Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (443)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je úplně neuvěřitelné, že jsem o tomto filmu NIKDY neslyšel, nevěděl a neznal ho ... až typ od kámoše z csfd mě na něj přivedl. Vůbec nechápu, jak mi taková pecka, stará aktuálně 10 let mohla proklouznout tak, že bych se o ní třeba jen dozvěděl ... No prostě se stane ... Jedná se o naprosto excelentní záležitost, všechno zde už bylo popsáno. Film stojí zejména na myšlence, která je vyobrazena dvěma "trestajícími" mladými sympaťáky a pak snad z celých 50% stojí na hereckém výkonu a roli Williama Dafoeho, jenže si zde dle mého odehrál celoživotní roli a film jako takový si vlastně díky tomu, co zde předvádí, úplně "přivlastnil, strhl na sebe" ... A to osobně tohoto herce nemám vůbec rád ... Perfektní, mírně ujetý a bizardní akční film plný akce, krve, střílení a ...modlení ... ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda akčních filmů, tento jsem viděl kdysi dávno útržkovitě na VHS, zaujal mě, neváhal jsem proto sáhnout po bluray verzi. Tento film má opravdu geniální scénář, ten nápad o dvou bratrech a ta jejich "motlidba". Akční sekvence? krása pohledět určitě nejpovedenější je ta s lanem. Defoova postava (jeho životní role z mého pohledu) se opravdu povedla, líbí se mi ta vážná hudba, sedí tam. Zajímavé momenty, momenty překvapení, vyprávění příběhu ze strany Defoa, jako kdyby byl virtuoz a celé to kočíroval. Představitelé bratrů mě tam opravdu sedí, sžil jsem se s nima okamžite. Prostě prvotřídní akční film, jaký jsem už dlouho neviděl. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

MACHO GRANDE SMILE. Bratstvo Írskych svätých samovoľne zoslané z nebies ako smrtiaca hrozba pre kriminálnikov toho či onoho ghetta. Pestrým zbrojným arzenálom čistiaca čata (+ nový člen) čistí bez ohľadu na rasu, vyznanie aj človečenstvo (mačka). Dočasný neprajník, homosexuál/detektív si s nimi nevie rady a čelom búcha o najbližšiu stenu. Je to taký rádoby efektný správňácky manifest, ktorý sa svojími okázalými akčnými sekvenciami (slowmotion samozrejme nemôže chýbať) až moc chce podobať Rodriguezovi a snahou o teatrálnu absurditu sa strká do zadku Tarantinovi. Pobožná revenge ilúzia za pár šuntov, ktorá zaujme v dvoch troch bodoch (Put cat to death, Willam Dafoe, ???), ale inak je len srandovnou pif-paf strieľačkou na vyplnenie predpolnočnej medzery v TV. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z filmů, od kterých neočekáváte zhola nic, a o to více vás příjemně překvapí. Příběh je dokonalý a vše funguje jako kompaktní celek. Rooco (David Della Rocco) je neuvěřitelně zábavný idiot. Normana Reeduse (Murphy) jsem předtím neznal, ale nyní budu sledovat všechny jeho budoucí projekty. Je nutno uznat i výkon Seana Flaneryho (Connor). A pokud jde o Williama Dafoeho, tak ten přijal roli veselého homosexuálního detektiva a jasně přehrává ostatní zúčastněné. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl Pulp Fiction (nie až tak drsné) alebo Lock Stock and Two Smoking Barels (spleť situácií) alebo Killing Zoe (scénka s mačkou). Skvelé to filmíky, ktoré dokážu zaujať absurdnými scénkami a tak treskúcimi dialógmi že fanúšik takýchto filmov jednoducho musí byť spokojný. Možno ani nevadí, že o postavách a ich pohnútkach sa toľko nedozvieme, sú jednoducho načrtnuté a hotovo. Ako čerešnička na torte musí potešiť skvelí Wilem Dafoe. No mňa rozhodne zaujal fakujúci „Funny man“. Zvláštne, že to je jeho jediný film. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Troy Duffy má kapelu stejného jména jako film - Boondock Saints. (haushinkaa)
  • Režisér Troy Duffy se ve filmu objeví jako muž v baru. (FilmFan24)
  • Matka dvojčat Annabelle McManus byla původně ve scénáři, avšak při finálním střihu byly všechny její scény ve filmu vymazány. (Chatterer)

Reklama

Reklama