Reklama

Reklama

Skandál v katolické škole

  • USA The Dangerous Lives of Altar Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dramatický příběh ze 70. let nás zavádí do katolické střední školy, kterou navštěvují dva kamarádi Francis (Emile Hirsch) a Tim (Kieran Culkin). Oni i jejich nezkušení spolužáci zatím vnímají svět podle jednoduchých pravidel. Existuje dobro a zlo, které od sebe lze vždycky odlišit. Sestra Assumpta (Jodie Foster) v jejich životech figuruje jako úhlavní nepřítel a proto chlapci nakreslí komiks, v němž sestra vystupuje jako zloduch na motorce. Ve skutečném životě oba přátele potkávají události komické i vážné a maturita se blíží. Francis prožívá první lásku ke spolužačce Margie (Jena Malone) a zjišťuje, že život není takový, jaký se zdá a že dospět znamená naučit se samostatnosti. Cesta od nevinnosti k poznání není vůbec lehká (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Závažná sdělení a touha po rebelii, kterou se kluci snaží vyřádit na stožárech, sochách středověkých světic a ve výstižných komiksových vsuvkách, jsou bohužel podána tak nezáživným způsobem (jako by se v tom filmu nic nedělo, hergot, jako by se odehrával tak nějak lineárně a pak najednou pecka, kterou vše končí), že mi to prostě moc nesedlo. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Srdce kluků - podle jeptišky "Dřevěné hnáty" napadená ďáblem - jsou "poskvrněná" jen touhou žít a chovat se, jak jim velí hormony, přílišná fantazie a vzdor k instituci, kde studují. Vidíme jejich svět i prostřednictvím komiksových alter eg, která si na sebe berou břímě jejich pocitů. Pokud jde o herce, tak Jodie Foster opět výborná - to její smířlivé kývnutí na čtení veršů Williama Blakea mě dojalo k slzám - a Kieran Culkin znovu přesvědčil, že on NENÍ Macaulay. Nenápadný film, nevšední zážitek. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Řekli by jste, že Jodie Foster bude hrát druhé housle pubertálním hercům? Peter Care by to nejen řekl, ale taky udělal. Těžko říct, kam film zařadit, povětšinu času se totiž tváří jako komedie s celkem táhlým dějem s komiksovými prostřihy. Film není tak nudný, abyste ho vypnuli, ani tak poutavý, abyste zmáčkli pauzu, když si jdete udělat svačinku. Pokud ovšem nezmáčknete pauzu v posledních 15-ti minutách přijdete o vrchol. Dospívající herci se hodně snaží a dá se říct, že jim to vychází, přesto jejich umění není natolik přesvědčivé, aby film s pomalým tempem u mne vyzdvihli na čtyři hvězdy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrej film, něco na způsob dobrýho synka, akorát s jiným Culkinem, ale ten je tady snad ještě lepší než jeho slavnější bratr a má k osbě neméně dobrýho Emila Hirsche. Samotnýmu filmu se toho dá vytknout jen opravdu hodně málo, snad jen ten konec byl dopředu jasnej, i když je pravda, že to mohlo dopadnou i úplbě jinak ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi pozitívna dráma so smutným koncom, ktorej som uveril každú minútu jej príbehu. A to najmä vďaka vierohodne hrajúcim hercom, veľmi dobrým dialógom, reálne pôsobiacim situáciám a skvelej atmosfére školského systému a rokov sedemdesiatych. Navyše comicsové vsuvky nemali chybu - takáto nápaditosť sa veľmi cení. 80%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Báseň, kterou Francis (Emile Hirsch) ve snímku recituje, je "The Tiger" od Williama Blakea. (savra)
  • Hoci sa román Chrisa Fuhrmana odohráva v 70. rokoch 20. storočia v Savannah v štáte Georgia, tvorcovia chceli „univerzálnejší náhľad“ a rozhodli sa neuviesť miesto. Veľa sa diskutovalo aj o tom, či by postavy mali mať južanský prízvuk, ale aby sa zachoval tento „univerzálny pocit,“ rozhodli sa producenti proti akýmkoľvek silným akcentom. (Arsenal83)
  • Film byl natočen podle knihy amerického spisovatele Chrise Fuhrmana „The Dangerous Lives of Altar Boys“. (savra)

Reklama

Reklama