Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Izzi má rád jazz i svůj saxofon, ale obě lásky teď musí nechat ležet stranou, protože v baru kde hrával došlo k přestřelce a Izziho zranění bylo natolik vážné, že už nemůže hrát. Díky tomu upadá do deprese, umocněné snahou všech jeho bližních, kteří se o něj chtějí starat. Naštěstí najde tajemný modrý kámen s telefonním číslem a ten ho zavede až k mladé herečce Celii, která hledá někoho, koho by mohla milovat. Okoralý umělec možná na první pohled není tím pravým, ale kámen má magickou moc a pod jejím vlivem se do sebe ti dva zamilují. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

emma53 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem milý filmek s příjemnou tvářičkou Miry Sorvino a celkem malé role výborného Willema Dafoe.. Je to jeden z těch zvláštních filmů, kde váhám nad hodnocením, ale budiž. Je to neokoukané, snové, mírně nekonveční a i když jsme očekávala trochu víc emotivní náplně, tak jsem spokojená. - Ale mít tak ten modrý kamínek, tak to by bylo něco jiného, pak bych určitě všechno opětihvězdičkovala a nejen to:) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Krajně podezřelé v maličkostech, které vám nesedí a tak hádáte, jestli je to záměr nebo prostě jen špatný film. Po předčasném odhalení pointy jsem došla k názoru, že obojí, ale zvědavost mě přesto postrkovala kupředu, vstříc něčemu, co mně přeci jen zavře ústa, zívačkou však došlo k pravému opaku... Odnáším si tak pouze příjemný pocit z přítomnosti Harveyho Keitela i Miry Sorvino a úsměvný postřeh ohledně papuly Giny Gershon - Joker bez jizev či dokreslených kontur, hmmm :-) ()

Reklama

markotter 

všechny recenze uživatele

Pokud byli na plátně Sorvino a Keitel, bavil jsem se moc, jakmile se objevil Dafoe, už to nebylo ono. Ne, že by hrál špatně, ale byl jsem nastaven víc na romantický příběh s trochou té mystiky než na to, co se z toho vyklubalo. Konec mě překvapil, ale ono to ani jinak dopadnout nemohlo vzhledem k tomu, jak byl celý příběh zkonstruován, a rozhodně mě to nevadilo. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

To jednou náhodou pustíte v noci TV, kde před pár minutami začal film. Nepřepnete, zkusíte se dívat, že se u toho dobře usne. Ale najednou tam civilně excelují Vaši oblíbení herci, výborně hraje i ta krásná osudová dívka a od modře zbarvené záhady se odtrhnete až po úplně posledním titulku, abyste šli zjišťovat, co Vás to tak nečekaně příjemně probralo. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Paul Auster je jeden z najoriginálnejších amerických spisovateľov posledných rokov - ale žiaľ, mizerný režisér. Takže Lulu síce drží nad vodou skvelá, "lynchovská" story, ale dosť ju potápajú režisérske neobratnosti (napr. aj práca s hercami) vďaka ktorým sa občas aj taký týpek ako Harvey Keitel zjavne cítil na pľace nesvoj. Aj tak nemôžem dať menej ako štyri hviezdičky. V dnešnej dobe absencie silných príbehov totiž Lulu žiari ako diamant. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Postavu Dr. Van Horna psal Paul Auster původně pro svého přítele, romanopisce a nositele Nobelovy ceny Salmana Rushdieho. Produkce filmu ale neunesla finanční nároky spojené se zajištěním bezpečnosti při natáčení (vzhledem k přetrvávající platnosti fatvy ájatolláha Chomejního z roku 1989, která vyzývá k Rushdieho zabití kvůli autorství románu "Satanské verše") a role tak nakonec připadla Willemu Dafoeovi. (LeoH)

Reklama

Reklama