vcelku pobavil... Ale přesto všechno, je tam toho velice málo! I na Disney tehdejší doby... Nejhůř je na tom asi ten Nasvidanija konec... který to všechno mimořádně ne-efektivně zabil. Pro mě, nejslabší Disneyvka. Což je škoda, pač vizuál je naprosto okouzlující, dalo se z toho vymáčknout jistě i víc víc.... 40% Hudbu neřeším, tyhle pasáže jsem raději přeskakoval.. a že jí je tam víc než samotného děje. Je to prakticky muzikál... které vysloveně nesnáším! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Na to, že to není od Disney, tak klobouk dolů, je vidět velký rozpočet na plátně a určitě se vyplatil. Příběh pěkný sice malinko někdy táhnoucí, ale z grafické stránky je se na co dívat. Není to úplně nejlepší 4*, ale zasloužené hodnocení. A český dabing není zrovna ta nejlepší volba, protože postavy mluví a zpívá rozdílná osoba, což trochu dává jiný dojem. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Nádherná, prenádherná animácia, to musím pochváliť ako prvé, wow!!! A potom pekný klasický rozprávkový príbeh o hľadaní princeznej s troškou romantiky a ako v každej rozprávke, nechýba ani boj dobra so zlom. Na môj vkus tu bolo až priveľa temných síl a zlého čarodejníka (veď je to pre deti!!!), preto dávam 4 a pol * namiesto 5. Po muzikálovej stránke ok, ale nič extra zapamätateľné. Aj tak sa mi to veľmi páčilo a ešte sa rozplývam nad tou úžasnou animáciou. Anastasia ako hlavná hrdinka je tiež super, taká moderná princezná so sympatickým hlasom Meg Ryan, trochu mi pripomína Annu z Frozen.❄ Každopádne pekné a myslím si, že by si to zaslúžilo aspoň tých 80%. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Anastázia je moja srdcová záležitosť. Najobľúbenejší animák z dectva (Sorry Leví kráľ, nemáš Dimitrija <3) Keď to so mnou niekto pozerá, zažije psycho stavy, pretože všetky dialógy viem naspamäť a celú dobu sa usmievam ako na práškoch. Anastázia je skvelá! Papulnatá, vznetlivá, svojská, také chlapča z ktorého sa vykľuje pôvabná labuť. Má svoju hlavu a hľadá si miesto v živote. No a Dimitrij <3. Jediný chlap, u ktorého strááááášne ľutujem, že nie je skutočný. Ako malý štupel som bola doňho šialene zaľúbená, a keď si to pozriem aj teraz, stále ho milujem :) A strašne ma baví to ich večné doťahovanie a robenie si zle, prílišná snaha o ignoráciu toho druhého. A pritom je to láska ako hrom, no ani jeden sa neviem odhodlať spraviť prvý krok. A tá hudba! " Svět se velký zdá, strach mám v jednu chvíli, já chci věřit snu co mám. Správnou z cest se dát, v tom teď mám svou šanci, snad i já svůj domov mám" Takže " Dál jen já a můj pes, v náruč dálek příštích, s nadějí přežít tu pouť" :D ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Jsou to sice slabší, ale přesto 4 hvězdičky. Byl jsem dost překvapen, když jsem zjistil, že se nejedná o disneyovku. Skvělá hudba a písně, docela originální příběh, který je založen sice na historické fikci, ale přesto si myslím, že je přínosnější, než většina animáků. Docela příjemné překvapení. (Blu-ray, orig.) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Portrét v tanečnom sále zahŕňa celú rodinu vrátane psa. Pes existoval i v reálnom živote. Tento pes sa volal Joy a patril bratovi Anastasie, Alexejovi, a bol nájdený živý v dome, kde bola rodina zabitá. Pes Anastasie, Jimmy, však neprežil. (Carol Pifková)
  • Snímek se zabývá známou teorií, podle které měla skutečná princezna Anastázie Nikolajevna vyvraždění svého rodu přežít. Stejnou teorií se zabývá například i film Anastasia (1956). Tato teorie byla vyvrácena roku 2008, kdy byly nalezeny ostatky skutečné Anastázie. (fiLLthe3DD)
  • Režisér Don Bluth, dřívejší pracovník společnosti Walt Disney, byl ve světe počítačových her známý především díky precizně animovaným arkádám z 80. let, jako jsou Dragon's Lair, Dragon's Lair 2 nebo Space Ace. (GlaDOS)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama