Reklama

Reklama

Ve stínu upíra

  • Velká Británie Shadow of the Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1921 natáčí F.W.Murnau (JOHN MALKOVICH) první filmovou verzi románu Dracula, ale protože nedostává povolení ke zfilmování od vdovy po Bramu Stokerovi, autorovi díla. Pozmění jména postav, dějiště příběhu a natáčí snímek pod názvem UPÍR NOSFERATU. Do titulní role obsadí herce Maxe Schrecka (WILLEM DAFOE), jehož chování se zdá ostatním členům štábu velice prapodivné. Murnau Schrecka hájí tím, že údajně používá hereckých postupů metodika Stanislawského, které jsou založeny na intenzivním se vcítění do role. Záhy však všichni zjišťují, co se skrývá za hrůzným Schreckovým herectvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Willem Dafoe ako Max Schreck posadnuti a kompletne ovladnuti postavou Orloka je genialny a vedie cely film, hoc povazovat Johna Malkovicha v ulohe F.W.Murnaua za sekundanta by bolo viac nez trufale. Som rad, ze sa Merhigeovi podarilo zachytit najdolezitejsie momenty tak, ze im dal aj trosku z vlastneho vizualneho smrncu. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Velmi stylovy vampire kousek, ktery v zaplave modernich upirich hruznosti pusobi stale dostatecne autenticky a prestoze je pomerne novy i spravne oldschoolove. Tema nataceni filmu a evropske prostredi tomu dodavaji skvelou atmosferu a Willem Dafoe je v roli Nosferatu dokonale verohodny. Zaroven bylo znacne zajimave sledovat jak zhruba fungoval filmovy stab v dobach pocatku filmu, kdy se natacel puvodni Nosferatu. Budu si muset doplnit vzdelani a zcheknout original. 7/10 ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Jemná paródia, ktorá si vo veľmi šťastne zvolenej polohe ctí filmový hororový žáner v jeho najklasickejšom období. Čo je zvlášť potešujúce, na vychutnanie si tohto dielka nie je nevyhnutné, aby bol divák oddaným hororovým fanúšikom a videl Nosferatu či iné perly ešte z nemého obdobia. Tieto vedomosti zážitok síce umocnia, ale príbeh dostatočne funguje aj samostatne... Plus - herecký koncert Willema Dafoea (ale aj John Malkovich je vynikajúci) zráža do kolien. Pobaví i dojme a presne v duchu svojej role doslova zhypnotizuje. Práve on je hlavnou hviezdou, hlavným ťahúňom a hlavným dôvodom prečo sa k tomuto filmu opakovane (a často) vracať. A práve kvôli nemu dávam plných pät! ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Posedlost v jakékoliv svojí formě je nebezpečná...Přesto je to právě posedlost, která dala vzniknout mnoha úžasným dílům. A takovýmto případem byl i film "Nosferatu" - alespoň o tom se nás snaží přesvědčit snímek "Ve stínu upíra". A věřte tomu, že se mu to daří!! Fanatický John Malkovich v roli F.W.Murnaua a naprosto neuvěřitelný (i když řádně odporný) Willem Dafoe rozehrávají hru, v níž se jako loutky pohybují ostatní členové štábu...Otázka, jestli je vůbec přijatelné stvořit legendární film za takovou cenu, má pro mě jednoznačnou odpověď. I tak je temný a mystifikující pohled do duše dvou netvorů, "Ve stínu upíra", svým způsobem fascinující. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film není pro mě. Jsem čekal něco poutavého, záživného a rozhodně hororového. Ani jeden atribut však Ve stínu upíra neobsahuje. Sice se v něm sešla herecká dvojka Malkovich a Dafoe, ale jejich postavy mně přišly dost prázdné a rovněž režie E.Eliase Merhiga byla dost slabá. Pro mě zcela nedívatelný film. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o první film, na kterém se jako producent podílel Nicolas Cage. (Edgerton)

Reklama

Reklama