Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

Fr 

všechny recenze uživatele

„UVIDÍME, KAM AŽ TO DOTÁHNEŠ…“ Stará rašple se třema parchantka dorazila do USA. Když dorazí zubař, dělá zuby, když pekař, peče chleba, když... No a Griselda rozumí obhodu s koksem… Je to dramatický a jde to celkem rychle – jako by nebylo moc co vyprávět. Třeba jeden díl je věnovanej její osobnosti – teda v časech, kdy ji začíná pomalu jebat v palici, což z ní dělá nesnesitelnou svini. No nevím… asi by z toho byl dost dobrej celovečerák! Možná je to i tím, že se tvůrci celkem vzdálili od reality… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Drogová královna Griselda Blanco, prodávala kokain za 80 milionů dolarů měsíčně. 2.) Syn, Michael Corleone, žaluje Netflix za „neoprávněné“ použití podoby a identity svojí matky. 3.) Thx za titule “Tereza Nesvačilová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi autentický retro vizuál. Vďaka tomu viem odpustiť aj vatu. Narcotématika je vždy vďačný material, no a keď sa k tomu pridá prostredie slnečného Miami 80. rokov, je radosť sa pozerať. Sofia Vergara sa do role hodila skvelo (ajkeď ku koncu začína trochu prehrávať) a 6 častí bol úplný ideál čo zvládne každý. Dostane sa aj na vyhrotené momenty, charakterový rozvoj u hlavnej postavy aj krvavé odplaty gangov. Griselda je zo začiatku vykreslená ako utláčaná žena obklopená silnými mužmi ale časom vidíme o akú beštiu v skutočnosti išlo. Hlavne v 4. epizóde konečne dostaneme číre besnenie a túžbu po moci z jej strany. Škoda že ju na vrchole síl keď už šéfuje celému biznisu v okolí nevidíme viac času. To som bol úprimne prekvapený a trochu aj sklamaný. Oproti realite bolo veľa vecí zmenených, detektívna linka ma nebavila skoro vôbec a prijal by som aj pohľad mimo Miami (nakriklad do Medellinu). Z vedľajších postáv si ma výrazne nezískal nikto. (možno okrem Daria, ten mi celkovo prišiel ako najmúdrejší člen bandy). Narcos som zatiaľ nevidel takže porovnávať nemôžem, týmto ale nič nepokazíte. 7/10 ()

Reklama

Chundys 

všechny recenze uživatele

Ok asi už nebudu věrit na propagační materiály, protože na mě Griselda vyskakovala fakt všude, tak si řikam pecka a ještě životopisný to miluju, ALE… Tady bohužel milion keců, s dabingem naprosto zbytečný koukat, protože pořád mluví stejně španělsky! Tuny keců, nulové napětí, z Griseldy žádný strach a ještě skoro každý díl pod tou vrstvou makeupu vypadala jinak! A ještě od 4. dílu mě vyloženě fakt seriál nudil! To se nesmí stát, protože ještě jo, že se milé hnusné Griseldy bál sám Escobar?! Pardon ale z tohohle seriálu opravdu ne, ne? Když už mam materiál hodný zpracování, tak to ale musí fakt stát za to!!! No jdu si pustit Narcos… ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

Seriál začíná citací obávaného Pabla Escobara, ve které se svěřuje, že Griselda byla jediný člověk, jehož se opravdu bál. Bohužel, seriál nám úplně neodpoví na otázku, proč tomu tak bylo. Zřejmě proto, že zhrzený postarší bílý heterosexuální muž cítil z této ženy ohrožení svých bezmezných privilegií. Nebo se náhodou, mimo prezentovaný děj, ocitnul s touto osobou v momentě, kdy pozřela crack. Podle Netflixu byla Griselda Blanko především obchodnice, matka, královna, inovátorka a party woman mezi populací mimořádně hloupých a zákeřných mužů. A okolnosti, ty vnější samozřejmě, definované pevně svírajícím patriarchálním útiskem, ji přiměly sem tam někoho oddělat. Několik zlých individuí říká, že velmi ráda osobně zabíjela lidi. Že se v tom vyžívala. Zjevně lžou. Jediná osoba z opačné strany zákona, která s ní byla schopna držet krok, byla taky žena. Z počátku, stejně jako Griselda, velmi nevybíravě odmítána zase tím toxickým šovinistický prostředím plném přihlouplých maskulinních detektivů. Ten patriarchát je prostě peklo. Ještě, že tomu Netflix tak intenzivně věnuje. Mohl by třeba natočit minisérii o Ilse Koch - Čarodějnici z Buchenwaldu, ve které bude vylíčena podobně jako Oskar Schindler a její veškerá "nedorozumění" s internovanými v táboře budou důsledkem rozhodnutí, nálad či aktivit jejího manžela. ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Reklamní a mediální masáž na tento seriál byla neskutečná, sám jsem z ní měl pocit, že se jedná o něco výjimečného a ona je to přitom průměrná užvaněná série o jedné ambiciózní paní podle klasického scénáře: ,,z nuly na vrchol a zase dolů", tentokrát z prostředí drogových dealerů. Aspoň, že byla příjemně krátká a za večer na jeden zátah se dá vidět celá. Osobně bych to prostříhal ještě víc a udělal z toho dvouhodinový film, ale i ten by asi skončil v průměru. ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 30. ledna do 30. června 2022 a filmování probíhalo v Kalifornii (Los Angeles, Long Beach) a na Floridě (Miami). (fiLLthe3DD)
  • Jedná se o druhý seriál, ve kterém se Griselda Blanco (Sofía Vergara) objevuje coby hlavní postava. Tím prvním byl La Viuda Negra (od r. 2014). Tato nechvalně proslulá drogová obchodnice se také mihla v seriálu Pablo Escobar: El Patrón del Mal (od r. 2012) a jako vedlejší postava v seriálu El Barón (od r. 2019) – tyto tři seriály spadají do žánru „narconovel“. (fiLLthe3DD)
  • Skutočná Griselda Blanco vlastnila nemeckého ovčiaka menom Hitler. (Motinski)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno