Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo žádá od filmu výstřednost, vnější efekt a pouhé vybočení z hlavního proudu, může Cela představovat trefu do černého. Snové scény jsou vizuálně provokativní, sexuálně dráždivé a patřičně nápadité. Pro toho, kdo hledá po všech stránkách funkční, propracovaný snímek s kvalitním scénářem bude Cela pouhou ztrátou času. Především tu chybí strhující příběh ale i výrazný hrdina. Lopez nelze označit ani za průměrnou herečku a tak ve filmu nejlépe funguje tam, kde se o nic nesnaží a prostě je - s výrazným make-upem a extravagantními kostýmy. Tohle spojení filmového experimentu a kriminálního žánru se moc nepovedlo. Celkový dojem 40 %. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

O soundtracku: Už během sledování filmu vám jsou určité tóny odněkud povědomé. Během psychedelických výprav do Stargherova vědomí a při závěrečné scéně vám konečně svitne. Utvrdíte se následně po skončení filmu, když zjistíte, kdo je oním skladatelem - Howard Shore. Přestože se pravděpodobně snažil, nostalgická hudba z Pána prstenů se rozhodně nezapře (jako například ve skladbě Drowning). Lesní rohy s dramatickým nápěvem skalním fanouškům podvědomě připomenou hobití putování do Mordoru. Melodie Středozemě ovšem není vším, co v Cele uslyšíme. V pouštních scénách dětské mysli je to hypnotická arabská hudba, která svou exotickou monotónností znatelně upoutává divákovu pozornost, a je tedy dobře, že jí režisér Singh využil jen poskrovnu. V dramatických momentech pak Shore stupňuje napětí údernými timbály, což je jak známo ve filmové hudbě vždy sázka na jistotu. Kompletní soundtrack je směsicí sugestivní, dynamické i hororové hudby, která na sebe až příliš často při sledování upozorňuje. Pro mnoho diváků tedy spíše rušivý element, na druhou stranu samotný soundtrack velice živě připomene s ním spojené scény. Rozhodně ovšem ničím nevyčnívá a troufám si tvrdit, že ho Shore nemá zařazený mezi svými nejpovedenějšími. Nejlepší soundtrack z filmu: Carl Rudolph Stargher. 50 % ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Absolúne nadčasový film. Neuveriteľne namakané efekty na rok 2000! Občas som mal pocit, že sa nachádzam uprostred obrazov od Salvatora Dalího. Totálne šupy! Príbeh tiež skvelo odvyprávaný. Navyše to má hlavu aj pätu plus civilné hercké výkony Jennifer Lopez a Vince Vaughna. Ziadne heroické pátosy a to sa mi na tom veľmi páčilo. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že má "Cela" triviální příběh, který bojuje s logikou?! Kvůli tomu se na film Tarsema Singha snad nikdo nedívá, ne? V mainstreamu jde totiž o naprosto ojedinělý úkaz a já jsem rád, že jsem se kdysi na tenhle film vypravil do kina - protože jen na plátně nebo na skutečně velké obrazovce se superostrým obrazem si můžete patřičně vychutnat ponor do vizuálně-makabrózní země zla, krásy, hnusu a šílenství. Těžko popisovat nezasvěcenému, co se před jeho zrakem odehraje - zkuste se podívat do Galerie, představte si ty fotografie v pohybu a získáte jen přibližný obraz toho, jaká "Cela" ve skutečnosti je...Pokud toužíte po totálně úchylném zážitku, který vás bude odpuzovat, fascinovat, bude útočit na vaše oči a uši - sáhněte směle po "The Cell". Věřím, že na ni nikdy nezapomenete a ve chvílích ponuré nálady se k ní budete vracet...Extrémní zážitek. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

jeden z mála nestupídnych filmov s J.Lo, ktorý v rade mainstreamových amerických komerčných thrillerov príjemne poteší, pretože primitívne jednoduchá vonkajšia fabula dáva priestor aj vďaka samotnému nápadu poriadne sa realizovať v tej druhej a podstatne dôležitejšej fabule - vnútornej. Po stránke vizuálnej naozaj poriadna pálka, na ktorej sa autori vyblbli dosýta. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, ve které Catherine Deane (Jennifer Lopez) doma sleduje televizi, vysílají československo-franouzský snímek Divoká planeta (1973). (Stegman)
  • Scéna, ve které Jennifer Lopez sleduje mladého Carla, jak utíká po dlouhých schodech vzhůru, je založena na obrazu H.R.Gigera "Schacht". (Ai.ma)
  • Během natáčení se ukázalo, že představitelka unesené dívky Tara Subkoff se neumí potápět pod vodou, aniž by si při tom držela nos (ačkoli předtím režisérovi tvrdila, že dřív byla plavčicí). Tarsema Singha to tak rozčílilo, že ji chtěl nahradit, ale už nebyl čas na přetáčky. (Ai.ma)

Reklama

Reklama