Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Řekl bych že tento film ukazuje něco zajímavého. Až dotedka si pamatuji nezapomenutelný závod, kdy si dva kluci kluci, tedy Nick a Russel, dokazují, kdo z nich řídí lépe a nebezpečnějic. Při první jízdě je Nick naprosto šokován, tak přichází on za volant a Russel při tom strašném ruchu motorů usne. Skvěle rozehraný film, kdo z nich je lepší. Film o povyšování a době, kdy si člověk musí uvědomit, že ne ve všem je nejlepší. Na film jsem nezapomněl ani po dvou letech, ale přesto si vzpomínám, že mě poměrně nudil. Proto dávám pouze tři hvězdičky. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem vždy toužil být letovým dispečerem, tak mám k tomuto filmu slabost, neboť je pravděpodobně jediný, který se odehrává v prostředí navigačního střediska. Doporučuji si prohlédnout když ne naživo, tak alespoň na obrázcích, jak celé středisko nejen v Americe vypadá, film pak získává co se týče humoru. A tedy upřímně nechápu, jak tento film může mít pod 60%, Thornton zde hraje na výbornou a až na místy upadající scénář a nepřesvědčivého Cusacka mě Runway zaujala. 75% ()

Reklama

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn; az na to americke spracovanie, ako letovy navigator spieva a vyznava lasku svojej odinduvsej manzelke cez mikrofon a piloti im tieskaju, po tom, ako ju vytiahnu spomedzi pasazierov do pilotnej kabiny, lebo jej manzel sa s nou chce udobrovat v ramci navigovania toho lietadla.. podla mna by ich pozatvarali este aj v Zimbabwe a nie ze v USA.. no ale budis; pribeh celkom mily, klasika, dvaja superiaci frajeri, ich zeny a jeden podvod a udobrovanie. Neskutocne vyfarbene, ako "rozmyslaju muzi" :-D - tipek v potravinach zoci kost jak svina, Angelina Jolie, placucu, lebo jej zdechla kvetina. Tak tipek je sama psychologia, ma plnu rit pochopu pre rastliny aj botaniku a zensku dusu, siri sarm a vtip, hrkuta, hormonuje, plati romanticku veceru, odprevadi domov, ma proste uprimnu starost o kolegovu female.. - no a nakoniec ju samozrejme pretiahne. Na druhy den, opustajuc trapne semeniste, jej strucne vysvetli, ze to bol ovsem omyl a ze to nema ziaden kontext ani buducnost - a vypadne kade lahsie, strachujuc sa z mozneho prichodu jej chlapa. A kamosovi to zrhnie asi takto: "Stretol som ju, revala, zdochol jej daky hibiscus (samozrejme, ze nie ten..), ale nejde o tu burinu, ale ved vies, jak vypada, pretiahol som ju" :---))). Sto bodove dialogy tohoto typu, takze na 3* ako prijemny kukuc to v pohode staci. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle moc zabavny nebylo. I kdyz to byl celkem dobrej napad udelat film z kontrolni veze, tak to co bylo ze zacatku zajimavy, zacinalo postupne nudit. A kdyz se tu do toho nedeje prakticky nic jinyho tak to je hodne spatny. Mohla to bejt dobra komedie, jenze Cusack s Thorntonem nijak zvlast nesouperi, jen Cusack magori a Thornton je furt v klidu. Ale zahrany to bylo slusne. Hlavne Cusack hral skvele, Thornton moc prilezitosti nedostal. I kdyz jsem se parkrat docela nasmal, tak to nebylo dost na to, abych si trouf to oznacit za komedii. Aspon, ze kdyz se tam objevi Angelina Jolie tak se je na co divat. Na tri to bude, ale docela dost sem se nudil. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Velmi zbytečný film o profesním i citovém souboji dvou nejlepších letových dispečerů, kteří nakonec spojí své síly a stanou se přáteli. Hloupý děj nezachrání ani rutinní režie, ani výborní herci v rolích, kde nemají co hrát. Doporučuji letovým dispečerům, kteří by mohli objevit netušený "akční" potenciál jejich krajně zodpovědného a náročného povolání. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama