Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (341)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tohle se tváří jako levné béčko, komorního rázu, odehrávající se skoro celé na jedné prosté zrezivělé tisíc milion kilometrů dlouhé věži. Nicméně rozmotá se to do slušné psychologické studie dvou charakterů - hlavních hrdinek, které si tam vzájemně sdílely skoro nevědomky zesnulého manžela / milence. Ten plottwist na konci je absolutně úžasný a poměrně nečekaný. Trpím strachem z výšek, takže pro mě to bylo okořeněné všechno dvojnásob. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Charakterovo nesympatická influencerka a jej s cliffhangerovským emocionálnym dopadom poškodená kámoška, sa vydajú skúšať opäť šťastie a nespadnúť z nejakého zapadákova. Už len to, že ide o charaktery, ktoré si dokonca ešte aj majú čo vysvetliť zo súkromného života a chovajú sa strašne nelogicky a ´´moderne´´, je pri tomto napináku veľkou závadou. Mať to iné postavy, máme tu skvelú adrenalínovku. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvě buchty na žebříku mě sice zpočátku příliš nelákaly, ale po oslavných recenzích jsem jim dal šanci a dobře jsem udělal. I když výraz "dobře" je v tomto případě relativní, protože mám fakt velký strach z výšek, takže mi po většinu filmu moc dobře nebylo. Ale nakonec i to se počítá. Každopádně musím ocenit rejžu, že na minimálním prostoru dokázal vytvořit a hlavně vystupňovat napětí, takže diváci trpící těžkou akrofobií mohou být na infarkt. Co mi naopak vadilo byl twist, který je z ranku laciných a upřímně řečeno dokázal bych si představit sympatičtější herečky, což platí dvojnásob pro hlavní hrdinku. Ale i tak slušný kousek a Mann tady potvrzuje, že i když netočí extra pecky, v ruce to má. 75% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý, ako a čím vyplnia tých 107 minút, keďže zápletkou je uviaznutie na vrcholu rádiovej veže. Určite lepšie než 127 hodin (2010). Postavy nesympatické, ale prinášajúce neblbé riešenia blbých momentov. Jasne, fyzika tam nezodpovedala učebniciam, ale tak to by sme chceli moc. Ak by na záver mobil využila o niečo viac južnejšie, tak pridám jednu *. Príjemné prekvapenie, ktoré fajn vyriešilo na prvý pohľad nudne bezvýchodnú situáciu. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi hodně vysoké stavby a milujete výšky, tak si přijdete na své. Jestli je vám ale na vrcholu Petřínské rozhledny blivno, tak si to radši ani nepouštějte. Má to veskrze dementní námět, musí se tam řešit spousta pitchovin, neexistuje tam moc fyzika (i ta gravitace si někdy dává volno), ale ve výsledku vás to hodně zabaví. A to včetně jednoho celkem nečekaného twistu. Možná by stačilo, kdyby film měl o 20 minut méně, zato kdyby byl intenzivně. Ovšm tenhle film vidět je o další důvod víc, proč nechci lezt někam vysoko. 55% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu Grace Caroline Currey (Becky Connor) a Virginia Gardner (Shiloh Hunter) více než třicetkrát vysloví slovo „fuck“. Distributor Lionsgate po získání práv a úspěšných zkušebních produkcích požadoval přístupnost PG-13 pro uvedení do kin, proto byly problematické výrazy předabovány a pohyby rtů obou představitelek digitálně upraveny. Kdo by si chtěl poslechnout původní provedení, musel by si zajistit Blu-ray vydané ve Velké Británii. (Robbi)
  • Outfit, který má na sobě při výstupu na věž Hunter (Virginia Gardner), odkazuje na herní postavu Lary Croft z herní série „Tomb Raider“. (korbitch22)
  • Ve 23. minutě zůstane Becky (Grace Caroline Currey) v ruce tyč ze žebříku. Ta ji strachy pustí a tyč spadne dolů, avšak v dalším záběru žádná tyč nechybí. (cerdax2)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama