Reklama

Reklama

Skandál v katolické škole

  • USA The Dangerous Lives of Altar Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dramatický příběh ze 70. let nás zavádí do katolické střední školy, kterou navštěvují dva kamarádi Francis (Emile Hirsch) a Tim (Kieran Culkin). Oni i jejich nezkušení spolužáci zatím vnímají svět podle jednoduchých pravidel. Existuje dobro a zlo, které od sebe lze vždycky odlišit. Sestra Assumpta (Jodie Foster) v jejich životech figuruje jako úhlavní nepřítel a proto chlapci nakreslí komiks, v němž sestra vystupuje jako zloduch na motorce. Ve skutečném životě oba přátele potkávají události komické i vážné a maturita se blíží. Francis prožívá první lásku ke spolužačce Margie (Jena Malone) a zjišťuje, že život není takový, jaký se zdá a že dospět znamená naučit se samostatnosti. Cesta od nevinnosti k poznání není vůbec lehká (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

marcek 

všechny recenze uživatele

Vážně úžasnej film. Hodně dlouho jsem se na něj těšil, protože jsem ho v programu viděl už týden dopředu. Samozřejmě mě nezklamal. Kierana jsem viděl poprvé, a doufám, že ne naposled - je dost dobrej. Emilie Hirsch je stará známá, ale hlavně mě zaujala Jena Malone, která byla vážně bomba. Dost dobrej film. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parádní snímek! Člověk ani netuší, jak moc nezávislé to je, když se to navenek třpytí jako to nejblištivější zlato! Pro všechny fanoušky netradičních příběhů, neotřelého filmového zpracování, komiksu a dramatu naprostá klasika. Nehledě na to, že většina lidí ani netuší, že si zde Jodie Foster zahrála tak výtečně napsanou roli, a Emile Hirsch tu válí daleko před svými nejlepšími hereckými léty. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch zvláštních filmů. Co je uvnitř? Jednak nostalgický feeling dospívání: léto, kamarádství, komiksy, blbnutí party kluků. Jednak jakési temnější tóny skutečných tajemství, problematického dospívání. A konečně WTF dějová linka s pumou (zvířetem). Nostalgické tóny jsou super, temnější tóny jsou super a uvítal bych jich dokonce víc (Jena Malone!), ale puma je prostě moc. Asi bylo cílem ji udělat realisticky, ale vždycky, když ji šli kluci řešit, měl jsem touhu kus přeskočit, protože jsem tomu nějak moc nevěřil. Tak celkově asi za 3*. Soundtrack dobrý a Jena Malone byla zjevně tak jasný typ na melancholickou zraněnou školačku stejně, jako je teď Peter Dinklage na trpaslíka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Škandály v katolíckych školách to je dnes už pravidlom, málokto z puberťákov je väčší hulič, pijan a nositeľ vši lonovej, ako študentíci tváriaci sa, ako sa pred vyučovaním modlia. Aj tak mi však táto partia zlodejov, rozbíjačov sôch, jazdcov na pume a incestných experimentátorov, ktorí ešte povedia, že v dvanástich sa jej to s bratom páčilo, už prišlo tak nejak príliš, hoci treba priznať, že ide o výrazne progresívny prvok, priam zrkadlo pokrokára. Takže priemer znížený o zbytočné komiksové vsuvky. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Řekli by jste, že Jodie Foster bude hrát druhé housle pubertálním hercům? Peter Care by to nejen řekl, ale taky udělal. Těžko říct, kam film zařadit, povětšinu času se totiž tváří jako komedie s celkem táhlým dějem s komiksovými prostřihy. Film není tak nudný, abyste ho vypnuli, ani tak poutavý, abyste zmáčkli pauzu, když si jdete udělat svačinku. Pokud ovšem nezmáčknete pauzu v posledních 15-ti minutách přijdete o vrchol. Dospívající herci se hodně snaží a dá se říct, že jim to vychází, přesto jejich umění není natolik přesvědčivé, aby film s pomalým tempem u mne vyzdvihli na čtyři hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Tvorcovia filmu uviedli, že Emile Hirsch bol prvým hercom, ktorého mali na mysli pre postavu Francisa, pretože vyžaroval „nevinnosť a naivitu“, ktorú hľadali. (Arsenal83)
  • Kieran Culkin získal rolu Tima, pretože tvorcovia sa domnievali, že má podobnú osobnosť: "Myslím si, že prechádza mnohými podobnými vecami [vo svojom vlastnom živote]," uviedla Jodie Foster ako producentka filmu. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v USA - v mestách Charleston (Južná Karolína) a Wilmington (Severná Karolína). (Arsenal83)

Reklama

Reklama