Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (346)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Mistrovská práce s kamerou v diváku vzbudí úzkost, jako by snad na ten stožár lezl vlastnoručně. To činí sledování v určitých pasážích obtížné a velice nepříjemné. Za což u filmu podobného ražení nelze nepřičíst plusové body! Příběh a s tím spojené dialogy také nebyly špatné a to i přesto, že byla zápletka víceméně očividná. Nakonec se mi však stejně ze všeho nejvíce líbila scéna skoro až ke konci. Kvůli spoilerům nebudu zacházet do přílišných detailů, ale: ,,ne, nemohu ti dát svoji botu". Brrr, úsek v němž mi mráz proběhl doslova po celém těle. Jelikož jsem před sledováním očekával spíše slabší tuctovou záležitost na 1-3 hvězdy, možná i proto je pro mne tento skvost nebývalým překvapením! ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi hodně vysoké stavby a milujete výšky, tak si přijdete na své. Jestli je vám ale na vrcholu Petřínské rozhledny blivno, tak si to radši ani nepouštějte. Má to veskrze dementní námět, musí se tam řešit spousta pitchovin, neexistuje tam moc fyzika (i ta gravitace si někdy dává volno), ale ve výsledku vás to hodně zabaví. A to včetně jednoho celkem nečekaného twistu. Možná by stačilo, kdyby film měl o 20 minut méně, zato kdyby byl intenzivně. Ovšm tenhle film vidět je o další důvod víc, proč nechci lezt někam vysoko. 55% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, slušný vizuál, ale scénář a střih školácký. Vztahové klišé, strašné fyzikální hlouposti a v nejvypjatějších scénách přeskočené klíčové momenty v pohybu při zdolávání překážek. To mi na filmu vadilo více, než že ty inženýrky v honbě za signálem nenapadlo uchytit mobil na dron. So stupid. Ale faktor závratě výživný, mnoho diváků to ani nedá. Na domácím kině s velkým screenem fyzický zážitek s pocením, podobný Free Solo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $3milióny║ Tržby USA $7,240,521║ Tržby Celosvetovo $21,818,297▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $735,560║ Tržby za predaj DVD v USA $1,223,870║ No tak toto bolo fakt nechutné, niektoré zábery fakt silný adrenalín, podobne ako Na lane. Príbeh na danej ploche s prehľadom utiahnú dve herečky a o slabšie momenty sa neoprieme, skôr to pridáva na adrenalíne, gradácii, dusná atmosféra, doslova závrať a na prekvapujúcich scénach. Tvorcovia sa s tým celkom slušne vyhrali, zabodovali.  /70%/ ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vôbec nič som si o tomto filme nezisťoval a tak som nevedel do čoho idem. Začalo to podobne ako Vertical limit, ale potom si to išlo svojou cestou. Už sa mi dlho nestalo, že som z filmu mal zlé pocity a u tohto som mal teda až závrate. Hlavnou devízou filmu je to, že je neskutočne realisticky natočený. A kamerovo je fenomenálny, tie pohľady zo všetkých strán boli veru ukážkové. Príbeh je jednoduchý a da sa povedať, že aj predvídateľný, ale film útočí na diváka inými zbraňami a tie sú teda veľmi intenzívne až šialene. Je tu aj nejaký ten zvrat, ktorý mi dosť pripomenul 47 metrov, a bol celkom slušný. Veľmi som prekvapený, že takýto štýl filmu mi veľmi sadol. Herecky to bolo tiež ok, len škoda, že Jeffrey Dean Morgan tam nemal viac priestoru. Po záverečných titulkoch som bol viac upotený a vystresovaný, ako hlavne postavy filmu. Takže veľká spokojnosť, silne 4*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Outfit, který má na sobě při výstupu na věž Hunter (Virginia Gardner), odkazuje na herní postavu Lary Croft z herní série „Tomb Raider“. (korbitch22)
  • Ve 23. minutě zůstane Becky (Grace Caroline Currey) v ruce tyč ze žebříku. Ta ji strachy pustí a tyč spadne dolů, avšak v dalším záběru žádná tyč nechybí. (cerdax2)
  • Když Hunter (Virginia Gardner) poprvé zavolá Becky (Grace Caroline Currey), její mobilní telefon přehraje jako vyzváněcí tón píseň „Cherry Pie“ od skupiny Warrant. Telefon leží na krabici od pizzy. To je odkaz na skutečnost, že píseň původně napsal zpěvák Jani Lane na krabici od pizzy. Krabice je vystavena v kavárně Hard Rock Cafe na Floridě. (Katka189)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama